Szczepionka doustna - ile odczekać z staraniami
-
Witam,
przez 30 dni mam przyjmować szczepionkę doustną ISMIGEN w związku z nawracającymi anginami, i teraz zastanawiam się ile powinnam odczekać z staraniami o dziecko. Lekarz ogólny powiedział, że po zakończonym leczeniu w następnym cyklu mogę znów podjąć starania. Jednak szukając w internecie odpowiedzi na moje pytanie spotkałam się z różnymi opiniami niektórzy piszą, że od razu, inni że co najmniej miesiąc, a jeszcze inny że 3 miesiące bądź dłużej. Szczerze powiem, że w tym momencie mam mętlik w głowie. Staramy się o dziecko już dłuższy czas, więc każdy cykl jest na wagę złota, ale dla dobra dziecka uzbroję się w cierpliwość.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. -
I żeby uporządkować wiedzę i myśli zadajesz pytanie na forum internetowym, na którym prawdopodobnie otrzymasz jeszcze więcej sprzecznych opinii?
Sprawa jest prosta:
1. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi, to wiesz co robić.
2. Jeśli mu nie ufasz, to skonsultuj się ze swoim ginekologiem. -
Masz rację sprawa jest prosta, ale lekarze też się często mylą miałam okazję przekonać się co do tego wiele razy. Z ginekologiem skontaktuję się gdy wróci z urlopu, a w między czasie postanowiłam dowiedzieć się czy ktoś był w podobnej sytuacji.
-