Spadająca ilość jajeczek i przedwczesna menopauza
-
Dziewczyny czy u którejś z was wystąpiła taka sytuacja że hormony były ok ale zabrakło komórek jajowych? Miesiąc temu byłam u specjalisty i powiedział że przy moim amh wygląda jakbym już była bezpłodna. Mieliśmy zacząć starania w grudniu ze względu na leki które brałam. Doktor powiedział że może się okazać że nie będzie już jajeczek... o ile miałam regularne miesiączki tak dziś miesiączka wystąpiła w 14 dniu cyklu. Mam wrażenie że to już... czego się spodziewać? Fsh i lh są idealnie w normie. Czy po prostu miesiączki ustaną i a te uderzenia gorąca nastąpią dopiero ze wzrostem hormonów? Jestem załamana tym wszystkim
-
Może spróbuj powtorzyć amh za jakis czas. Slyszlam, ze to moze sie lekko zmienic np przez zmiane stylu życia. Na swoim przykładzie moge powiedziec ze robiłam badania w alabie i za pierwszym razem mialam 2,8 a za drugim po jakis 6 miesiacach 3,6. wiec roznica jest spora. Byc moze to byl blad badania.
-
Było 0,2 a po miesiącu już 0,1, fakt że po diagnozie nie spałam ponad 2 tygodnie z nerwów i mogło coś się pomieszać.. robię całą dietę i supementację pod jajeczka niestety stresu nie umiem zatrzymać. Byłam u specjalisty od płodności, mówi że jajniki są tak małe że zanikają i to amh raczej adekwatne... muszę zaczekać na kariotypy i dostanę termin histeroskopii żeby zobaczyć co jest w środku. Czekam na to wszystko jak na wyrok.
jaskolka89 lubi tę wiadomość
-