Problem ze skórą głowy
-
Otóż zmagam się z problemami skórnymi twarzy skóry głowy, które często są spowodowane przez zapalnik - coś co jest w mojej diecie, czasem jest lepiej czasem gorzej.
Jakie testy/badania powinnem wykonać aby wyeliminowanac owy zapalnik?
Testy na nietolerancje czy lepiej zrobic Panel Ige? Który test jest bardziej niezawodny?
Dziękuję za pomoc? -
Z testów IgE warto wykonać najlepiej jakiś panel pokarmowy+całkowite IgE. Jeśli chodzi o nietolerancję to warto prowadzić dzienniczek żywieniowy i sprawdzać po czym jest pogorszenie.
Do pielęgnacji skóry głowy natomiast seria kosmetyków Psorisel: https://psorisel.pl/
Mi osobiscie bardzo pomogły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 10:17
-
Hej, po pierwsze dobry dermatolog. Też mam pewne problemy skórne twarzy i głowy, dermatolog zdiagnozował chorobę o charakterze autoimmunologicznym. Robiłam też badania alergiczne z innego powodu, na różne produkty żywieniowe, kosmetyczne i zwierzęce, które nic nie wykryły, natomiast z własnej obserwacji zauważyłam że moja choroba skórna nasila się po zjedzeniu cytrusów i orzechów główne ziemnych. Mam przepisanie leki ktore działają da się żyć bez objawów i nie muszę ich stosować codziennie.
-