X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Spadająca ilość jajeczek i przedwczesna menopauza
Odpowiedz

Spadająca ilość jajeczek i przedwczesna menopauza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allie40 Nowa

Wysłany: 13 października 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u którejś z was wystąpiła taka sytuacja że hormony były ok ale zabrakło komórek jajowych? Miesiąc temu byłam u specjalisty i powiedział że przy moim amh wygląda jakbym już była bezpłodna. Mieliśmy zacząć starania w grudniu ze względu na leki które brałam. Doktor powiedział że może się okazać że nie będzie już jajeczek... o ile miałam regularne miesiączki tak dziś miesiączka wystąpiła w 14 dniu cyklu. Mam wrażenie że to już... czego się spodziewać? Fsh i lh są idealnie w normie. Czy po prostu miesiączki ustaną i a te uderzenia gorąca nastąpią dopiero ze wzrostem hormonów? Jestem załamana tym wszystkim

• Sally Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj powtorzyć amh za jakis czas. Slyszlam, ze to moze sie lekko zmienic np przez zmiane stylu życia. Na swoim przykładzie moge powiedziec ze robiłam badania w alabie i za pierwszym razem mialam 2,8 a za drugim po jakis 6 miesiacach 3,6. wiec roznica jest spora. Byc moze to byl blad badania.

• Sally Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem też so jakiego specjalisty chodzisz ale ja bym od razu uderzała do lekarza od płodności. Leczenie jest dlugie i wszytko inne to strata czasu

Mas lubi tę wiadomość

• Sally Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na starajac aie z pomocą medyczna masz tez wątek o niskim amh i tam dziewczyny podpowiadaja rozne rozwizania. Mysle, ze warto zajrzec

• Allie40 Nowa

Wysłany: 14 października 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było 0,2 a po miesiącu już 0,1, fakt że po diagnozie nie spałam ponad 2 tygodnie z nerwów i mogło coś się pomieszać.. robię całą dietę i supementację pod jajeczka niestety stresu nie umiem zatrzymać. Byłam u specjalisty od płodności, mówi że jajniki są tak małe że zanikają i to amh raczej adekwatne... muszę zaczekać na kariotypy i dostanę termin histeroskopii żeby zobaczyć co jest w środku. Czekam na to wszystko jak na wyrok.

jaskolka89 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ