Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wpływ leków podczas starań
Odpowiedz

Wpływ leków podczas starań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaChlopcow Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy natknęła się któraś z Was na jakiś artykuł dotyczący wad u płodu,które miałyby spowodować leki brane przez mężczyznę podczas staran? Znalazłam wiele artykułów z informacją,że leki brane przez mężczyznę powodują obniżenie jakości i płodność mężczyzny. Nie znalazłam nigdzie ani słowa o tym,że mężczyzna biorący silne leki (mąż bierze przeciwzapalane) może mieć przez to uszkodzone plemniki. Wiecie coś może na ten temat?

MamaChlopcow
    thgf3e3kz16by5k3.png
    qb3canlilnue1n39.pngqb3ckqi186videoz.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój będzie teraz brał kolchicyne... Nie wiem co ze staraniami teraz :(

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko o takie artykuły bo nawet jeśli wychodzą wady u płodu to z reguły można jedynie przypuszczać jaka jest przyczyna. Musisz sprawdzić konkretny lek, najlepiej poszukaj tez w anglojezycznych źródłach może coś będzie napisane. Czasami faktycznie lepiej przerwać a ten czas starania.

Wiadomo że słabej jakości plemniki mogą mieć wpływ na wady i poronienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ