W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natt.yo faktycznie, nie wiem jakim cudem nie zauważyłam tyle czasu 🙈
MiaSakura poniżej linki 😊
Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 12,29zł 68%OFF | Wysokiej jakości Plus rozmiar stanik do karmienia oddychające kobiety karmienie piersią bielizna bez szwu biustonosz macierzyński Push Up
https://a.aliexpress.com/_Ev2MKb3
Z tych mam czarny i beżowy 😊
Ten poniżej jest ładniejszy ale ma bardzo małe miseczki 🙈 także do dużego biustu raczej średni 😊
Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 12,99zł 66%OFF | Stanik do karmienia kobiet nocami karmiącymi bielizna ciążowa półbiustoniosz biustonosz do karmienia piersią bezśladowych i oddychających ubrań ciążowych
https://a.aliexpress.com/_EQpVACH
MiaSakura lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Hej mi wizytę przełożyli na środę i mały ważył 1,5 kg 😉 Szyjka 25mm. Dostałam skierowanie na gna hiv i resztę i mam kolejną wizytę 8 marca 😉
Lipcowa, Bezula, Natt.yo., MiaSakura, Wron Kraa lubią tę wiadomość
Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Karpan cieszę się, że wszystko dobrze 😊 a ogólnie jak się czujesz? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej!
Tak zgadza się, pisałam! 🌸
Dzięki za link, chyba zamówię ten pierwszy bo brakuje mi takiego sportowego, tylko trochę się obawiam jak z rozmiarem 🙈 mam dość spory biust.
Jeśli chodzi o te pobolewania na okres to takie miałam lekko od jakiegoś czasu, zaniepokoiłam się dopiero jak były dość mocne i częste (co godzinę).
Obserwuj siebie czy nie masz objawów infekcji układu moczowo płciowego bo to może być to, ale równie dobrze czytałam że dziewczyny miały takie bóle jako ćwiczenia macicy przed porodem ☺️
Ciekawa jestem czy któraś też tak ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 17:44
Lipcowa lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Czuję się dobrze 😉 generalnie siadają mi plecy wieczorem odczuwam bardzo mocny dyskomfort i staram się je bardzo odciążać ☺️ skończyliśmy pokój małego w niedzielę złożymy wózek 😜 czy wasze dzieci też mają adhd ? Bo mi często cały brzuch skacze jakby tam była cywilizacja obcych🤔Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
amh 4,06
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Ja mam te same co Lipcowa z pierwszego linku, czarny i fiolet M bardzo fajne szczególne do leżenia w domu 🫣
W środę nasz maluch ważył 1660g 😊
Na kwietniowkach dwoje maluchów już na świecie z 32tcWron Kraa, Bezula lubią tę wiadomość
-
JaMiNi właśnie widziałam że tam bobaski się trochę pospieszyły.
Karpan45, wiem o czym mówisz, szczególnie wieczorem i przed spaniem mój szaleje i czkawkę co najmniej raz dziennie ma 🙈
Dziewczyny pakowała któraś z Was się już do szpitala? Macie może jakieś listy z których będziecie korzystać? Czy raczej ufacie swojej intuicji co spakować? 😊👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
MiaSakura tam jest też tabela rozmiarów - ja brałam wg niej i są ok 😊 a też mam dość spory biust 😊
Jamini nie wiem jak Wy ale ja powoli zaczynam czuć ten porodowy oddech na plecach 🙈
Za tydzień już marzec, a później zaczynają się już Nasze terminy 🙈
Karpan moja też szaleje ostatnio 😊 czasami tak kopie, że mam wrażenie, że za moment wyleci z brzucha 🙈 momentami jest to wręcz niekomfortowe 😊
Natt.yo ja pakowanie zostawiłam sobie na początek marca 😊 jeśli chodzi o listy to pobrałam ta, która jest udostępniona na stronie szpitala 😊
Ale kilka rzeczy na pewno dorzucę dla siebie typu - powerbank, pomadka, przekąski, słuchawki 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Ja też mam listę ze szpitala, mi się teraz przydał przedłużacz 😀, przekąski też szczególnie na czas porodu i po, tak to zawsze ktoś coś podrzuci, no i takie rzeczy jak swój kubek sztućce itd, ja bym wzięła jeszcze ręczniczki bawełniane z tami na rolce do wycierania krocza czy nawet osuszania rany po cc, nawet teraz po myciu tym się wycieram.
Lipcowa ja mam termin na 30 kwietnia dopiero ale nie powiem że nie czuję strachu przed wcześniejszym porodem do Wielkanocy muszę wytrzymać.
Nie wiem jak u was ktg ale moja lekarka robi już od 28tc przed wizyta (miałam już tak ustalone zanim trafiłam do szpitala) i teraz co każdą wizytę czy szybka kontrole mam ktg
Bierzecie od 3 trymestru jakiś probiotyk? Podobno warto brać szczególnie jeśli jest ryzyko cc, ja biorę tylko doustny na infekcję intymne ale chciałabym jeszcze inny włączyć 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 16:25
-
Jamini ja nie miałam robionego KTG jeszcze ani razu w ciąży 🤔
Co do probiotykow to gino polecił mi tylko lactovaginal jeśli mam zamiar chodzić na basen 😊
Ogólnie u mnie niby połowa kwietnia ale Mąż cały marzec będzie na poligonie i nie ma jak się z tego wykręcić także mam nadzieję, że nie zacznie się dziać coś wcześniej, bo cały plan się posypie 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dobra namówiłyście mnie na ten stanik 😅
Ja mam listę ze szkoły rodzenia online z zaufajpoloznej ale widzę że te listy wszystkie są w miarę podobne ☺️ Po weekendzie planuje wielkie pranie i od razu pakowanie walizki w razie co (ta wizyta na IP mnie przekonała 🙈)
Ja miałam KTG na IP a u mnie robią od 34tc dopiero.
Dobry pomysł z tym probiotykiem, podpytam swojego lekarza.
Jamini mamy ten sam termin, ale jesteśmy już w takim momencie że jest w miarę „bezpiecznie” nawet jeśli coś by się zaczęło dziać także nie ma co się zamartwiać. Ale wierzę że dotrwamy do kwietnia 🌸☺️
Lipcowa daleko masz do szpitala w razie co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 17:45
Lipcowa lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
Ja spakowałam torbę, ale ja z tych co lubią być na wszystko przygotowane 🤷♀️ 31+2 u nas w szkole rodzenia radzili by się spakować w 32 tygodniu. Oj dziewczyny już powoli musimy się oswajać bo zaraz nasza kolej 🫣Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
amh 4,06
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
MiaSakura ja mam jakieś dziwne wrażenie, że jak spakuje torbę to uświadomię sobie, że już naprawdę blisko 🙈 chociaż wiem, że nie ma na co czekać 😉
Do najbliższego szpitala mam +/- 10 km ale do tego, w którym chciałabym rodzić ok 100 😵
Jeszcze nie wiem jak to logistycznie rozgryźć czy zostać w domu sama i w razie czego wzywać karetkę i rodzić w najbliższym, czy na ten miesiąc jechać do mamy (ale szczerze to nie chce mi się na tak długo, bo jednak co u siebie to u siebie 😉). Mąż jeszcze proponuje żeby na marzec wynająć coś w docelowym mieście i tam być w razie W ale no nie wiem sama 🙈
A wy daleko macie do szpitala?
Karpan masz rację - już niedługo my 😁
Czy tylko ja czuję jednocześnie szczęście i strach? 🙈
Planujecie masaż krocza? Dodatkowe dbanie o brodawki? 🤔
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:MiaSakura ja mam jakieś dziwne wrażenie, że jak spakuje torbę to uświadomię sobie, że już naprawdę blisko 🙈 chociaż wiem, że nie ma na co czekać 😉
Do najbliższego szpitala mam +/- 10 km ale do tego, w którym chciałabym rodzić ok 100 😵
Jeszcze nie wiem jak to logistycznie rozgryźć czy zostać w domu sama i w razie czego wzywać karetkę i rodzić w najbliższym, czy na ten miesiąc jechać do mamy (ale szczerze to nie chce mi się na tak długo, bo jednak co u siebie to u siebie 😉). Mąż jeszcze proponuje żeby na marzec wynająć coś w docelowym mieście i tam być w razie W ale no nie wiem sama 🙈
A wy daleko macie do szpitala?
Karpan masz rację - już niedługo my 😁
Czy tylko ja czuję jednocześnie szczęście i strach? 🙈
Planujecie masaż krocza? Dodatkowe dbanie o brodawki? 🤔
Wiem że jest pełno materiałów na internecie ale tak żałuję że nas to osobiście ominie bardzo nam zależało na szkole rodzenia -
Chyba to że totalnie się wszystko pozmieniało tak mnie stresuje na dodatek mój starszy był dzieckiem którego nie było, spał jadł, zero kolek, bólów brzuszka, miał ponad msc jak przesypiał noce( wcześniej miałam go budzić na karmienie bo sam w nocy nie budził) i zdaje sobie sprawę że nie mam żadnego doświadczenia w problemach z maluszkami.
Miałam 20 lat a się nie stresowałam że nic nie wiem, nie szłam na szkole rodzenia, nie było wizyt wcześniej u położnej, w internecie też aż tyle nie było. Teraz tyle informacji a jakoś jestem przerażona tym wszystkim 🫣
-
Jamini ja trochę wiem co czujesz, bo też chciałam chodzić do szkoły rodzenia ale z uwagi na łożysko i cc odpuściłam temat, teraz jest całkowicie inny plan, a szkoła terminu nie ma 😬
Także przepadło. Mam zamiar ratować się filmikami z neta i rozmowami z położna.
Pamiętaj, że zrobiłaś wszystko co byłaś w stanie aby jak najlepiej przygotować się na czas ciąży i porodu. Będziesz wspaniała Mama, natura też wie swoje 😘 a może drugie też będzie takie spokojne i ominą Was wszystkie nieprzyjemności? 😉
A propo położnej - Dziewczyny czy u Was już była? Sama skontaktowała się z Wami czy wy dzwoniłyście pierwsze? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 19:32
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dziewczyny polecam Wam szkołę rodzenia online Zaudaj Położnej, dokupiłam sobie mimo że chodzę stacjonarnie i naprawdę jest nawet więcej info na tej online plus są aktualne dane. Można korzystać nawet leżąc ☺️Ja kupiłam na promocji i naprawdę warto.
Planuję masaż od 34tc, zobaczymy jak wyjdzie 🙈22.08.23 ⏸️🙏🏼
MiaSakura wrote:Dziewczyny polecam Wam szkołę rodzenia online Zaudaj Położnej, dokupiłam sobie mimo że chodzę stacjonarnie i naprawdę jest nawet więcej info na tej online plus są aktualne dane. Można korzystać nawet leżąc ☺️Ja kupiłam na promocji i naprawdę warto.
Planuję masaż od 34tc, zobaczymy jak wyjdzie 🙈 -
Nareszcie koniec tygodnia! Jakie macie plany na weekend? Zapowiada się piękna wiosenna pogoda 🌷!
Nabiegałam się w tym tygodniu, wczoraj jeszcze zalatwiałam knajpkę na małe przyjęcie dla przyjaciół z pracy bo tęsknią (jak baby shower), i obeszłam pół centrum w poszukiwaniu kreacji. W ostatnim sklepie znalazłam cudną koszule i jeszcze skusiłam się na ogrodniczki. Udało się!
U mnie pierwsze KTG w środę przed wizytą. A do szpitala mam 15 minut, z tym że my nie mamy auta więc namiary na z 5 taxi mam już zapisane w razie czego. Wam też polecam, może się zdarzyć że partner nie będzie w stanie kierować w stresie.
Udanego dnia! ☀️Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g