Odpowiedz

wyniki

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 143 28

    Wysłany: 4 listopada 2013, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy ktos moze zna sie na interpretacji wynikow:?
    TSH- 4,02 0,27-4,2
    FSH- 6,69 FAZA FOL.3,5-12,5
    FAZA OWULACYJNA 4,7-21,5
    FAZA LUTEALNA 1,7-7,7
    POSTMENOPAUZA 25,8-135
    PROLAKTYNA 475,5 127-637
    TESTOSTERON 1,02 0,06-0,82
    17-OH PROGESTERON- 2,06 F. FOL.0,3-1,0
    F.LUT. 0,2-2,9
    PO STYMULACJI ACTH<3,0
    GLUKOZA 63 60-99
    INSULINA 9,8 2,6-24,9
    WSK, INSULINOOPORNOSCI 6,5 >4,5
    MOZE KTOS COS PORADZI A MOZE KTOS MA PODOBNE

    Magda26
  • vanessa Autorytet
    Postów: 3196 1955

    Wysłany: 4 listopada 2013, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH na pewno za wysokie a reszta to trudno powiedzieć, zależy w którym dniu cyklu robiłaś ale prolaktyna raczej w normie

    7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

    201701271765.png

    (*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Bączek Debiutantka
    Postów: 15 6

    Wysłany: 4 listopada 2013, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie TSH za wysokie jak na starania. Optymalny wynik to ok. 1,0 - więc koniecznie udaj się do endokrynologa.

    vanessa lubi tę wiadomość

  • Strażaczka90 Autorytet
    Postów: 1830 2364

    Wysłany: 4 listopada 2013, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączek wrote:
    Zdecydowanie TSH za wysokie jak na starania. Optymalny wynik to ok. 1,0 - więc koniecznie udaj się do endokrynologa.
    Tak jak radzą koleżanki idź do endokrynologa.Mi wykryto tarczyce w lipcu miałam 12,7 przepisala mu tabletki u zabronila starać sie o dziecko do dwóch miesięcy.Bo tyle potrzebuje to gowno by zniklo....Poszłam we wrześniu zrobiłam wynik i już mam wyniki w normie.I od razu zapytałam czy możemy sie już starać.Mówiła że nie widzi przeszkod.Ale tableti kazała brać dalej...bo mam w genach ta chorobę.Jestem pod stała opieką endokrynologa

  • Strażaczka90 Autorytet
    Postów: 1830 2364

    Wysłany: 4 listopada 2013, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jeszcze nie wiedziałam że mam tarczyce to miałam strasznie niskie tempki 35.5 codziennie praktycznie

  • mycha28 Autorytet
    Postów: 1145 1372

    Wysłany: 4 listopada 2013, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH za wysokie napewno idz do endo szybciutko niech da coś na zbicie

    Strażaczka90 lubi tę wiadomość

    Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Martynika Autorytet
    Postów: 3162 5670

    Wysłany: 5 listopada 2013, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby norma na TSH jest do 4,2, ale normy ginekologiczne są inne. Kobiety starające się o dziecko oraz te będące w ciąży nie powinny mieć TSH powyżej 2. Ja miałam nieco ponad 3 i od razu dostałam Euthyrox 1xdziennie na czczo. W czwartek powtarzam badania.

  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 1 lipca 2014, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie przywitać Jestem nowa. Starmy się o dzidzię ok 7 m-cy.
    Stuknęlo mi 35 latek . Robiłam badania
    TSH 2,770 µIU/ml
    FSH 5,61 mIU/ml
    LH 10,16 mIU/ml
    Prolaktyna test czynnościowy Prolaktyna 368,00
    Prolaktyna po MCP 6617,00 mIU/l, 4 dzien cyklu. Nie byłam jeszcze u gin bo mąż musi zrobić badania nasienia.Co powiecie na te wyniki :)

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31304

    Wysłany: 1 lipca 2014, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak dla mnie po pierwsze pRl do zbicia , tah tez bym zbila najlepej do wart okol 1 i stosunek LH/FSH masz 1,81 moze ale nie musi wskazywac na PCO .. ale jest za wysokie tel powinno byc najwyzej 1

    monia 70 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 1 lipca 2014, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu cyklu robiłas badania? FSH i LH robi się 3-5dc. A przy prolaktynie nie masz norm podanych? Ciężko powiedzieć bo każde laboratorium ma inne. Ale jesli przyjąć, ze prolaktyna po obciążeniu nie może przekraczac 5 krotnośi wyjściowej to masz za wysoką.

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 1 lipca 2014, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    A w którym dniu cyklu robiłas badania? FSH i LH robi się 3-5dc. A przy prolaktynie nie masz norm podanych? Ciężko powiedzieć bo każde laboratorium ma inne. Ale jesli przyjąć, ze prolaktyna po obciążeniu nie może przekraczac 5 krotnośi wyjściowej to masz za wysoką.
    badania byly w 4 dniu cyklu. Musze iść do lekarza z wynikami tylko mąż badań jeszcze nie zrobił.

  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 1 lipca 2014, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest sens isc tylko z moimi wynikami do ginia? mysle ze nie bo maz tez mial zrobic :(

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31304

    Wysłany: 1 lipca 2014, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia idz nie czekaj na meza..im wczesneij zadzialacie lekami tym lepiej ;) a jak sie zapyta gdzie meza wyniki to powiedz ze na nastepnej wizycie beda :)

    momo1009, monia 70 lubią tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 1 lipca 2014, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła bo tak czy siak będziesz musiała się leczyć - nie ma co zwlekać ;-)

    monia 70 lubi tę wiadomość

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 1 lipca 2014, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Monia idz nie czekaj na meza..im wczesneij zadzialacie lekami tym lepiej ;) a jak sie zapyta gdzie meza wyniki to powiedz ze na nastepnej wizycie beda :)
    Jutro się umawiam na wizytę :(

  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 1 lipca 2014, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja bym poszła bo tak czy siak będziesz musiała się leczyć - nie ma co zwlekać ;-)
    Pewnie tak bo prolaktynę mam podniesioną strasznie. Tylko czy lekarz mnie nie obsunie że wyniki z początku maja mu przynoszę dopiero tera , mogą byc nieaktualne. Zobaczymy.
    Pozdrowionka


  • Niunia86 Autorytet
    Postów: 1092 2019

    Wysłany: 1 lipca 2014, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę leki na tarczce. Mój endo mówi,że tsh powinno być poniżej 2,5 więc jak bedzie 2,4 to już praktycznie można. Ja teraz mam cały czas między 1,5 a 2,5 i powiedział,że jak najbardziej w normie chociaż nie ukrywam,że wynik 1,0 byłby idealny :)

    monia 70 lubi tę wiadomość

    iv09cbxm68yuj78z.png
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 1 lipca 2014, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę tarczycę i zbijam właśnie prolaktynę - będzie dobrze monia, jak lekarz normalny to nic się czepiać nie będzie ;-)

    monia 70 lubi tę wiadomość

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • monia 70 Ekspertka
    Postów: 126 76

    Wysłany: 2 lipca 2014, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u gin o g18. Zobaczymy. Jeszcze jutro teście musze zrobić po ostatnich próbach. Jakoś dziwnie zmęczona jestem, zimno mi a z reguły mi zawsze za gorąco hmm. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam

    livia30 lubi tę wiadomość

  • a.a.90 Autorytet
    Postów: 364 111

    Wysłany: 26 listopada 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 1,639 Norma 0,550 — 4,780
    FT4 1,03 0,89 — 1,76
    ATG 34,1 < 60,0
    ATPO 51,2 < 60,0
    Prolaktyna 8,2
    kobiety:
    nie w ciazy: 2,8 - 29,3
    w ciazy:9,7 - 208,5
    po menopauzie:1,8 - 20,3
    DHEAS 108,7 25,9 — 460,2

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego