X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Klinika Bocian Gdańsk - prośba o opinię
Odpowiedz

Klinika Bocian Gdańsk - prośba o opinię

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 27 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, może są na forum osoby, które korzystały z pomocy w Klinice Bocian w Gdańsku. Umówiłam się do Pani dr Joanna Aszkiełowicz i zostałam poinformowana, żebym zarezerwowała na wizytę 2 godziny ponieważ doktor analizuje dokumentację medyczną i odsyła na badania do laboratorium a następnie wraca się do niej z wynikami. Ma to być moja pierwsza wizyta w tej klinice. Nie spotkałam się jeszcze z tak długa wizytą. Cena to 300 zł plus 50 zł za jedno badanie laboratoryjne . W Gamecie Gdynia wizyty trwały maks 30 minut z USG. W Gamecie Gdynia korzystałam z programu rządowego więc przysługujące próby wykorzystane. Jesli macie jakieś doświadczenia z tą kliniką to bardzo proszę o info jak wygląda taka wizyta? Bardzo dziękuję za odpowiedź ♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 20:08

Starania od 2017 roku
    Ja - 42 lat, on- 44 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -13,90
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 27 października, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, może są na forum osoby, które korzystały z pomocy w Klinice Bocian w Gdańsku. Umówiłam się do Pani dr Joanna Aszkiełowicz i zostałam poinformowana, żebym zarezerwowała na wizytę 2 godziny ponieważ doktor analizuje dokumentację medyczną i odsyła na badania do laboratorium a następnie wraca się do niej z wynikami. Ma to być moja pierwsza wizyta w tej klinice. Nie spotkałam się jeszcze z tak długa wizytą. Cena to 300 zł plus 50 zł za jedno badanie laboratoryjne . W Gamecie Gdynia wizyty trwały maks 30 minut z USG. W Gamecie Gdynia korzystałam z programu rządowego więc przysługujące próby wykorzystane. Jesli macie jakieś doświadczenia z tą kliniką to bardzo proszę o info jak wygląda taka wizyta? Bardzo dziękuję za odpowiedź ♥️♥️

Cześć,
    Byłam pacjentką Bociana, we wrześniu zmieniliśmy klinikę, poprzedniej mieliśmy dość. Byliśmy u dr A.A. W Bocianie te 2h to dlatego, że rzeczywiście czeka się na wyniki badania krwi, które robią na miejscu. Cenowo nie pomogę, bo my w program ministerialny wpadliśmy, więc te badania z tego co kojarzę to były w pakiecie.
    Pierwsza wizyta dłuższa, bo rzeczywiście sprawdzają dokumentację, my przynieśliśmy dość sporo z poprzedniej Kliniki. I dr A. pierwsze co to nas nakierował na immunologię, w poprzedniej w ogóle nas nie diagnozowali w tym kierunku, a wygląda, że to był dobry trop.
    Kolejne wizyty- godzinę przed wizytą przechodziłam na pobranie krwi, na wizycie doktor już miał wyniki, robil USG dodatkowo i na tej podstawie dopasowywał protokół leków.

Mimo, że mieliśmy dwa nieudane transfery tam, to uważam, że zmiana kliniki I sprawdzenie tropu immunologii pomogło nam zajść naturalnie. Bardzo dobrze też czułam się na stymulacji - mniej komórek niż w poprzedniej klinice pobieranych, ale za to więcej zarodków. Doktor zawsze kombinował i za każdym razem coś zmieniał i przede wszystkim nie kwestionował immunologii. Panie na recepcji - do rany przyłóż, są też położnymi, więc od razu pobierają krew. Czasem zdarzy się, że mają jakiś bałagan,(np. zapomną wezwać na pobranie krwi - wystarczy podejść i przypomnieć się) , ale mamy porównanie z innych molochem, tam to juz taśmowo było, biurokracja okropna. Wolę Bociana I mogę ich z czystym sumieniem polecić 😉

Wszystkie próby w Gamecie wykorzystaliście?

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    -cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
    -allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05.04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08.2024
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

preg.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Cześć,
    Byłam pacjentką Bociana, we wrześniu zmieniliśmy klinikę, poprzedniej mieliśmy dość. Byliśmy u dr A.A. W Bocianie te 2h to dlatego, że rzeczywiście czeka się na wyniki badania krwi, które robią na miejscu. Cenowo nie pomogę, bo my w program ministerialny wpadliśmy, więc te badania z tego co kojarzę to były w pakiecie.
    Pierwsza wizyta dłuższa, bo rzeczywiście sprawdzają dokumentację, my przynieśliśmy dość sporo z poprzedniej Kliniki. I dr A. pierwsze co to nas nakierował na immunologię, w poprzedniej w ogóle nas nie diagnozowali w tym kierunku, a wygląda, że to był dobry trop.
    Kolejne wizyty- godzinę przed wizytą przechodziłam na pobranie krwi, na wizycie doktor już miał wyniki, robil USG dodatkowo i na tej podstawie dopasowywał protokół leków.

Mimo, że mieliśmy dwa nieudane transfery tam, to uważam, że zmiana kliniki I sprawdzenie tropu immunologii pomogło nam zajść naturalnie. Bardzo dobrze też czułam się na stymulacji - mniej komórek niż w poprzedniej klinice pobieranych, ale za to więcej zarodków. Doktor zawsze kombinował i za każdym razem coś zmieniał i przede wszystkim nie kwestionował immunologii. Panie na recepcji - do rany przyłóż, są też położnymi, więc od razu pobierają krew. Czasem zdarzy się, że mają jakiś bałagan,(np. zapomną wezwać na pobranie krwi - wystarczy podejść i przypomnieć się) , ale mamy porównanie z innych molochem, tam to juz taśmowo było, biurokracja okropna. Wolę Bociana I mogę ich z czystym sumieniem polecić 😉

Wszystkie próby w Gamecie wykorzystaliście?

Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Czy na pierwszej wizycie tez jest USG? W Gamecie wykorzystaliśmy przysługujące nam opcje. Niestety z żadnej z dwóch procedur in vitro nie uzyskaliśmy żadnej komórki, nie było pęcherzyków. Jestem niestety poor responder.

Starania od 2017 roku
    Ja - 42 lat, on- 44 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -13,90
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Czy na pierwszej wizycie tez jest USG? W Gamecie wykorzystaliśmy przysługujące nam opcje. Niestety z żadnej z dwóch procedur in vitro nie uzyskaliśmy żadnej komórki, nie było pęcherzyków. Jestem niestety poor responder.

Widzę, że miałam w kalendarzu zablokowane na 3 h. Ale nie jestem pewna teraz z tym USG, chyba było, na 100% nie jestem pewna, bo to rok temu było 🙈 Mamy wątek dedykowany dla Kliniki Bocian, ostatnio kilka nowych dziewczyn dołączyło, one na świeżo są to będą pamiętać. Sprawdź w tym kanale "Starając się z pomocą medyczną" i tam będzie wątek dla Gdańskiego Bociana - z łabądkami (bo nie ma ikonki Bociana 😅).

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    -cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
    -allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05.04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08.2024
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ