X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne utrzymująca się temperatura
Odpowiedz

utrzymująca się temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z Was tak miała - w skrócie. To mój 27 dzień cyklu od 4 dni mam temperaturę (wcześniej nie mierzyłam) równe 37 - mierzę ok 19. Nie zabezpieczamy się z mężem no i oczywiście współżyliśmy w dni przypadające na owulację :) mamy już syna 4 lata, o pierwszej ciąży dowiedziałam się bo @ nie przyszła i po 3 dniach zrobiłam test - była blada kreseczka. mąż nie bardzo chce drugie dziecko ja wręcz przeciwnie. Testu nie robiłam bo nie chcę się rozczarować. I teraz pytanie do Was - czy taka temperatura może dawać cień nadziei :) ? czy któraś z was miała taką sytuację i sygnały. Innych objawów nie mam typu ból piersi - a to też dziwne bo zawsze przed @ mnie bolały, a teraz cisza nic nie boli :) Pamiętam, że w ciąży z synkiem zaczęły boleć mnie później i tylko w nocy, a mdłości nie miałam ani jednej :)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, po pierwsze temperature mierzymy rano po conajmniej 3h snie nie wstajac z lozka (pod jezykiem lub w pochwie) codziennie o tej samej porze :) po drugie może masz termometr z jednym miejscem po przecinku ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Temperaturę mierzyłam zwykłym termometrem - nie bawiłam się w takie dokładności, bo nie miałam potrzeby - pierwsza ciąża jak na życzenie :) a teraz zasada - co będzie to będzie. Na mierzenie temperatury rano nie mam za bardzo czasu zwłaszcza jak trzeba młodego wyprawić do przedszkola, siebie do pracy, a łóżko rankiem jest dobrym placem zabaw - dla dziecka ;)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie obserwoj sluz i naucz sie badac szyjke macicy :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Benia Nowa

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tym nie mam zielonego pojęcia :)

Benia
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bazie Wiedzy masz wytłumaczone co i jak krok po kroku ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ