USG Dopochwowe
-
Dzisiaj bylam na USG narzadow rodnych z powodu 2 tygodniowego bolu jajnikow. 14,15 oraz 16 grudnia wyszly mi pozytywne testy owulacyjne.Slyszalam ze po owulacji bywaja czasem pozytywne wiec powiedzmy ze owulacje mialam 14 lub 15 grudnia, okres powinnam wiec dostac jak dobrze kojarze po 12-14 dniach od owulacji czyli 27-29 grudnia.Czemu wiec lekarz przy badaniu stwierdzil, ze widzi ciemna plame i ze okres dostane niedlugo? jak sie to ma w takim razie do owulacji? i czy testy owulacyjne moga wyjsc pozytywne jesli byl cykl bezowulacyjny?
-
nick nieaktualnyjak masz jakieś zapalenie, czy coś podobnego testy mogą wyjść przekłamane. Poza tym mi lekarz mówił, że to bardzo mało wiarygodny wskaźnik. Kiedyś robiłam i wyszły mi pozytywne, a cykl okazał się bezowulacyjny. Może owulacje miałaś ale wcześniej?
-
no wlasnie nie zgadzaly mi się te testy ani z wygladem sluzu (kompletnie nie taki jak na plodne dni) ani z moim cyklem:/
jezeli dostane okres niedlugo tzn, ze te testy nie pokazaly prawdy
Lekarz mi mowil ze moglam miec cykl bezowulacjny, bo wczesniej dostalam okres 10 listopada, potem 29 lstopada (!) a teraz czekam na kolejny -