X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wynik awidnośc toksoplazmoza
Odpowiedz

Wynik awidnośc toksoplazmoza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.
    To dziwne. Daj znać co lekarz na to

Miśka 91 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ