Kogo też tak męczy alergia?
-
Dziewczyny, czy was też w tym roku tak strasznie męczy alergia? Już nie wiem, co robić.. Woda cieknie mi z nosa niemiłosiernie, biorę Zyrtec, ale mam wrażenie, że nie pomaga. Czy polecicie coś na uporczywy katar? Może jakiś sprey czy cokolwiek, co pomoże mi funkcjonować bez ogromu chusteczek w pracy...
Vienne, Wiedźma lubią tę wiadomość
-
Ja z leków brałam Zyrtec, tylko to pomagało.
A na noc jak już była umieralnia (miałam rany od chusteczek już na nosie a oczy jak chomik po melanżu) to wsadzalam sobie do nosa kulki z waty z wodą lub mini tampony również z wodą, tak by wypełniły nosdrza na noc. To jest nieprzyjemne bardzo, ale chociaż na trochę dawało ulgę.
Współczuję i łącze się w bólu.
Sama planuję niedługo wybrać sie do alergologa i zrobić sobie testy bo długo się tak funkcjonować nie da.
https://spieta.com.pl/alergolog-kiedy-pomoze-wskazania-do-wizyty-w-gabinecie-alergologaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 11:20
-
Ja... mam Allegra 24 + do nosa Sinumedin (szybko działa na kataru ale mnie wystarcza 1 do 2 dziennie kiedy mam dni takie klejące z nosa tj marzec do maja) można spróbować też Cromohexal tylko Sinumedin psikasZ kiedy kichasz, kręci w nosie leci woda, a Cromohexal jakby profilaktyczny chyba 3 razy dziennie jeśli się nie mylę...poczytaj i wybierz , do oczu Alergocrom + wapno z Polfy bezsmakowe . AMERTIL JEST łagodniejszy od Zyrtecu choć ja po nim śpię jak kamień ale używam to tylko w gorszych okresach, a tak Allegra24. Pytanie też od kiedy bierzesz Zyrtec? Czy od lat? Jeśli tak organizm mógł się przyzwyczaić i wymaga zmiany leku. I ostatnie bardzo pomagają irygacje Irigasin ... polecam .
-