X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Hashimoto pcos a ciąża po 35
Odpowiedz

Hashimoto pcos a ciąża po 35

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikusia Nowa

Wysłany: 4 września 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Czy są tu mamy który udało się zajść w ciążę po 35 roku życia z Pcos i Hashimoto ?? I co wam pomogło?? Staram się z mężem i nic :( tracę wiarę

Monikusia
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi się udało z hashi i pcos, ale w wieku 34 lat. Co pomogło do końca nie wiem, mam kilka podejrzeń. Ogólnie pouzupełniałam wszelkie niedobory witamin, wdrożyłam metforminę, euthyrox i więcej ruchu. U mnie mocno podniesione było dheas, więc zaczęłam brać resweratrol. Bezpośrednio przed zajściem w ciążę byłam też na łyżeczkowaniu w szpitalu (miałam polip) i podejrzewam, że to mogło pomóc (może coś się przeczyściło? nie wiem).
    Jak długo się starasz? Jakie badania robiłaś?

aniusia12 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ