X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szansa na ciążę
Odpowiedz

Szansa na ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 29 maja, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie od ponad roku staramy się o dziecko bezskutecznie okazało się że mam zrosty na obu jajowodach jeden udało się udrożnić ale drugi niestety nie na dodatek mam endometrioze na otrzewnej i jak niedawno odkryłam niewielkie stany zapalne na jajnikach. Mamy próbować z inseminacją ale sama już nie wiem coraz bardziej tracę nadzieję. Powiedźcie proszę czy któraś z Was miała taki problem i czy udało się zajść w ciążę??

• DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jeśli masz niedrożny jajowód to szansa już na starcie jest 50%.No ,bo albo z jednego ,albo z drugiego jest owulacja. Stany zapalne jakiekolwiek , to raczej trzeba przeleczyć antybiotykiem. A co mówił lekarz?
    Jeśli chodzi o inseminację , ja odradzam ze względu na bardzo mała skuteczność ,to strata czasu kolejnych cykli. Nie wiem ile masz lat? A jak nasienie partnera?

grazka0022 lubi tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.

Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie od ponad roku staramy się o dziecko bezskutecznie okazało się że mam zrosty na obu jajowodach jeden udało się udrożnić ale drugi niestety nie na dodatek mam endometrioze na otrzewnej i jak niedawno odkryłam niewielkie stany zapalne na jajnikach. Mamy próbować z inseminacją ale sama już nie wiem coraz bardziej tracę nadzieję. Powiedźcie proszę czy któraś z Was miała taki problem i czy udało się zajść w ciążę??
    Cześć
    Każdy stan zapalny trzeba leczyć. Jeśli dodatkowo masz endometriozę to warto się udać do specjalisty.
    Ja również mam endometriozę. W zeszłym roku przeszłam laparoskopię, a po kilku miesiącach podano mi lipiodol, po którym udało mi się zajść w ciążę, jednak ją straciłam. Lekarz zdecydował o zrobieniu histeroskopii i jak się okazało, endometrioza wywołała u mnie przewlekłe zapalenie endometrium. Aktualnie jestem w trakcie jego leczenia i rokowania na zdrową ciążę są coraz większe. Z mężem staramy się o dziecko już 2,5 roku.

👱‍♀️ 28 🧑‍💼 30🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    08.2024 - immunologia ok (KIR, HLA-C)
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    02.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
    7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
    8.2025 - naprotechnolog się poddaje, wg niego powinnam być już w ciąży
    11.08.2025 - wizyta w klinice leczenia endometriozy

Aktualnie 40cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ