X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej Wasze zdanie
Odpowiedz

Zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej Wasze zdanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Saabi30 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

JAKIE JEST WASZE ZDANIE ZAKAZ CALKOWITEJ ABIRCJI I ZAKAZ EDUKACJI SEKSUALNEJ

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aborcja w 3 przypadkach tak jak jest teraz. Edukacja seksualna oczywiście że potrzebna.
    Nie jestem za zaostrzeniem ale nie jestem też za łagodzeniem i rozszerzeniem o aborcję "na życzenie "

• Malinka96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za aborcją przy wzkazaniach.
    Dlaczego te, które by tego nie dokonałyby aborcji, miałaby zakazać aborcji tym, które by to zrobiły. Każdy powinien mieć wybór. I żadna ścieżka nie powinna być zamknięta. Obserwuję profil fundacji Gajusz, jest cała gama cierpiących dzieciaków, z wadami, umierającymi kilka minut po porodzie. Zdjęci rozdzierają serce. Nigdy nie chciałabym być na miejscu tych rodziców. Dlatego chciałabym mieć wybór.

• Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie obowiązująca ustawa to tzw "kompromis aborcyjny" i nie powinniśmy tego ruszać. Ludzie mają różne poglądy od aborcji na życzenie do calkowitego zakazu, tego nie da się pogodzić i zawsze będą kłótnie co wykorzystują politycy. Tą ustawę zawsze mozna zmienić na gorszą. Szanujmy się nawzajem i zostawmy to co jest. Ja sama uważam że aborcja to zabijanie dzieci i aborcja nie może być późną antykoncepcją, ale są sytuacje gdzie powinno być prawo do aborcji. Takie prawo mamy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ