Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Antybiotyk po transferze
Odpowiedz

Antybiotyk po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poprostuinna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostuinna wrote:
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

Ja dwa razy zaszłam w ciążę właśnie przy antybiotyku, zadziałał na plus przy mojej immunologii 🙈 osłabiło to organizm i nie "czepiał" się zarodka.

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ