X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wysokie fsh
Odpowiedz

wysokie fsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jadzia34 Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny piszę też tutaj bo mam nadzieję że w grupie 35 plus więcej osób ma ten sam problem Otóż w 3 dc wyszedł mi FSH 11, 89 prawie górna granica normy Czy Wy badałyście to już CZy może ktoś ma tak wysokie jak ja Co mówią lekarze Może którejś udało się zajść w ciążę mimo takiego wyniku ???

jadzia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia, fsh lubi sobie poskakac. W kazdym cyklu potrafi miec inne wartosci. Ja w jednym mialam 15 a w nastepnym 7. Czytam teraz o suplementacji Dhea na polepszenie jakosci jajek. Jakie masz oprocz fsh : lh i estradiol.

julalal lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie mam 35+ ale przypadkowo natrafilam na watek, moje fsh badane przed ciaza wynosilo ok 9,5 w kwietniu i maju, natomjast w styczniu 28,72.... Dodatkowo przy obnizonym amh... Na zytalam sie sporo o suplementacji dhea oraz witamina d, co prawda wit d nie stosowalam ale dhea tak w dawce 3x1 ( droga kuracja obecnie za opakowanie 30 tab trzeba zaplacic ok 60 zl co mi starczalo na 10 dni) nie wiem czy to jest zasluga , suplementacje dhea oczywiscie konsultowalam z ginekologiem z kliniki nieplodnosci i wspominal o tym ze sa pewne artykuly wskazujace na zasadnosc takiej suplementacji i ze efekty po ok 3-4 miesiacach zazywania... Nie wiem czy u mnie sie to przelozylo, dhea bralam od konca lutego i w maju zaszlam dzieeki iui :) na stronie kliniki artvimed jest opisane postepowanie w przypadku kobiet z niska rezerwa i efekty sa ciekawe przynajmniej na pismie :p oczywiscie obok fsh warto sprawdzic amh, liczbe pecherzykow w usg na jajnikach oraz niektore kliniki sprawdzaja inhibine b, fsh z kolei badamy razem z estradiolem w 2-3 dc... Mam nadzieje ze pomoglam :)

kapturnica, moremi, polarmiś lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy sa wsrod Was osoby po 40 z podwyzszonym fsh ,ktorym udalo sie zajsc w ciaze? Moje FSH waha sie od 12-15.AMH 1.5.

• marabut Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem po 40 i w badaniu z grudnia wyszło mi masakryczne fsh - 33,w styczniu zaczęłam pić ziółka na poprawę pracy jajników( z premenopauzą trzeba się pogodzić, chciałam jednak przechodzić ją jak najłagodniej).Zupełnie naturalnie na początku lutego zaszłam w ciążę. Jednak nie wszystko jest tak super, ponieważ w ubiegły czwartek poroniłam. Wiem już z całą pewnością, że cyfry na wynikach , to jedno, a jak będzie wolą Boga, to do poczęcia dojdzie.Mam też świadomość, że 20% ciąż kończy się w podobny sposób.Trzymam kciuki by wszystkim starającym to się udało i szczęśliwie urodzili swoje dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:20

• jadzia34 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och marabut trzymaj się też przeszłam niedawno poronienie Masz rację Pan Bóg robi swoje Mnie też się udało zwyczajnie i naturalnie zajść

jadzia
  • marabut Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzięki za wsparcie. Sama wiesz, że nie jest to łatwe.Trzymam kciuki za Ciebie. Ja szczęśliwie mam swoją szaloną trójkę, ale marzenie o kolejnym jest mocno wpisane w nasze serca. Może się jeszcze spełni, choć nieubłagany czas działa na niekorzyść.
    Udanego tygodnia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ