Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania przy przyjmowaniu urogestanu
Odpowiedz

Starania przy przyjmowaniu urogestanu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paula__95 Nowa

Wysłany: 28 czerwca 2025, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Próbowałam znaleźć podobny wątek, ale się nie doszukałam. Staramy się z mężem od blisko 5 miesięcy na razie z negatywnym skutkiem.
    Mam krótkie cykle, około 25 dniowe. W poprzednim cyklu, sprawdzałam w fazie lutealnej poziom progesteronu, który wyszedł dość niski - 10 ng/ml (według mojej ginekolog to dość nisko).
    W tym cyku przyjmuje urogestan w globulkach raz dziennie 200 mg od 15 do 24 dnia cyklu.
    Dziewczyny mam do Was pytanie, jak długo starałyście się o dziecko, przyjmując leki wspomagające fazę lutealna?
    Dodam, że w tym cyklu raczej nam się nie uda, ale chciałam wiedzieć jak to wygląda u innych kobiet.
    Dzięki :)

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogólnie na lekach rok. Utrogestan miałam chyba dwa razy, raz cyclogest, a takto duphaston. Dobrze że ci przepisała proga, ale upewnij się że zaczynasz brać po owulacji.

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    TP 27.02.2026

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ