X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Duphaston, a owulacja
Odpowiedz

Duphaston, a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mikowata Nowa

Wysłany: 14 marca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Otóż miałam problemy z regularnością miesiączki. Do tego dochodziły dosyć niemiłe dolegliwości przedmiesiaczkowe plus plamienia. Dostałam od lekarza duphaston, który mam brac 3 miesiące od 16 do 25 dnia cyklu, 2 tabletki dziennie. I tu pojawia się moje pytanie. W pierwszym miesiącu brania leku, mój cykl miał 27 dni, w drugim tak samo. Teraz jest już mój 3 miesiąc z tym hormonem i nurtuje mnie jedno pytanie. Czy jeśli lek wyregulowal mi cykl do 27 dni, to czy owulacja zawsze wypada w 15 dniu cyklu? Chodzi o to czy owulacja może być wcześniej bądź później. Sam lek wywołuje misiaczke i czy owulacja może być później niż ten 15 dzień cyklu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ