X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Hashimoto pcos a ciąża po 35
Odpowiedz

Hashimoto pcos a ciąża po 35

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikusia Nowa

Wysłany: 4 września 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Czy są tu mamy który udało się zajść w ciążę po 35 roku życia z Pcos i Hashimoto ?? I co wam pomogło?? Staram się z mężem i nic :( tracę wiarę

Monikusia
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi się udało z hashi i pcos, ale w wieku 34 lat. Co pomogło do końca nie wiem, mam kilka podejrzeń. Ogólnie pouzupełniałam wszelkie niedobory witamin, wdrożyłam metforminę, euthyrox i więcej ruchu. U mnie mocno podniesione było dheas, więc zaczęłam brać resweratrol. Bezpośrednio przed zajściem w ciążę byłam też na łyżeczkowaniu w szpitalu (miałam polip) i podejrzewam, że to mogło pomóc (może coś się przeczyściło? nie wiem).
    Jak długo się starasz? Jakie badania robiłaś?

aniusia12 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ