X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Antybiotyk po transferze
Odpowiedz

Antybiotyk po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poprostuinna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostuinna wrote:
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

Ja dwa razy zaszłam w ciążę właśnie przy antybiotyku, zadziałał na plus przy mojej immunologii 🙈 osłabiło to organizm i nie "czepiał" się zarodka.

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ