X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania z pomocą Ovulomed MAX , Castagnus, Oeparol, FertilMan, MioVelia NAC
Odpowiedz

Starania z pomocą Ovulomed MAX , Castagnus, Oeparol, FertilMan, MioVelia NAC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki.
    O ciążę starym się od kilku lat z pomocą lekarzy i bez. Ostatnio zamówiłam leki które poleciły mi znajome. Wiem żaden lek nie jest cudowny ale czy możecie powiedzieć coś o Ovulomed, FertilMan, MioVelia NAC, Castagnus i Oeparol? Dodam tylko że jesteśmy po konkretnych badaniach i nie ma przeciwwskazań do zajścia w ciążę A jednak lekarze nie wiedzą dlaczego jednak w nią nie zachodzę. Liczę na odzew ,opinię i porady od Was. Buziaki

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Witam wszystkie staraczki.
    O ciążę starym się od kilku lat z pomocą lekarzy i bez. Ostatnio zamówiłam leki które poleciły mi znajome. Wiem żaden lek nie jest cudowny ale czy możecie powiedzieć coś o Ovulomed, FertilMan, MioVelia NAC, Castagnus i Oeparol? Dodam tylko że jesteśmy po konkretnych badaniach i nie ma przeciwwskazań do zajścia w ciążę A jednak lekarze nie wiedzą dlaczego jednak w nią nie zachodzę. Liczę na odzew ,opinię i porady od Was. Buziaki

Cześć Ulka🙂
    Ja stosowałam Castagnus i Oeparol.Oeparol pomógł mi zdecydowanie bo w końcu mam płodny śluz,i to sporo🙂(dodatkowo duużoo wody pić i jest super).Co do Castagnusa to brałam go 3 mce i teraz mam przerwe,kilku lekarzy polecało,żeby go brać ale szału nie ma,może troche mniej bolesne miesiączki miałam,ale w ciąże zajść nie pomógł.Reszty leków leków nie znam.Biore jeszcze witC,magnez,tran i ananas(po owu).

• Eja89 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje Miovelia i Miovelia nac i są efekty w końcu miałam owulacje, badałam progesteron w zeszlym cyklu bez tych lekow wynosił 0,208 ng/ml a w tym cyklu 16,10 ng/ml. Nigdy nie miałam takiego wyniku chyba w końcu coś ruszyło.

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:46

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:46

Ulka86 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A po jakich badaniach już jesteś?
    Ja z mężem mieliśmy wszystkie możliwe badania hsg,monitoring, badania nasienia, tarczyca, krew ogólnie,badania genetyczne, badanie na konflikt serologiczny,śluz, itd. Staramy się o dziecko 7 lat A mam z poprzedniego związku córkę (13 lat) miałam 2 inseminacje, nieudane. Po kilku miesiącach po załamaniu zaszlam w ciążę ale poroniłam . Po wielu miesiącach sama zaczęłam szukać "wspomagaczy" . Lekarze po wprowadzeniu leków i badaniach nie potrafią odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie możemy mieć dziecka. Dostaliśmy skierowanie na 3 próby IVF ale po IUI nie jestem jeszcze na to gotowa. Chcę zawalczyć jeszcze raz sama nim zacznę żyć nadzieją ,która ostatnim razem skończyła się depresją i żalem do całego Świata.

• Jula3 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ja z mężem mieliśmy wszystkie możliwe badania hsg,monitoring, badania nasienia, tarczyca, krew ogólnie,badania genetyczne, badanie na konflikt serologiczny,śluz, itd. Staramy się o dziecko 7 lat A mam z poprzedniego związku córkę (13 lat) miałam 2 inseminacje, nieudane. Po kilku miesiącach po załamaniu zaszlam w ciążę ale poroniłam . Po wielu miesiącach sama zaczęłam szukać "wspomagaczy" . Lekarze po wprowadzeniu leków i badaniach nie potrafią odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie możemy mieć dziecka. Dostaliśmy skierowanie na 3 próby IVF ale po IUI nie jestem jeszcze na to gotowa. Chcę zawalczyć jeszcze raz sama nim zacznę żyć nadzieją ,która ostatnim razem skończyła się depresją i żalem do całego Świata.
    Badanie toksoplazmozy miałaś robione ?

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A po jakich badaniach już jesteś?
    Witam. Miałam chyba już wszystkie możliwe badania hsg z kontrastem, genetyczne, serologiczne na cito, wymazy, morfologia krwi, hormony,monitoring owu, śluz, bakterie itd . Wg lekarzy nie ma przeciwwskazań do zajścia w ciążę. Zostałam zdiagnozowana jako pacjentka z bezpłodnością idiopatyczną wtórną . 2 Inseminacje zakonczone niepowodzeniem, 2 razy zaszlam w ciążę i dwa razy poroniłam. Mam 13 letnią córkę z poprzedniego związku.

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula3 wrote:
    Badanie toksoplazmozy miałaś robione ?
    Tak miałam kilkakrotnie wynik negatywny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ