X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne utrzymująca się temperatura
Odpowiedz

utrzymująca się temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z Was tak miała - w skrócie. To mój 27 dzień cyklu od 4 dni mam temperaturę (wcześniej nie mierzyłam) równe 37 - mierzę ok 19. Nie zabezpieczamy się z mężem no i oczywiście współżyliśmy w dni przypadające na owulację :) mamy już syna 4 lata, o pierwszej ciąży dowiedziałam się bo @ nie przyszła i po 3 dniach zrobiłam test - była blada kreseczka. mąż nie bardzo chce drugie dziecko ja wręcz przeciwnie. Testu nie robiłam bo nie chcę się rozczarować. I teraz pytanie do Was - czy taka temperatura może dawać cień nadziei :) ? czy któraś z was miała taką sytuację i sygnały. Innych objawów nie mam typu ból piersi - a to też dziwne bo zawsze przed @ mnie bolały, a teraz cisza nic nie boli :) Pamiętam, że w ciąży z synkiem zaczęły boleć mnie później i tylko w nocy, a mdłości nie miałam ani jednej :)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, po pierwsze temperature mierzymy rano po conajmniej 3h snie nie wstajac z lozka (pod jezykiem lub w pochwie) codziennie o tej samej porze :) po drugie może masz termometr z jednym miejscem po przecinku ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Temperaturę mierzyłam zwykłym termometrem - nie bawiłam się w takie dokładności, bo nie miałam potrzeby - pierwsza ciąża jak na życzenie :) a teraz zasada - co będzie to będzie. Na mierzenie temperatury rano nie mam za bardzo czasu zwłaszcza jak trzeba młodego wyprawić do przedszkola, siebie do pracy, a łóżko rankiem jest dobrym placem zabaw - dla dziecka ;)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie obserwoj sluz i naucz sie badac szyjke macicy :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tym nie mam zielonego pojęcia :)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bazie Wiedzy masz wytłumaczone co i jak krok po kroku ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ