39 lat drugie naturalnie?
-
Tak, po kilku latach bezskutecznych prób w walce o rodzeństwo (mamy jedno dziecko) ciąża naturalna dwukrotnie, niestety poronienia. Walczymy dalej, pocieszające jest to, że udało się po tym, jak nie udawało się w młodszym wieku (czyli przed 35 r.z.)
Winnica lubi tę wiadomość
jedno dziecko, niepłodność wtórna
11.2023 poronienie 15tc
12.2024 poronienie 11tc -
Pierwsze dziecko po 40, ciąża naturalna, udało sie w 3 cs po odstawieniu tabletek anty, ktore brałam 10 lat. Urodziłam mając 41. Teraz mały ma 5 miesięcy i zastanawiamy się nad drugim. Ale w tym roku skończę 42 lata i trochę boję się, że coś może pójść nie tak, o ile w ogóle się uda. Chocia AMH po 40, tuż przed ciążą, miałam 2.10
Janette lubi tę wiadomość
-
Ewela83 wrote:Pierwsze dziecko po 40, ciąża naturalna, udało sie w 3 cs po odstawieniu tabletek anty, ktore brałam 10 lat. Urodziłam mając 41. Teraz mały ma 5 miesięcy i zastanawiamy się nad drugim. Ale w tym roku skończę 42 lata i trochę boję się, że coś może pójść nie tak, o ile w ogóle się uda. Chocia AMH po 40, tuż przed ciążą, miałam 2.10Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Nie mam żadnych chorób, chociaż ta ciąża taka bezproblemową nie była. Od 6 miesiąca napisał mi się brzuch, skróciła szyjka do 2cm, mialam raczej leżeć i odpoczywać. I 6 tygodni przed terminem odeszły mi wody, więc mam wczesniaka w domu. Całe szczęście ominęły go wszystkie wcześniacze problemy, chociaż pobyt ponad 2 tyg na oiom odbił sie na mojej psychice. Nie myślałam o drugim, ale jak widzę jakiego cudownego mam synka to zaczęły się pojawiać myśli o drugim. Mam nadzieje, ze u Ciebie będzie wszytsko ok
-
To wiesz,ze moglabys byc pod kontrola i moze dołączyliby zawczasu jakies leki,progesteron czy magnez na napinanie brzuszka. Albo moze przed juz mozesz zrobic badania i zadbac o to zeby byc lepiej przygotowana. Fajnie tez jesli syn mialby rodzenstwo choc dwa male szkraby ponizej 2 roku zycia to moze byc ciezsze.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Wiem, dlatego na razie to tylko myśli o drugim dziecku. Decyzję czy się staramy podejmiemy pod koniec roku. Mój organizm musi się zregenerować a i synek jeszcze mały. Ciężko to już mamy, bo jest praktycznie nieodkladalny, teraz już bawi się zabawkami, więc mam chwile wytchnienia, ale.przez 4 miesiące to tylko ręce, w dzień spał tylko na rękach, a jak nie spał to tez odlozyc sie nie dało. Po kąpieli musieliśmy iść spać z nim bo po odłożeniu się budził od razu. Do tej pory śpi z nami. Ale wszystko da się przetrwać
-