X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wynik awidnośc toksoplazmoza
Odpowiedz

Wynik awidnośc toksoplazmoza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.
    To dziwne. Daj znać co lekarz na to

Miśka 91 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ