Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Problem ze skórą głowy
Odpowiedz

Problem ze skórą głowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rozalix Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż zmagam się z problemami skórnymi twarzy skóry głowy, które często są spowodowane przez zapalnik - coś co jest w mojej diecie, czasem jest lepiej czasem gorzej.
    Jakie testy/badania powinnem wykonać aby wyeliminowanac owy zapalnik?
    Testy na nietolerancje czy lepiej zrobic Panel Ige? Który test jest bardziej niezawodny?
    Dziękuję za pomoc?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z testów IgE warto wykonać najlepiej jakiś panel pokarmowy+całkowite IgE. Jeśli chodzi o nietolerancję to warto prowadzić dzienniczek żywieniowy i sprawdzać po czym jest pogorszenie.

Do pielęgnacji skóry głowy natomiast seria kosmetyków Psorisel: https://psorisel.pl/

Mi osobiscie bardzo pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 10:17

• JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) nie wiem co takiego jest nie tak w żywieniu jem wszytsko co zalecają w necie - wiem wujek Google nie zawsze dobra rada ale ja nie wiem do kogo ma się zwrócić

Witamin i suplementacji tyle mam ze czekam aż mi wątroba wysiadzie

• Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwsze dobry dermatolog. Też mam pewne problemy skórne twarzy i głowy, dermatolog zdiagnozował chorobę o charakterze autoimmunologicznym. Robiłam też badania alergiczne z innego powodu, na różne produkty żywieniowe, kosmetyczne i zwierzęce, które nic nie wykryły, natomiast z własnej obserwacji zauważyłam że moja choroba skórna nasila się po zjedzeniu cytrusów i orzechów główne ziemnych. Mam przepisanie leki ktore działają da się żyć bez objawów i nie muszę ich stosować codziennie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ