X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczepionka doustna - ile odczekać z staraniami
Odpowiedz

Szczepionka doustna - ile odczekać z staraniami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nika1991 Nowa

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    przez 30 dni mam przyjmować szczepionkę doustną ISMIGEN w związku z nawracającymi anginami, i teraz zastanawiam się ile powinnam odczekać z staraniami o dziecko. Lekarz ogólny powiedział, że po zakończonym leczeniu w następnym cyklu mogę znów podjąć starania. Jednak szukając w internecie odpowiedzi na moje pytanie spotkałam się z różnymi opiniami niektórzy piszą, że od razu, inni że co najmniej miesiąc, a jeszcze inny że 3 miesiące bądź dłużej. Szczerze powiem, że w tym momencie mam mętlik w głowie. Staramy się o dziecko już dłuższy czas, więc każdy cykl jest na wagę złota, ale dla dobra dziecka uzbroję się w cierpliwość.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• lauda. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żeby uporządkować wiedzę i myśli zadajesz pytanie na forum internetowym, na którym prawdopodobnie otrzymasz jeszcze więcej sprzecznych opinii?

Sprawa jest prosta:
    1. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi, to wiesz co robić.
    2. Jeśli mu nie ufasz, to skonsultuj się ze swoim ginekologiem.

atdc20mmxp7m5026.png
  • nika1991 Nowa

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację sprawa jest prosta, ale lekarze też się często mylą miałam okazję przekonać się co do tego wiele razy. Z ginekologiem skontaktuję się gdy wróci z urlopu, a w między czasie postanowiłam dowiedzieć się czy ktoś był w podobnej sytuacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ