Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne trioxal a ciąża?
Odpowiedz

trioxal a ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, mam problem.. od jakiegoś czasu 'walczyłam' z infekcją bakteryjną.. brałam jedne tabletki-było okej, wzięłam tabletki po leczeniu, na odbudowę flory-dostałam uczulenia.. i zrobiło się zapalenie.. brałam kolejne lecznicze-piekło mnie, lekarz zmienił tabletki na inne.. dalej mnie piekło.. przepisał mi trioxal, 4 tabletki.. (podejrzewał grzybicę)..tego samego dnia zrobił mi posiew.. po powrocie do domu przyjęłam trioxal.. po kilku dniach odebrałam wyniki posiewu z pochwy i jestem zdrowa jak ryba.. ale.. do tej pory nie dostałam okresu.. dziś mam 51 dzień cyklu.. nie wiem czy jestem w ciąży.. nie pamiętam czy współżyłam z mężem bez zabezpieczenia podczas kuracji.. w każdym razie mam pytanko.. czy miałyście tak, albo ktoś z waszych znajomych,że będąc w ciąży ta osoba brała trioxal? jakie były tego skutki uboczne?

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce masz chyba napisane wskazania i przeciw wskazania zażywania leku.
    Zrób test albo betę będziesz miała pewność jak będzie negatywna idź do gina ci przepisze luteinę albo coś innego

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam test.. wyszedł pozytywny..
    ostatni okres miałam 7 lutego, a kochaliśmy się z mężem 1 marca.. tabletki wzięłam 2-3 marca..

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to z tego współżycia z 1. marca ta ciąża?

Bo jeśli tak, to leki wzięte dzień-dwa po tym seksie nie powinny chyba zaszkodzić. Na wszelki wypadek na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:07

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • aanusiaa Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak, tylko ten jeden raz współżyliśmy.. jutro prawdopodobnie pojadę do ginekologa i będę coś wiedziała..

• Maczek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wątpię, żeby zdążyło to maluchowi zaszkodzić. Lekarz powie, co dalej :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • zuz_1984 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanusiaa wrote:
    kochane, mam problem.. od jakiegoś czasu 'walczyłam' z infekcją bakteryjną.. brałam jedne tabletki-było okej, wzięłam tabletki po leczeniu, na odbudowę flory-dostałam uczulenia.. i zrobiło się zapalenie.. brałam kolejne lecznicze-piekło mnie, lekarz zmienił tabletki na inne.. dalej mnie piekło.. przepisał mi trioxal, 4 tabletki.. (podejrzewał grzybicę)..tego samego dnia zrobił mi posiew.. po powrocie do domu przyjęłam trioxal.. po kilku dniach odebrałam wyniki posiewu z pochwy i jestem zdrowa jak ryba.. ale.. do tej pory nie dostałam okresu.. dziś mam 51 dzień cyklu.. nie wiem czy jestem w ciąży.. nie pamiętam czy współżyłam z mężem bez zabezpieczenia podczas kuracji.. w każdym razie mam pytanko.. czy miałyście tak, albo ktoś z waszych znajomych,że będąc w ciąży ta osoba brała trioxal? jakie były tego skutki uboczne?
    i jak aanusiaa? jak przebiegła u Ciebie ciąża? mam podobną sytuację i bardzo się martwię:(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ