Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne współżycie a cytologia
Odpowiedz

współżycie a cytologia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy współżycie dzień przed badaniem cytologicznym ma wpływ na wynik badania, jest to dla mnie ważne, zamierzam przy kolejnej wizycie zrobić badanie ale najprawdopodobniej będę miała dni płodne i nie chce stracić szansy.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Min. dwa dni przed cytologią nie wolno współżyć, najlepiej jednak tak z 4, bo przez sexik mogą powstać ranki, otarcia, a przede wszystkim facet zostawia swoją florę bakteryjną i mogą ci na cytologii cuda wyjść.

vanessa lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj byłam na wizycie i spytałam lekarza czy możemy zrobić cytologię jeśli dzień wcześniej było współżycie, powiedział że tak że to nie ma wpływu na wynik.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden dzień przed cytologią też serduszkowałam bo też miała dni płodne. Cytologia wyszła bardzo dobrze i nie było oznak serduszkowania dzień przed :)

sylwiunia lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz oczekuję na wynik, wiadomo że trochę to potrwa,

6es3onyx9001zu66.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ