Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczepienie na grypę, a starania o dziecko
Odpowiedz

Szczepienie na grypę, a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • feniramina Nowa

Wysłany: 18 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Stanęłam właśnie przed dylematem - szczepić się czy nie szczepić przeciwko grypie.
    Pracuję w miejscu gdzie przewija się dziennie masa ludzi, narażenie jest spore, a staramy się z mężem o dziecko.
    Z tego co na razie udało mi się wyczytać - szczepienie przeciwko grypie jest zalecane dla kobiet w ciąży, bo zachorowanie rodzi duże ryzyko powikłań.
    Znalazłam też informację, że nie ma udokumentowanych działań niepożądanych w II i III trymestrze.
    Ale co z I i osobami starającymi się, które jeszcze nie wiedzą że są w ciąży?

Czy szczepiąc się przeciwko grypie należy odczekać jakiś czas?
    Jeśli tak, to jak długo?

Jeśli któraś z Was ma jakieś rzetelne źródła wiedzy w tym temacie, albo informacje od swojego ginekologa - będę bardzo wdzięczna, bo czas pędzi, sezon się zbliża a nie wiem co robić. :/

Pozdrawiam serdecznie!

• feniramina Nowa

Wysłany: 19 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie szczepi się na grypę? ;)

• feniramina Nowa

Wysłany: 6 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne!!

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradzam! Kazdy kto sie szczepil chorowal czesciej potem.. Wirusow grypy jest masa, a nie wiem czy to ten w szczepionce akurat sie trafi.. Zreszta szczepienia to dziadostwo:(

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ