X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania przy przyjmowaniu urogestanu
Odpowiedz

Starania przy przyjmowaniu urogestanu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paula__95 Nowa

Wysłany: 28 czerwca, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Próbowałam znaleźć podobny wątek, ale się nie doszukałam. Staramy się z mężem od blisko 5 miesięcy na razie z negatywnym skutkiem.
    Mam krótkie cykle, około 25 dniowe. W poprzednim cyklu, sprawdzałam w fazie lutealnej poziom progesteronu, który wyszedł dość niski - 10 ng/ml (według mojej ginekolog to dość nisko).
    W tym cyku przyjmuje urogestan w globulkach raz dziennie 200 mg od 15 do 24 dnia cyklu.
    Dziewczyny mam do Was pytanie, jak długo starałyście się o dziecko, przyjmując leki wspomagające fazę lutealna?
    Dodam, że w tym cyklu raczej nam się nie uda, ale chciałam wiedzieć jak to wygląda u innych kobiet.
    Dzięki :)

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogólnie na lekach rok. Utrogestan miałam chyba dwa razy, raz cyclogest, a takto duphaston. Dobrze że ci przepisała proga, ale upewnij się że zaczynasz brać po owulacji.

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ