X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne współżycie a cytologia
Odpowiedz

współżycie a cytologia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy współżycie dzień przed badaniem cytologicznym ma wpływ na wynik badania, jest to dla mnie ważne, zamierzam przy kolejnej wizycie zrobić badanie ale najprawdopodobniej będę miała dni płodne i nie chce stracić szansy.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Min. dwa dni przed cytologią nie wolno współżyć, najlepiej jednak tak z 4, bo przez sexik mogą powstać ranki, otarcia, a przede wszystkim facet zostawia swoją florę bakteryjną i mogą ci na cytologii cuda wyjść.

vanessa lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj byłam na wizycie i spytałam lekarza czy możemy zrobić cytologię jeśli dzień wcześniej było współżycie, powiedział że tak że to nie ma wpływu na wynik.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden dzień przed cytologią też serduszkowałam bo też miała dni płodne. Cytologia wyszła bardzo dobrze i nie było oznak serduszkowania dzień przed :)

sylwiunia lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz oczekuję na wynik, wiadomo że trochę to potrwa,

6es3onyx9001zu66.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ