Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania przy przyjmowaniu urogestanu
Odpowiedz

Starania przy przyjmowaniu urogestanu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paula__95 Nowa

Wysłany: 28 czerwca 2025, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Próbowałam znaleźć podobny wątek, ale się nie doszukałam. Staramy się z mężem od blisko 5 miesięcy na razie z negatywnym skutkiem.
    Mam krótkie cykle, około 25 dniowe. W poprzednim cyklu, sprawdzałam w fazie lutealnej poziom progesteronu, który wyszedł dość niski - 10 ng/ml (według mojej ginekolog to dość nisko).
    W tym cyku przyjmuje urogestan w globulkach raz dziennie 200 mg od 15 do 24 dnia cyklu.
    Dziewczyny mam do Was pytanie, jak długo starałyście się o dziecko, przyjmując leki wspomagające fazę lutealna?
    Dodam, że w tym cyklu raczej nam się nie uda, ale chciałam wiedzieć jak to wygląda u innych kobiet.
    Dzięki :)

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogólnie na lekach rok. Utrogestan miałam chyba dwa razy, raz cyclogest, a takto duphaston. Dobrze że ci przepisała proga, ale upewnij się że zaczynasz brać po owulacji.

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ