Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciążę w przyszłości a "wada serca".
Odpowiedz

Starania o ciążę w przyszłości a "wada serca".

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aliicja Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może zacznę od tego, że mam 24 lata, jestem po ablacji serca i mam podejrzenie pfo/asd.
    Jak widzicie wy, starania o dziecko mając już za sobą zabieg na serce itp ?
    Kardiolog powiedział że gdy tylko wyjaśni się sprawa z podejrzeniem wady, czyli albo jej nie ma albo do zamknięcia to będę mogła rozpocząć starania, ale boje się , że dziecko może odziedziczyc po mnie te wszystkie "problemy"..
    Jak to z waszej strony wygląda?

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PFO/ASD nie są wadami genetycznymi (pod warunkiem, że nie wynikają z innej, głównej choroby genetycznej).
    Ryzyko, że dziecko urodzi się z taką wadą jest takie samo jak u każdej innej pary :)

Ale jeśli chodzi o starania to już Twój kardiolog musi ocenić, czy ciąża jest dla ciebie bezpieczna :)

Trzymam kciuki :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam skierowanie na ablacje serca, nie zdarzylam zrobic bo zaszlam w ciąże. Nikt nie mowil ze jest to jakie kolwiek przeciwskazanie. Dodatkowo problemy z sercem nie sa kwalifikacja do CC, nadal moge rodzic naturalnie, mimo ze mam problemy z czestoskurczem napadowym. Wydaje mi sie ze w twoim przypadku nie jest to zadnym przeciwskazaniem do posiadania dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 00:51

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ