WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 39 lat drugie naturalnie?
Odpowiedz

39 lat drugie naturalnie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Winnica Znajoma

Wysłany: 3 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy komuś się udało tuż przed czterdziestką począć drugie dziecię naturalnie? Przydarzają się takie radosne przypadki?

• mariegold_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po kilku latach bezskutecznych prób w walce o rodzeństwo (mamy jedno dziecko) ciąża naturalna dwukrotnie, niestety poronienia. Walczymy dalej, pocieszające jest to, że udało się po tym, jak nie udawało się w młodszym wieku (czyli przed 35 r.z.)

Winnica lubi tę wiadomość

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Ewela83 Nowa

Wysłany: 6 maja, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dziecko po 40, ciąża naturalna, udało sie w 3 cs po odstawieniu tabletek anty, ktore brałam 10 lat. Urodziłam mając 41. Teraz mały ma 5 miesięcy i zastanawiamy się nad drugim. Ale w tym roku skończę 42 lata i trochę boję się, że coś może pójść nie tak, o ile w ogóle się uda. Chocia AMH po 40, tuż przed ciążą, miałam 2.10

Janette lubi tę wiadomość

• Janette Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela83 wrote:
    Pierwsze dziecko po 40, ciąża naturalna, udało sie w 3 cs po odstawieniu tabletek anty, ktore brałam 10 lat. Urodziłam mając 41. Teraz mały ma 5 miesięcy i zastanawiamy się nad drugim. Ale w tym roku skończę 42 lata i trochę boję się, że coś może pójść nie tak, o ile w ogóle się uda. Chocia AMH po 40, tuż przed ciążą, miałam 2.10
    Jesli nie masz chorob dodatkowych zwiazanych z tym wiekiem to bedzie nie tak ciezko,ja pierwsze dziecko w wieku 41,urodze jak bede miala 42 tylko u nas byly duze problemy. Jesli czujesz sie tylko na silach,bo wiesz juz jak ciaza tez wplywa na organizm,to mozna probowac. Mysle,ze skoro udalo sie latwo po 40 to i teraz sie jeszcze uda. Ja troche w strachu bo strasza ryzykiem preeklampsji w tym wieku ale nie mialsm ani cukrzycy ani nadcisnienia ani nadwagi ani zespolu antyfosfolipidowego. Kontroluje cisnienie i bialko w moczu i czekam jeszcze dwa miesiace do rozwiazania,mam nadzieje,ze wszystko pojdzie ok. Malutka zdrowa jest,ma na kazdym usg wszystko idealnie w normach.Chociaz wiadomo ciaza w tym wieku i u nas po przejsciach to ciagly stres i strach,ja tez nie czuje sie najlepiej,mam nagle zjazdy czasem i niestrawnosc duza.Ale probuje sobie radzic,cos zmieniac.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Ewela83 Nowa

Wysłany: 6 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych chorób, chociaż ta ciąża taka bezproblemową nie była. Od 6 miesiąca napisał mi się brzuch, skróciła szyjka do 2cm, mialam raczej leżeć i odpoczywać. I 6 tygodni przed terminem odeszły mi wody, więc mam wczesniaka w domu. Całe szczęście ominęły go wszystkie wcześniacze problemy, chociaż pobyt ponad 2 tyg na oiom odbił sie na mojej psychice. Nie myślałam o drugim, ale jak widzę jakiego cudownego mam synka to zaczęły się pojawiać myśli o drugim. Mam nadzieje, ze u Ciebie będzie wszytsko ok :)

• Janette Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiesz,ze moglabys byc pod kontrola i moze dołączyliby zawczasu jakies leki,progesteron czy magnez na napinanie brzuszka. Albo moze przed juz mozesz zrobic badania i zadbac o to zeby byc lepiej przygotowana. Fajnie tez jesli syn mialby rodzenstwo choc dwa male szkraby ponizej 2 roku zycia to moze byc ciezsze.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Ewela83 Nowa

Wysłany: 6 maja, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, dlatego na razie to tylko myśli o drugim dziecku. Decyzję czy się staramy podejmiemy pod koniec roku. Mój organizm musi się zregenerować a i synek jeszcze mały. Ciężko to już mamy, bo jest praktycznie nieodkladalny, teraz już bawi się zabawkami, więc mam chwile wytchnienia, ale.przez 4 miesiące to tylko ręce, w dzień spał tylko na rękach, a jak nie spał to tez odlozyc sie nie dało. Po kąpieli musieliśmy iść spać z nim bo po odłożeniu się budził od razu. Do tej pory śpi z nami. Ale wszystko da się przetrwać:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ