X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zmiana lekarza i nowe wytyczne
Odpowiedz

Zmiana lekarza i nowe wytyczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Znajoma

Wysłany: 24 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, ale jednak wróciłam,by podzielić się z Wami moimi wątpliwościami.
    Po prolaktynie, która tak mi wybilo, poszłam ja zrobić jeszcze raz, po czym wyszła na poziomie 15,1. Poszłam do lekarza, ponieważ ten chciał ze mną porozmawiać. Przepisał mi saszetki Ogestan 4000 i mówił, żeby wrzucić na luz, uspokoić się i się uda. Ogestan przepisał mi na policystyczne jajnikim odnośnie tego, jestem ciekawa, czy one w ogóle mogą się "cofnąć"? Czy jednak ta struktura jajnika już zostanie taka na zawsze?
    Poszłam do innego lekarza się skonsultować, bardziej w sprawie tych jajników, ponieważ poczułam się taka "nie zaopiekowana" w tej kwestii. Dodam, że miesiączka już mi się spóźniała, ale nie robiłam testu, ponieważ wiedziałam, po wizycie u pierwszego lekarza, że jestem "niepłodna" w tym miesiącu. Drugi lekarz był nieco kobkretniejszy. Powiedział, że w tym miesiącu nie będę miała już miesiączki. W ogóle jestem tym przerażona, ponieważ nigdy nie miałam takiej sytuacji. Zrobił USG, stwierdził, że w ciągu 24 h będzie owulacja. Faktycznie, była tam czarna plamka. Napisał Endometrium 7,7mm
    Przepisał mi zastrzyk Ovitrelle, za którym, swoją drogą, musiałam się nsjezdzic jak głupia. Zrobiłam go wieczorem. Przepisał też Femoston Conti 2x1 oraz jeśli będzie miesiączka, Lametta 2x1
    Ogółem, powiem Wam, że przeraza mnie ilość tabletek, a że nigdy nie byłam zwolenniczką takich rzeczy,jestem lekko przerażona. Jeszcze przeczytałam o tym Femostonie, że to dla kobiet z menopauza. Czytałam, że po zastrzyku dziecko może miec wady wrodzone. Jestem przerażona. Napiszcie mi cokolwiek,proszę

• Marty.Na Znajoma

Wysłany: 24 lutego, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o jakieś słowa

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodliwość femostonu na płód dotyczy sytuacji, kiedy ten płód już istnieje. Nie jesteś w ciąży, więc nie ma ryzyka, że nieistniejący płód zostanie uszkodzony.
    Leczenie niepłodności często wiąże się z przyjmowaniem fury różnych leków w różnej formie, tym bardziej jeśli są obecne zaburzenia hormonalne. Trudno to przeskoczyć. Można wrócić do lekarza, który przyjął postawę wyczekującą stosując jednocześnie dietę, suplementy itp, albo godzić się na obecnie zalecone leczenie, albo szukać jeszcze czego innego.
    Jednak tak serio - jak widzisz leczenie bez leków?

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ