Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej Wasze zdanie
Odpowiedz

Zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej Wasze zdanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Saabi30 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

JAKIE JEST WASZE ZDANIE ZAKAZ CALKOWITEJ ABIRCJI I ZAKAZ EDUKACJI SEKSUALNEJ

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aborcja w 3 przypadkach tak jak jest teraz. Edukacja seksualna oczywiście że potrzebna.
    Nie jestem za zaostrzeniem ale nie jestem też za łagodzeniem i rozszerzeniem o aborcję "na życzenie "

• Malinka96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za aborcją przy wzkazaniach.
    Dlaczego te, które by tego nie dokonałyby aborcji, miałaby zakazać aborcji tym, które by to zrobiły. Każdy powinien mieć wybór. I żadna ścieżka nie powinna być zamknięta. Obserwuję profil fundacji Gajusz, jest cała gama cierpiących dzieciaków, z wadami, umierającymi kilka minut po porodzie. Zdjęci rozdzierają serce. Nigdy nie chciałabym być na miejscu tych rodziców. Dlatego chciałabym mieć wybór.

• Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie obowiązująca ustawa to tzw "kompromis aborcyjny" i nie powinniśmy tego ruszać. Ludzie mają różne poglądy od aborcji na życzenie do calkowitego zakazu, tego nie da się pogodzić i zawsze będą kłótnie co wykorzystują politycy. Tą ustawę zawsze mozna zmienić na gorszą. Szanujmy się nawzajem i zostawmy to co jest. Ja sama uważam że aborcja to zabijanie dzieci i aborcja nie może być późną antykoncepcją, ale są sytuacje gdzie powinno być prawo do aborcji. Takie prawo mamy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ