Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Hashimoto pcos a ciąża po 35
Odpowiedz

Hashimoto pcos a ciąża po 35

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikusia Nowa

Wysłany: 4 września, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Czy są tu mamy który udało się zajść w ciążę po 35 roku życia z Pcos i Hashimoto ?? I co wam pomogło?? Staram się z mężem i nic :( tracę wiarę

Monikusia
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 września, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi się udało z hashi i pcos, ale w wieku 34 lat. Co pomogło do końca nie wiem, mam kilka podejrzeń. Ogólnie pouzupełniałam wszelkie niedobory witamin, wdrożyłam metforminę, euthyrox i więcej ruchu. U mnie mocno podniesione było dheas, więc zaczęłam brać resweratrol. Bezpośrednio przed zajściem w ciążę byłam też na łyżeczkowaniu w szpitalu (miałam polip) i podejrzewam, że to mogło pomóc (może coś się przeczyściło? nie wiem).
    Jak długo się starasz? Jakie badania robiłaś?

aniusia12 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ