Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania po metotreksacie i antykoncepcji
Odpowiedz

Starania po metotreksacie i antykoncepcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syla30 Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😘
    W skrócie moja historia. Pierwsza ciąża zespół Edwardsa, strata w 18 tygodniu. W kwietniu tego roku zaszłam w drugą ciążę pozamaciczna uwaga SZYJKOWĄ🫠 podali mi MTX. Po nim badałam spadek bety i USG kontrolne . W czerwcu dostałam tabletki anty broniłam się rękami i nogami bo nie chciałam ich . Lekarz się upał żeby było jednak zabezpieczenie. Najpierw mówił żeby poczekać ze staraniami pół roku , później jednak no rok( na tyle czasu przepisał mi tabletki).Na dzień dzisiejszy skończyłam z tabletkami Anty bo już mnie wkurzały super że zabezpieczały ale międzyczasie przeczytałam że po MTX większość dziewczyn czeka bynajmniej 6 miesięcy i po upływie stara się . Następna sprawa z tabletkami bo naczytałam się że trzeba czekać od 3 do 6 miesięcy . Stwierdziłam o nie skończę rok z tabletkami a później będę musiała czekać ileś na oczyszczenie z nich . Więc jak pisałam wyżej zakończyłam tabletki 31 października a wczoraj czyli 2 listopada dostałam krwawienie z odstawienia . I tutaj dwa pytania do was:
    1.Ile czkałyście po metotreksacie aby zacząć się starać ?
    2. Ile czekałyście po tabletkach anty ze staraniami ?

Dziękuję za wszystkie informacje jakie udzielicie mi ♥️

• Domel98 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja brakami tabletki anty 10 lat i gin kazał
    Się starać od razu. Staramy się od sierpnia bez rezultatu.

• Syla30 Debiutantka

Wysłany: 4 listopada, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź . No ja brałam od czerwca do listopada pierwszy raz w życiu więc jakoś długo to nie jest ale ja już mam wizję z coś mogło się pomieszać i będzie ciężko zajść w ciążę 🫠

• katkow91 Debiutantka

Wysłany: 4 listopada, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla30 wrote:
    Hejka 😘
    W skrócie moja historia. Pierwsza ciąża zespół Edwardsa, strata w 18 tygodniu. W kwietniu tego roku zaszłam w drugą ciążę pozamaciczna uwaga SZYJKOWĄ🫠 podali mi MTX. Po nim badałam spadek bety i USG kontrolne . W czerwcu dostałam tabletki anty broniłam się rękami i nogami bo nie chciałam ich . Lekarz się upał żeby było jednak zabezpieczenie. Najpierw mówił żeby poczekać ze staraniami pół roku , później jednak no rok( na tyle czasu przepisał mi tabletki).Na dzień dzisiejszy skończyłam z tabletkami Anty bo już mnie wkurzały super że zabezpieczały ale międzyczasie przeczytałam że po MTX większość dziewczyn czeka bynajmniej 6 miesięcy i po upływie stara się . Następna sprawa z tabletkami bo naczytałam się że trzeba czekać od 3 do 6 miesięcy . Stwierdziłam o nie skończę rok z tabletkami a później będę musiała czekać ileś na oczyszczenie z nich . Więc jak pisałam wyżej zakończyłam tabletki 31 października a wczoraj czyli 2 listopada dostałam krwawienie z odstawienia . I tutaj dwa pytania do was:
    1.Ile czkałyście po metotreksacie aby zacząć się starać ?
    2. Ile czekałyście po tabletkach anty ze staraniami ?

Dziękuję za wszystkie informacje jakie udzielicie mi ♥️
    Ja po metotrexacie miałam poczekać 6 miesięcy (na ten czas dostałam tabletki anty). Starać można się od razu po odstawieniu, niektórzy lekarze twierdzą, że wtedy są nawet większe szanse. Ja osobiście uważam, że do ostawieni anty trzeba się przygotować - uzupełnić niedobory witamin itp., to może potrwać kilka miesięcy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ