X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TERMIN HISTEROSKOPII OPERACYJNEJ
Odpowiedz

TERMIN HISTEROSKOPII OPERACYJNEJ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AC Nowa

Wysłany: 23 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mam umówiony zabieg histeroskopii operacyjnej prywatnie- usunięcie kilku polipów. Lekarz ustalił mi termin na 24 dzień cyklu. Zadzwoniłam zdziwiona, że przecież wszędzie piszą o pierwszej fazie cyklu do tego zabiegu, ale odpowiedział, że jest wszystko w porządku i tak się też robi.
    Czy któraś z Was miała wykonywany zabieg w drugiej połowie cyklu?
    Czy są jakieś przeciwskazania do takiego terminu?

• Olaola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieg wykonuje się w pierwszej fazie cyklu, tak do 12 dnia. W drugiej fazie cyklu po pierwsze jest grubsze endometrium, po drugie możesz być w ciąży i jeszcze o tym nie wiedzieć. Ja bym się upierała na pierwszą fazę cyklu, a jak nie to próbowała gdzieś indziej się umówić.
    A w ogóle nie chcesz zrobić na NFZ w szpitalu? Sporo pieniędzy zostanie Ci w kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 16:33

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest się na np. na tabletkach antykoncepcyjnych to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się jest. Ja przed zabiegiem dostałam właśnie antykoncepcję aby nie przejmować się dniem cyklu przy wyznaczaniu zabiegu.

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • April Nowa

Wysłany: 25 marca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 4 razy wykonywaną histeroskopię zabiegową zawsze do 13dc. Polecam szpital Angelius Provita. Mają świetną opiekę i podpisany kontrakt z NFZ. Jak nie ma powikłań to trwa to jeden dzień i wychodzi się w dniu zabiegu wieczorem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ