Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wynik Proga 7,20 ng/ml! 😮😮😮 🤞🤞
To najwyższy wynik jaki miałam w moich prawie 2.5 letnich staraniach :0
Już się martwiłam ze coś ze mną nie halo bo zawsze po potwierdzonej owu miałam max 5.5…
Kurde cieszę się jakbym conajmiej dwie kreski zobaczyła… 😮🤣
I teraz mój chory mózg staraczki będzie sobie wkręcał niewidomo co.
Ale jakiś taki dziwny ten cykl bo nic mnie nie boli. Do 🦍 teoretycznie 4 dni czasem tylko tak dziwnie mnie zakłuje w podbrzuszu i czasem ciągnie do nogi 😮😮😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 13:58
Nataliii, Pauli19, Zosis, Chantelle, siesiepy, kropka27, Vivico, Pfry, Dara lubią tę wiadomość
-
Bambi92 wrote:Hej Kochane 💚
Niaha to jesteśmy na tym samym etapie. Też dostaliśmy zalecenia, żeby zrobić PCT, które tak jak mówisz, niewiele wnosi. I wjechał temat zakupu domu 😉 A miałaś już robiona drożność?
Moon chwila przerwy czasem dobrze robi, przynajmniej na głowę 🙈
Natalii dzięki za tą rekomendacje p. Marcina. My w tym tygodniu mamy dostać wyniki pasożytów, normalnie modlimy się żeby coś tam wyszło.. Już by się chciało coś przeleczyć..
Btw wkrecilam się w serial Virgin River. Oglądałyście? Bardzo ciekawy dla staraczek i staraczków 🙈
Fajnie, że coś polecasz 📽️ Właśnie miałam Was pytać o jakieś seriale lub fajny film 🤗✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Ewiwi wrote:Widzę że nie tylko ja mam dołek staraniowy. U mnie niedługo rok po stracie córci i zaczynam wątpić. Łyk suple trzy razy dziennie, wieczorem doliczyłam się 10 tabsow...
Daj spokój 🙈 My przyjechaliśmy na obóz i jak zaczęłam stawiać na szafce nasze witaminy, to aż stanęłam dalej, żeby popatrzeć, czy jak ktoś wejdzie, to nie pomyśli: „Pojeba**? 🧐” 🤣✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
moonflower wrote:Skarbie torbiele się wchłaniają nie pękają. Tzn zdarza się tak jak w moim przypadku w 2009r pękła, ale miałam przez to operacje, czyszczenie w środku i usuwany kawałek jajnika.
No właśnie…
I oto moje pytanie. Czy któraś z Was też miała taki przypadek? Ja w czerwcu wylądowałam z godziny na godzinę u lekarza, bo nie mogłam wyrobić z bólu jajnika. Po USG okazało się, że prawdopodobnie było to pęknięcie torbieli, bo był rozlany płyn (to słowa lekarza). Chyba wszystko ładnie się wchłonęło, bo lipiec był OK i na USG nie było nic już widać. Boję się, że to będzie zdarzać się coraz częściej i będę musiała zacząć brać jakąś antykoncepcję lub (tak, jak Ty moonflower) mieć operację 😩 To są naprawdę straszne bóle. Ja wtedy umieram, serio! Może też przez te torbiele nie mogę zajść w ciążę…Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 15:34
✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Paprota9418 wrote:faza folikularnej − 0,057-0,893 ng/ml
faza owulacyjna – 0,121- 12,0 ng/ml
faza lutealna 1,83- 23,9 ng/mlPaprota9418 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Bambi92 wrote:Chantelle, możesz skoczyć do lekarza? Najlepiej to sprawdzić od razu.
Natalii możliwe, że mamy. Chociaż ja mam B12 ładna, ale suplementuje ja w Pregna Start i w Ovarinie chyba też jest. Ferrytyne miałam dosyć niska, wynik w stopce. Badałam w Olimpiamed, dlatego tyle czekamy 🤷
Jestem na obozie, wracamy w czwartek. 🐒 rozkręcona na maxa, ale skończy się i od razu biegnę!✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
KoKos wrote:Dziewczyny, moja ferrytyna też na podłodze, ale najprawdopodobniej z niedoboru żelaza, B12 i kwas foliowy w normie zawsze był. Włosy strasznie lecą tylko i sucha skóra. Od lat już mam te problemy, ale hemoglobina w miarę ładna mam nadzieję, że to tylko problemy z wchłanianiem, bo pasożytów nigdy nie badałam, teraz staram się suplementować, ale żelaza w formie leków nie biorę, bo kiepsko toleruje
Rozalaa, być może tak jest, bo z tego co czytałam na forum to testy z domowe laboratorium dla osób z niskim lh, a takie właśnie teraz robiłam, bo kupiłam w aptece. Chociaż lh w 3 DC miałam ok 6. I tak miałam dla siebie standardowy ból jajnika, więc zakładam, że owu była najpóźniej z niedzieli/poniedziałek :o jutro monitoring, zobaczymy czy pękł pęcherzyk rozalaa, szkoda, że @ się zbliża, obyś jednak się myliła 🤞
Moon, na dołek też musi być pora kiedyś, jesteśmy tylko ludźmi, uważam, że i tak się nie poddajemy i walczymy, trzymaj się i odpoczywaj
Identyczna sytuacja u mnie z żelazem w ostatnim miesiącu…✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Emka06 wrote:Chantelle, tak jak Moon pisze, pęknięcie torbieli to jest poważna sprawa. Skonsultuj te bóle z lekarzem.
Rozalka, przykro mi 🥺 Wiem, że choć się na nic nie nastawiamy to i tak boli. Tulę Twoje zranione serduszko ❤️🩹
Wiem… 😔
I jak zaczęłam o tym czytać, to aż mi się słabo zrobiło. Dopiero „wchodzę” w te tematy. Nigdy nie miałam takich problemów.✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Emka06 wrote:A bierzesz jakiś progesteron, aby wspomóc swój naturalny? Wspaniale, że prog jest wyższy niż w poprzednich badaniach, ale dalej niziutko. Nie odbierz tego źle, nie chcę psuć Twojej radości, ale może w Twoim wypadku dodatkowy progesteron wspomógłby starania? 😊
Nie, nie biorę i tez wydaje mi się ze powinnam ale lekarz nigdy nie widział powodu żebym musiała go brać. Nie krwawię przed okresem itp.
Nawet ostatnio byłam na wizycie i pytałam o tego proga i babeczka mi odpowiedziała ze powyżej 5 jest w porządku i to nie ma wpływu na zagnieżdżenie itp.
Spoko spoko pisze tutaj po to żeby poznać opinie i sugestie a nie o to żeby być złym czy coś
Wiem ze przy takim dziewczyny tutaj biorą ale.. jak mówiłam o tym lekarzowi to nie widział sensu i koniec tematu. (Przerobiłam już kilku lekarzy).
W październiku mam wizytę u takiego niepłodnościowego wiec będę go męczyć o to.
Myśle czy nie zadzwonić na teleporade i wymusić wypisanie.. nawet nie wiem jak powinnam to brać i czy wgl te 8dpo jest sens… -
Paprota9418 wrote:Nie, nie biorę i tez wydaje mi się ze powinnam ale lekarz nigdy nie widział powodu żebym musiała go brać. Nie krwawię przed okresem itp.
Nawet ostatnio byłam na wizycie i pytałam o tego proga i babeczka mi odpowiedziała ze powyżej 5 jest w porządku i to nie ma wpływu na zagnieżdżenie itp.
Spoko spoko pisze tutaj po to żeby poznać opinie i sugestie a nie o to żeby być złym czy coś
Wiem ze przy takim dziewczyny tutaj biorą ale.. jak mówiłam o tym lekarzowi to nie widział sensu i koniec tematu. (Przerobiłam już kilku lekarzy).
Myśle czy nie zadzwonić na teleporade i wymusić wypisanie.. nawet nie wiem jak powinnam to brać i czy wgl te 8dpo jest sens…Paprota9418 lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:Hm, jakby to jeden lekarz stwierdził to bym się nie zdziwiła, ale że kilku lekarzy tak twierdzi to już mnie trochę dziwi. Sama nie wiem co bym w tym wypadku zrobiła. Z jednej strony hormony to nie cukierki, żeby je przyjmować tak o, a z drugiej strony moim zdaniem taki prog jest wskazaniem, aby go troszkę wspomóc. U jednej taki prog może być wystarczający do zagnieżdżenia (widziałyśmy to zdrowe ciąże z progiem na poziomie 9), a u drugiej może być problem. Na miejscu lekarza, mając parę z długim stażem starań, jednak bym spróbowała wdrożyć dodatkowy progesteron. No ale lekarzem nie jestem, więc mogę sobie gdybać. Ciekawe co powie na to lekarz typowo od niepłodności.
Dziękuje !❤️
Już przerobiliśmy 2 od niepłodności. Jeden NFZ i drugi w klinice. Oni dążyli do IUI na cyklu stymulowany (pomimo moich owu) przez czynnik męski.
Może tak jak mówisz hormony nie cukierniki nie chcieli mnie nimi faszerować bez sensu…. nie wiem
Ale dziękuje za odpowiedz i rady ❤️
Emka06 lubi tę wiadomość
-
Paprota, ja jestem poniekąd takim przykładem zdrowej ciąży z progiem 9. Chyba nawet w stopce mam info. Ale u mnie wdrożono duphaston, a potem nawet dodatkowo luteinę. Spróbowałabym omówić ponownie z lekarzem ewentualną dodatkową suplementację
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Nie, nie biorę i tez wydaje mi się ze powinnam ale lekarz nigdy nie widział powodu żebym musiała go brać. Nie krwawię przed okresem itp.
Myśle czy nie zadzwonić na teleporade i wymusić wypisanie.. nawet nie wiem jak powinnam to brać i czy wgl te 8dpo jest sens…34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Paprota9418 wrote:Bubu90 dziękuje ! ❤️❤️
Poproszę od razu z instrukcja jak go zażywać :p
Nigdy nie brałam wiec jestem 🟢Paprota9418 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ponad sto stron jak z bicza strzelił 😁 Fajnie, że ten wątek jest taki kameralny i taki nasz 🥰
Rozalka, robiłaś dziś te badania?Zosis, KoKos, moonflower, siesiepy, Chantelle lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Lipcowa, KoKos, Nataliii, Angi90 , Emka06, Beezi, Mart768, siesiepy, Chantelle lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖