X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Problem ze skórą głowy
Odpowiedz

Problem ze skórą głowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rozalix Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż zmagam się z problemami skórnymi twarzy skóry głowy, które często są spowodowane przez zapalnik - coś co jest w mojej diecie, czasem jest lepiej czasem gorzej.
    Jakie testy/badania powinnem wykonać aby wyeliminowanac owy zapalnik?
    Testy na nietolerancje czy lepiej zrobic Panel Ige? Który test jest bardziej niezawodny?
    Dziękuję za pomoc?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z testów IgE warto wykonać najlepiej jakiś panel pokarmowy+całkowite IgE. Jeśli chodzi o nietolerancję to warto prowadzić dzienniczek żywieniowy i sprawdzać po czym jest pogorszenie.

Do pielęgnacji skóry głowy natomiast seria kosmetyków Psorisel: https://psorisel.pl/

Mi osobiscie bardzo pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 10:17

• JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) nie wiem co takiego jest nie tak w żywieniu jem wszytsko co zalecają w necie - wiem wujek Google nie zawsze dobra rada ale ja nie wiem do kogo ma się zwrócić

Witamin i suplementacji tyle mam ze czekam aż mi wątroba wysiadzie

• Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwsze dobry dermatolog. Też mam pewne problemy skórne twarzy i głowy, dermatolog zdiagnozował chorobę o charakterze autoimmunologicznym. Robiłam też badania alergiczne z innego powodu, na różne produkty żywieniowe, kosmetyczne i zwierzęce, które nic nie wykryły, natomiast z własnej obserwacji zauważyłam że moja choroba skórna nasila się po zjedzeniu cytrusów i orzechów główne ziemnych. Mam przepisanie leki ktore działają da się żyć bez objawów i nie muszę ich stosować codziennie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ