tsh i prolaktyna
-
Czesc Dziewczynki, zaczelam starania o fadolke to moj 4 cykl, z Wami pierwszy i mam nadzieje ostatni mam pytanko, po badaniach hormonalnych wyszlo mi tsh 5,20, prolaktyna na czczo ok 13ng ale po mpc 14 ktotny skok. Biore od tygodnia euthyrox 50, z tego co wiem to dziala on od razu. Myslicie ze jest w tym cyklu szansa na fasolke? owulka 3 dni temu, przytulanki dzien wczesniej póznym wieczorem i dzien po z rana. I drugie pytanko czy jak zmniejsze tsh to prolaktyna po mpc spadnie?? dzieki za odp
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualny
-
Dzięki Nona za odpowiedz mam wieeeelką nadzieje że uda sie w tym cyklu mino krótkiego brania euthyroxu. Obawiam sie tez moich dziwnych planien w trakcie cyklu ok 21,22,23dc. Progesteron w 21dc 10,62 czyli chyba moze byc, krotkiej fazy lutealnej tez raczej nie mam - owulacja 11dc, a cykle 27 dniowe...
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Jestem tu nowa.
Potrzebuje porady.
W grudniu odstawiłam antykoncepcje.
Próbuje zajść w ciążę.
Zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy z wynikiem 3.7.dwa lata temu.
Zrobiłam przeciwciala- wynik 10. USG tarczycy również w normie.
Przyjmuje euthyrox 25.
Obecny wynik wyszedł 0.88 , ft3 2,49 , ft4 1.2 prolaktyna 20. Badania wykonane w 15dc.
Proszę o radę.
Czy nie mam zbyt niskiego TSH aby móc zajść w ciążę? -
nat.ar wrote:Witam,
Jestem tu nowa.
Potrzebuje porady.
W grudniu odstawiłam antykoncepcje.
Próbuje zajść w ciążę.
Zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy z wynikiem 3.7.dwa lata temu.
Zrobiłam przeciwciala- wynik 10. USG tarczycy również w normie.
Przyjmuje euthyrox 25.
Obecny wynik wyszedł 0.88 , ft3 2,49 , ft4 1.2 prolaktyna 20. Badania wykonane w 15dc.
Proszę o radę.
Czy nie mam zbyt niskiego TSH aby móc zajść w ciążę?
A jakie masz napisane normy dla TSH? Z tego co wiem to nie jest to wynik zły - wręcz niektóre dziewczyny tu ucieszyłyby sie na takihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -