X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Duphaston, a owulacja
Odpowiedz

Duphaston, a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mikowata Nowa

Wysłany: 14 marca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Otóż miałam problemy z regularnością miesiączki. Do tego dochodziły dosyć niemiłe dolegliwości przedmiesiaczkowe plus plamienia. Dostałam od lekarza duphaston, który mam brac 3 miesiące od 16 do 25 dnia cyklu, 2 tabletki dziennie. I tu pojawia się moje pytanie. W pierwszym miesiącu brania leku, mój cykl miał 27 dni, w drugim tak samo. Teraz jest już mój 3 miesiąc z tym hormonem i nurtuje mnie jedno pytanie. Czy jeśli lek wyregulowal mi cykl do 27 dni, to czy owulacja zawsze wypada w 15 dniu cyklu? Chodzi o to czy owulacja może być wcześniej bądź później. Sam lek wywołuje misiaczke i czy owulacja może być później niż ten 15 dzień cyklu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ