Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TERMIN HISTEROSKOPII OPERACYJNEJ
Odpowiedz

TERMIN HISTEROSKOPII OPERACYJNEJ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AC Nowa

Wysłany: 23 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mam umówiony zabieg histeroskopii operacyjnej prywatnie- usunięcie kilku polipów. Lekarz ustalił mi termin na 24 dzień cyklu. Zadzwoniłam zdziwiona, że przecież wszędzie piszą o pierwszej fazie cyklu do tego zabiegu, ale odpowiedział, że jest wszystko w porządku i tak się też robi.
    Czy któraś z Was miała wykonywany zabieg w drugiej połowie cyklu?
    Czy są jakieś przeciwskazania do takiego terminu?

• Olaola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieg wykonuje się w pierwszej fazie cyklu, tak do 12 dnia. W drugiej fazie cyklu po pierwsze jest grubsze endometrium, po drugie możesz być w ciąży i jeszcze o tym nie wiedzieć. Ja bym się upierała na pierwszą fazę cyklu, a jak nie to próbowała gdzieś indziej się umówić.
    A w ogóle nie chcesz zrobić na NFZ w szpitalu? Sporo pieniędzy zostanie Ci w kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 16:33

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest się na np. na tabletkach antykoncepcyjnych to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się jest. Ja przed zabiegiem dostałam właśnie antykoncepcję aby nie przejmować się dniem cyklu przy wyznaczaniu zabiegu.

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘
  • April Nowa

Wysłany: 25 marca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 4 razy wykonywaną histeroskopię zabiegową zawsze do 13dc. Polecam szpital Angelius Provita. Mają świetną opiekę i podpisany kontrakt z NFZ. Jak nie ma powikłań to trwa to jeden dzień i wychodzi się w dniu zabiegu wieczorem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ