W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo 🎀
U nas wszystko pięknie, Niunio zdrowy,ja również,szyja trzyma narazie💙 Mały ma już 2140g czyli przez 2 tyg przybrał 360g😬 jest silny, sięga daleko nogami☺️dostaliśmy zestaw ostatnich badań i jakoś mnie nostalgia wzięła że ten czas tak szybko leci i zaraz się zobaczymy 😌🩵
Lipcowa, MiaSakura, Bezula lubią tę wiadomość
-
Polczi dobrze to czytać 😊
Mały rośnie pięknie, a teraz będzie jeszcze szybciej 🤭 ostatnio zastanawiałam się czy tylko ja tak mam, że robi mi się smutno na myśl, że zaraz ciąża dobiegnie końca i brzuszek zostanie tylko wspomnieniem 😊 a widać, że to chyba dość normalne 😁🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Już takie drobiazgi tylko, w stylu kocyk i prześcieradła do łóżeczka. Mam zamiar też zrobić polowanie w lumpeksie i pewnie skocze też do Rossmanna bo na końcówce ciąży mam problemy z cerą.
Czy żółta, wodnista wydzielina w ciąży na tym etapie jest normalna? Nic mnie nie swędzi, lekarz w środę. Podejrzewam że to może od odstawienia luteiny 🤔Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Lipcowa wrote:Polczi dobrze to czytać 😊
Mały rośnie pięknie, a teraz będzie jeszcze szybciej 🤭 ostatnio zastanawiałam się czy tylko ja tak mam, że robi mi się smutno na myśl, że zaraz ciąża dobiegnie końca i brzuszek zostanie tylko wspomnieniem 😊 a widać, że to chyba dość normalne 😁Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
@Landrii o ile nie jest pienista lub zielono-zolta to będzie ok!
Witam się w 37tc:) od dzisiaj zaczynam jesć daktyle i masaż wieczorami. Wczoraj oddałam na badania🩸💧 i nawet hemoglobina wciąż w widełkach, jestem w szoku.
Jakieś plany na weekend moje miłe?Lipcowa, MiaSakura lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Landrii w takim razie udanych łowów 😁
To normalne, że możesz się bać ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze 😊
Ja bycie w ciąży lubię ale zerkam już tęsknym wzrokiem na jeansy 😁 ale akurat mamy taki termin, że zdążymy dojść do siebie do sezonu 😊
Wron Kraa super, że na końcówce masz wyniki w normie 😊 ja musze ratować się żelazem 😊
Daj znać czy masaż bolał, bo słyszałam różne opinie 😊
W planach mam dzisiaj ogarnięcie domku i zdjęcie hybryd (chyba już na to czas 😅), a jutro miałam jechać do znajomych na ognisko i grilla 🤤 ale w prognozie deszcz 😬 wieczorem ma przyjechać Mąż, bo uda Mu się zostać do niedzieli także leniwie 😊😊 a Ty jakie plany? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
A jakie macie ogólnie plany na święta? 😊
Odwiedzacie rodzinę czy chillujecie w domku? 😊
Kreacje już wybrane? 😊
Stawiacie na luz czy elegancje? 😊
My planujemy jeden dzień spędzić u jednych rodziców, a drugi u drugich (walizka i torba będą już z Nami jeździły w bagażniku w razie w 🤭), zamówiłam nawet dwie sukienki - dopasowane, dłuższe żeby podkreślały brzuszek i jedna super rozciągliwa ale jak zobaczyłam druga to zwatpilam czy w nią wejdę 🤭 więc ze strachu odłożona w kąt, nawet nie przymierzyłam jeszcze 🤭.
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej, hej!
Lipcowa, już nie będziemy miały spotkania, widzimy się z położną na porodówce, mam dzwonić jak się zacznie lub kiedykolwiek będę miała wrażenie, że się zaczyna a ona będzie mnie instruować co dalej- wspaniała kobieta! 🌸 Faktycznie to nie jest tania usługa, ale czuję się teraz taka spokojna. Wszystko omówiłyśmy i wiem, że dobrze o nas zadba.
Ja z kolei mam takie samo podejście jak Landrii, już mi ciąży wystarczy. Oczywiście niech maleńka siedzi do tego 37 tygodnia, ale bardzo bym chciała wcześniej niż na majówkę ☀️
WronKraa jak masaż krocza? Ja idę już w przyszłym tygodniu, położna dała mi zielone światło od 34 tc.
Czy Wy wszystkie jesteście już spakowane, czy tylko ja zostałam? Mam rzeczy wyłożone na półce, ale to tak wiecie, pobieżnie.
Lipcowa lubi tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula komfort psychiczny nie ma ceny 😘
Jeśli masz już wyłożone rzeczy to połowa sukcesu - zawsze szybciej zgarnąć 😉
Ja już spakowana, jedynie na walizce mam przyklejona kartkę co spakować w ostatniej chwili np ładowarke, szczoteczkę do zębów, dowód osobisty 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej! U mnie nareszcie po wizycie (była dwa razy przekładana przez lekarza). Mały ma szacunkowo 2160g (w 32+6), więc dalej jest troszkę do przodu, ale biorąc pod uwagę moją cukrzycę to i tak jest w normie, przepływy w porządku. Szyjka skrócona - 3,1 cm, dostalam luteinę narazie na 2 tygodnie i będziemy obserwować czy się wyciszyła. Nie mam zaleceń leżenia, ale mam już mocno zwolnić, dozwolone spacery 😊. Mocno się zastanawiam, czy dotrwamy do ustalonego terminu CC, stresuje mnie, że coś może zacząć się wcześniej, oby nie!
-
@Lipcowa grill w marcu? Szalona!
@Bezula pakuj się, nie znasz dnia ani godziny:)
U mnie weekend pewnie na działce, wczoraj jeszcze sadzilam cebulki, ale bardziej jestem już dyrygentem prac. Mimo pokaźnego brzucha i żólwiego tempa wciąż mnie nosi.
Na święta nigdzie się nie ruszamy, do rodziców daleko, a znajomi mają swoje plany. Miło będzie poleniuchować i połasuchowac jeszcze we dwoje (oby!).👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
Kasiasiasia wrote:Hej! U mnie nareszcie po wizycie (była dwa razy przekładana przez lekarza). Mały ma szacunkowo 2160g (w 32+6), więc dalej jest troszkę do przodu, ale biorąc pod uwagę moją cukrzycę to i tak jest w normie, przepływy w porządku. Szyjka skrócona - 3,1 cm, dostalam luteinę narazie na 2 tygodnie i będziemy obserwować czy się wyciszyła. Nie mam zaleceń leżenia, ale mam już mocno zwolnić, dozwolone spacery 😊. Mocno się zastanawiam, czy dotrwamy do ustalonego terminu CC, stresuje mnie, że coś może zacząć się wcześniej, oby nie!
Ja dzisiaj po kontroli szybkiej, pessar trzyma brak rozwarcia, jak w poniedziałek miałam wizytę i mały był poza spojeniem łonowym ważył 1940 tak dzisiaj już wyżej i 2300 no a niemożliwe żeby tyle przybrał w 4 dni 😃
Czuję że jak mi lekarka ściągnie pessar to przenoszę i urodzę w maju po wywołaniu 🫣 -
JaMiNi wrote:Ale ta szyjka to ładna długość, masz jakieś rozwarcie czy coś ?
Ja dzisiaj po kontroli szybkiej, pessar trzyma brak rozwarcia, jak w poniedziałek miałam wizytę i mały był poza spojeniem łonowym ważył 1940 tak dzisiaj już wyżej i 2300 no a niemożliwe żeby tyle przybrał w 4 dni 😃
Czuję że jak mi lekarka ściągnie pessar to przenoszę i urodzę w maju po wywołaniu 🫣
Nie mam rozwarcia, chyba ta luteina bardziej zapobiegawczo żeby dotrwać do terminu, żeby się za szybko nie skróciła skoro już zaczęła 😊
Super, że pessar trzyma! Te wagi są bardzo szacunkowe, u mnie też pomiary zawsze się różnią u obu lekarzy i wyciągam z nich średnią, ważne, że nie odbiegają jakoś bardzo od norm. -
Kasiasiasia z tymi szyjkami to często jest tak, że skracają się gdy nie trzeba, zdenerwują, a później stoją w miejscu 😊
A masz jakieś zalecenia co w przypadku gdyby akcja zaczęła sie przed terminem? 🧐
Wron Kraa moi znajomi to typowi kielbasozercy i wystarczy im odrobina słońca i już rozpalają 😁
Jestem pod wrażeniem Twojej energii 🤩
A jakie cebulki sadzilas? 😊
Jamini super, że pessar robi robotę 💪🏻
A z tymi wymiarami to zależy jak lekarz pomierzy, zwariować można 😅🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dajcie spokój ile to się człowiek stresu naje przez te wymiary i te szyjki, a później jak przychodzi co do czego okazuje się że dzidziuś w normie a szyjka ładnie do terminu trzyma 😅
Oj u nas dziś piękna pogoda aż sama mam ochotę na grila 😁
Bezula ja mam spakowaną torbę na poród ale walizki na oddział jeszcze nie 🫣
Mam podobnie ze bardziej bym chciała urodzić w tym 38 niż 41 🙈Bezula lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Każdy chyba korzystał z pięknego ☀️ skoro tak tu cicho! Ja to nawet uciełam sobie dzisiaj drzemkę na zewnątrz, regeneracja natychmiast:)
Jakie plany na nowy tydzień? U mnie jutro spotkanie w Kręgu (upiekłam już brownie z żurawiną), a w środe lekarz + ktg.
Zamówilismy też trzy grusze do ogrodu - wiecie 🏠 jest, córka w drodze to jeszcze 🌳 trzeba, haha. Mam nadzieję, że zdążą przyjść przed porodem! Phi, żebyśmy je wkopali na czas.
Dajcie znać co u was!👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
Cześć Dziewczyny 🌺
Jak tam po weekendzie? 😊
Baterie naładowane? 😊
My swój spędziliśmy w domu - leniwie 😊 nad ranem Mąż już musiał jechać także jeszcze niecałe 2 tygodnie rozłąki. Plus taki, że w pracy już zapowiedział, że na cały kwiecień nie podejmuje żadnych zobowiązań 😊 także odliczam 📆
W nocy miałam 2 silne skurcze chyba przepowiadające ale usiadłam na łóżku, zaczęłam oddychać tak jak kazali i w sumie było lżej 😉
Mój nadchodzący weekend bez planów 😁
Ale mam zamiar coś wymyślić żeby był jak najbardziej produktywny 🙃
Wron Kraa drzemka na świeżym powietrzu brzmi cudownie 😁 ile u Was stopni na zewnątrz? 😊
Daj znać po spotkaniu w kręgu jak wrażenia 😊
Macie rację - posadzenie 🌳 wręcz obowiązkowe 😁
Landrii to niby ostatnie podumuchy zimy także jeszcze trochę wytrwałości 😁
Malutka ma już coraz mniej miejsca w brzuchu to tak się rozpycha 🙃 u mnie najgorzej jak w pęcherz trafi 🤭🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Cześć dziewczyny, u mnie też niestety śnieg sypie 😏
A ja się witam już z donoszoną ciążą i mogłabym już rodzić, ale puki co się chyba nie zapowiada 🙈Karpan45, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Natt.yo. wrote:Cześć dziewczyny, u mnie też niestety śnieg sypie 😏
A ja się witam już z donoszoną ciążą i mogłabym już rodzić, ale puki co się chyba nie zapowiada 🙈Zostałam mamą 25.04.2024 💓