Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wynik awidnośc toksoplazmoza
Odpowiedz

Wynik awidnośc toksoplazmoza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Czy może mi ktoś rozjaśnić wynik tego badania?
    Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
    Awidnosc. -%
    Czyli mam tak świeże zarażenie że jeszcze Świdnica się nie wykształciła?
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A igm robiłaś? Wg mnie wychodzi na to, że nie przechodziłas.
    Z neta: Wynik awidności jest miarą czasu, który upłynął od zarażenia T. gondii. Wzrost awidności odpowiada wydłużaniu się czasu: wynik >40% – okres powyżej 20 tygodni; wynik <40% – ostra, aktualna infekcja.
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Nie wiem dokładnie jaki wynik IgM podobno wyszedł mi pozytywny dlatego lekarz kazał zrobić awidność ale ta pauza zamiast procentów zbiła mnie z tropu i nie wiem jak to interpretować. Czy może w którymś laboratorium wystąpił błąd czy poprostu to zakażenie jest na tak wczesnym etapie że jeszcze nie ma tej awidnośći.
    To dziwne. Daj znać co lekarz na to

Miśka 91 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ