nie wiem co mam robić
-
Dziewczyny mam mętlik w głowie, doradźcie.
Córka jest jedynaczką.Zastanawiam się z mężem nad drugim dzieckiem, finansowo nie jest źle, radzimy sobie, odkladamy.Problem w tym że dopiero planujemy kredyt więc nas czekają duże wydatki, mi przerwa w pracy nie pomoże tez w mojej sytuacji zawodowej. Źle bardzo znioslam ciąze , była zagrozona. Byłam fiz i psych w rozscypce . Potem w połogu też było ciężko, mialam problemy z kp, noce mała zaczęla przesypiać po ukończeniu 2 lat. Nastawiłam się że będzie jedynaczką. Córeczka jest z in vitro z kd bo mam POF/POI. Dowiedzialam się ze są nadal dostępne komórki tej samej dawczyni, oznacza to że moje dziecko może mieć biologiczne rodzeństwo. Ja mam już 39 lat.Urodziłabym mając 40. Nie wiem czy brzydko mówiąc pakowac się w to czy nie. Mam bardzo mieszane uczucia i z powodu finansów i nie tylko . -
Cześć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że jeśli masz tak wiele wątpliwości tzn. że nie jesteś gotowa na kolejne dziecko... To musi być pewna, świadoma decyzja. Moim zdaniem nie powinno się kierować zasadą "zróbmy drugie żeby było rodzeństwo". Jedynacy też są wspaniałymi, szczęśliwymi ludźmi ☺️ a chyba lepiej żeby córeczka była jedynaczką niż miała rodzeństwo i wiecznie sfrustrowaną, zmęczoną mamę... A i drugie dziecko może odczuwać ten stan. Tak sądzę ale ja niestety nie mam dziecka na ziemi... Natomiast jestem pewna że chce je mieć, chociaż jedno. I będę je kochać miłością wielką, i postaram się być najlepszą mamą dla jedynaka/jedynaczki 🙂niemi
-
nick nieaktualnyBaylee wrote:Dziewczyny mam mętlik w głowie, doradźcie.
Córka jest jedynaczką.Zastanawiam się z mężem nad drugim dzieckiem, finansowo nie jest źle, radzimy sobie, odkladamy.Problem w tym że dopiero planujemy kredyt więc nas czekają duże wydatki, mi przerwa w pracy nie pomoże tez w mojej sytuacji zawodowej. Źle bardzo znioslam ciąze , była zagrozona. Byłam fiz i psych w rozscypce . Potem w połogu też było ciężko, mialam problemy z kp, noce mała zaczęla przesypiać po ukończeniu 2 lat. Nastawiłam się że będzie jedynaczką. Córeczka jest z in vitro z kd bo mam POF/POI. Dowiedzialam się ze są nadal dostępne komórki tej samej dawczyni, oznacza to że moje dziecko może mieć biologiczne rodzeństwo. Ja mam już 39 lat.Urodziłabym mając 40. Nie wiem czy brzydko mówiąc pakowac się w to czy nie. Mam bardzo mieszane uczucia i z powodu finansów i nie tylko . -
Baylee wrote:Dziewczyny mam mętlik w głowie, doradźcie.
Córka jest jedynaczką.Zastanawiam się z mężem nad drugim dzieckiem, finansowo nie jest źle, radzimy sobie, odkladamy.Problem w tym że dopiero planujemy kredyt więc nas czekają duże wydatki, mi przerwa w pracy nie pomoże tez w mojej sytuacji zawodowej. Źle bardzo znioslam ciąze , była zagrozona. Byłam fiz i psych w rozscypce . Potem w połogu też było ciężko, mialam problemy z kp, noce mała zaczęla przesypiać po ukończeniu 2 lat. Nastawiłam się że będzie jedynaczką. Córeczka jest z in vitro z kd bo mam POF/POI. Dowiedzialam się ze są nadal dostępne komórki tej samej dawczyni, oznacza to że moje dziecko może mieć biologiczne rodzeństwo. Ja mam już 39 lat.Urodziłabym mając 40. Nie wiem czy brzydko mówiąc pakowac się w to czy nie. Mam bardzo mieszane uczucia i z powodu finansów i nie tylko .szkaradnyszkaradek, Aneta851 lubią tę wiadomość
-
Myślę że powinniście oboje z mężem przedyskutować czy chcecie kolejne dziecko czy nie, bo tak naprawdę jest to ostatni moment na powiększenie rodziny.marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6 -
szkaradnyszkaradek wrote:Myślę że powinniście oboje z mężem przedyskutować czy chcecie kolejne dziecko czy nie, bo tak naprawdę jest to ostatni moment na powiększenie rodziny.
przeciez wiadomo ze rozmawiam o tym z męzem, dotyczy to nas obojga i naszego dziecka tak samo:
chcialabym zajsc w ciagu pol roku wiec moze nawet urodze przezd ukonvczeniem 40 lat
na razie sklaniamy sie na tak, czekamy jeszcze na pewna wazna informacje z kliniki
-
To skoro jesteście na tak, to działajcie 😍 a nawet jak urodzisz po 40 to też nie będzie nic nadzwyczajnego, bo teraz wiele kobiet decyduje się na dojrzałe macierzyństwo.marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6 -