X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne uczulenie/ alergia a kwas foliowy
Odpowiedz

uczulenie/ alergia a kwas foliowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę zapytać bo nie daje mi to spokoju.
    Od pół roku staramy się (bezskutecznie) o dziecko.
    Od pół roku zażywam kwas foliowy, no i powiem Wam, że mam wrażenie, że źle się po nim czuję... :(

Problem z wypróżnianiem, suchość w jamie ustnej, bóle żołądka. Czy spotkałyście się już z uczuleniem na kwas foliowy?

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Dziewczyny muszę zapytać bo nie daje mi to spokoju.
    Od pół roku staramy się (bezskutecznie) o dziecko.
    Od pół roku zażywam kwas foliowy, no i powiem Wam, że mam wrażenie, że źle się po nim czuję... :(

Problem z wypróżnianiem, suchość w jamie ustnej, bóle żołądka. Czy spotkałyście się już z uczuleniem na kwas foliowy?

tak, ja tak mialam. Zrobiłam mutacje MTHFR i okazalo sie, ze nie przyswajam kwasu foliowego, musze brac metylowany.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :)

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ