X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Hashimoto pcos a ciąża po 35
Odpowiedz

Hashimoto pcos a ciąża po 35

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikusia Nowa

Wysłany: 4 września 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Czy są tu mamy który udało się zajść w ciążę po 35 roku życia z Pcos i Hashimoto ?? I co wam pomogło?? Staram się z mężem i nic :( tracę wiarę

Monikusia
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi się udało z hashi i pcos, ale w wieku 34 lat. Co pomogło do końca nie wiem, mam kilka podejrzeń. Ogólnie pouzupełniałam wszelkie niedobory witamin, wdrożyłam metforminę, euthyrox i więcej ruchu. U mnie mocno podniesione było dheas, więc zaczęłam brać resweratrol. Bezpośrednio przed zajściem w ciążę byłam też na łyżeczkowaniu w szpitalu (miałam polip) i podejrzewam, że to mogło pomóc (może coś się przeczyściło? nie wiem).
    Jak długo się starasz? Jakie badania robiłaś?

aniusia12 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ