X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szansa na ciążę
Odpowiedz

Szansa na ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 29 maja, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie od ponad roku staramy się o dziecko bezskutecznie okazało się że mam zrosty na obu jajowodach jeden udało się udrożnić ale drugi niestety nie na dodatek mam endometrioze na otrzewnej i jak niedawno odkryłam niewielkie stany zapalne na jajnikach. Mamy próbować z inseminacją ale sama już nie wiem coraz bardziej tracę nadzieję. Powiedźcie proszę czy któraś z Was miała taki problem i czy udało się zajść w ciążę??

• DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jeśli masz niedrożny jajowód to szansa już na starcie jest 50%.No ,bo albo z jednego ,albo z drugiego jest owulacja. Stany zapalne jakiekolwiek , to raczej trzeba przeleczyć antybiotykiem. A co mówił lekarz?
    Jeśli chodzi o inseminację , ja odradzam ze względu na bardzo mała skuteczność ,to strata czasu kolejnych cykli. Nie wiem ile masz lat? A jak nasienie partnera?

grazka0022 lubi tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie od ponad roku staramy się o dziecko bezskutecznie okazało się że mam zrosty na obu jajowodach jeden udało się udrożnić ale drugi niestety nie na dodatek mam endometrioze na otrzewnej i jak niedawno odkryłam niewielkie stany zapalne na jajnikach. Mamy próbować z inseminacją ale sama już nie wiem coraz bardziej tracę nadzieję. Powiedźcie proszę czy któraś z Was miała taki problem i czy udało się zajść w ciążę??
    Cześć
    Każdy stan zapalny trzeba leczyć. Jeśli dodatkowo masz endometriozę to warto się udać do specjalisty.
    Ja również mam endometriozę. W zeszłym roku przeszłam laparoskopię, a po kilku miesiącach podano mi lipiodol, po którym udało mi się zajść w ciążę, jednak ją straciłam. Lekarz zdecydował o zrobieniu histeroskopii i jak się okazało, endometrioza wywołała u mnie przewlekłe zapalenie endometrium. Aktualnie jestem w trakcie jego leczenia i rokowania na zdrową ciążę są coraz większe. Z mężem staramy się o dziecko już 2,5 roku.

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 37cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ