wyniki dobre a ciąży brak
-
Witajcie, zakładam nowy temat z myślą o podzieleniu się opiniami dotyczącymi zdrowia/ psychiki wpływającej na ciążę. We Wrześniu miałam obumarłą ciążę, od stycznia zaczęłam się ponownie starać a ciąży brak, zrobiłam wszystkie badania hormonó, które zleciła mi ginekolog, miałam HSG, miałam monitorowane owulacje, brałam duphaston. Jak u Was jest z wynikami? czy monitorowanie owulacji pomogło komuś? zastanawiam się nad tym co mówią, im więcej się starasz i chcesz tym nie wychodziMartaM27
-
nick nieaktualny
-
Hej MartaM27 ja od lutego jestem na metformaxie + duphaston oraz co miesiąc latam na monitoring i u mnie też nic staramy się baaaardzo długo....i nic. Może ktoś się wypowie komu to pomogło Badania zrobione i u mnie i u M wszystko SUPER!!!!
-
Dziewczyny dajcie sobie 'na luz'- bawcie się i nie myślcie o ciąży. Staraliśmy się z mężem 7 m-cy i przez ten czas ograniczałam imprezy, alkohol, myślałam tylko o II kreskach. W ostatni m-c dałam sobie spokój, co tydzień impreza, piwko za piwkiem, zaczęłam myśleć o czymś innym i się udało. Trzymam kciuki za Was!
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Ja wierzę w teorię, że stres owszem ma wpływ na hormony- może
sprawić, że nie dopuści do owulacji i wtedy jest problem.
Niemniej jak już owulacja jest i przytulanko tego dnia
i jak facet ma zdrowe żołnierzyki to ciąża ze stresem czy bez być powinna.
Nie ma co się na siłę zmuszać aby ograniczyć zdenerwowanie bo wtedy
jest jeszcze gorzej i to prowadzi do obsesji.
A pamiętajmy że podczas wojen kobiety też zachodziły w ciążę, gwałcone kobiety również. Smutne ale prawdziwe i tą teorię uważam za realną.
Ja jestem na etapie namawiania mojego męża na badania.
Czasem kobieta zbada się od stóp do głów robi monitoring przez rok i uważa , że jest ok, a zapomina zbadać męża- albo on nie chce....
Heh ale ta anatomia skomplikowana. -
Iwka wrote:Hej MartaM27 ja od lutego jestem na metformaxie + duphaston oraz co miesiąc latam na monitoring i u mnie też nic staramy się baaaardzo długo....i nic. Może ktoś się wypowie komu to pomogło Badania zrobione i u mnie i u M wszystko SUPER!!!!
Iwka a miałaś badania pod kątem endometriozy?
I STOPNIA jest bardzo trudna do wykrycia
albo drożność jajowodów?
Byłaś u jakiegoś lekarza specjalizującego się niepłodnością?
Jeśli Twój facet ma wyniki nasienia super, to przyczyny po jego stronie raczej odpadają.
A jest jeszcze coś takiego, nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie, że śluz kobiety zabija plemniki i to też można zbadaćIwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaM27 wrote:Witajcie, zakładam nowy temat z myślą o podzieleniu się opiniami dotyczącymi zdrowia/ psychiki wpływającej na ciążę. We Wrześniu miałam obumarłą ciążę, od stycznia zaczęłam się ponownie starać a ciąży brak, zrobiłam wszystkie badania hormonó, które zleciła mi ginekolog, miałam HSG, miałam monitorowane owulacje, brałam duphaston. Jak u Was jest z wynikami? czy monitorowanie owulacji pomogło komuś? zastanawiam się nad tym co mówią, im więcej się starasz i chcesz tym nie wychodzi
-
Dziewczyny.
Ciężko nie myśleć o tym wszystkim. Każda z nas stara się jak może.
Ale może warto wziąć głęboki oddech (albo kilka) i sobie troszkę odpuścić?
Stres związany z tym oraz myślenie o tym wcale nie pomaga. Do tego branie leków, czy picie ziółek. To nie wszystko. Mówią też że wiara czyni cuda.
Postarajcie się zrelaksować. Z rana wypełnijcie wykres i wciągnijcie się w wir obowiązków lub przyjemności. Spędzenie dni wyłącznie na rozterkach nie przyniesie wam żadnych efektów.
-