X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Antybiotyk po transferze
Odpowiedz

Antybiotyk po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poprostuinna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostuinna wrote:
    Dziewczyny, nigdzie nie znalazłam podobnej historii więc zakładam ten wątek - czy fakt że 1dpt został mi włączony antybiotyk (zinat na 5 dni) mogło mieć negatywny wpływ na transfer? Miałam robione posiewy na 3 dni przed transferem, w dniu transferu ponoć było wszystko ok. A następnego dnia zadzwonił do mnie lekarz że w powiekach zaczęły mnożyć sie liczne bakterie i zaleca włączyć antybiotyk.
    Rok temu nie zdecydowałam sie na transfer właśnie S powodu tego że miałam podejrzenie wirusa. I moja gin odradziła mi podchodzić do transferu argumentując ze organizm moze być zajęty zwalczaniem wirusa nic ciąża… jak myślicie??

Ja dwa razy zaszłam w ciążę właśnie przy antybiotyku, zadziałał na plus przy mojej immunologii 🙈 osłabiło to organizm i nie "czepiał" się zarodka.

O ❤️
    Z ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ