X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bakteria Enterococcus faecalis
Odpowiedz

Bakteria Enterococcus faecalis

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część u męża wyszła bakteria w nasieniu Enterococcus faecalis czy ktoś z was zmagał się z taką bakteria i jakie leczenie trzeba wdrożyć.

• Annie13 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, urolog powinien przepisać antybiotyk.

'92 👩
    czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
  • Misia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie13 wrote:
    Cześć, urolog powinien przepisać antybiotyk.
    A ja też powinnam przeleczyć czy nie muszę

• arzu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    A ja też powinnam przeleczyć czy nie muszę

Raczej tak. Zrób sobie wymaz z pochwy i z kanału szyjki macicy z antybiogramem to ci pokaże jak coś jest i co dokładnie i jaki antybiotyk do tego.

• Laura121 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i mąż też. U mnie objawy były tragiczne, nos stop toaleta. Wzięłam 3 antybiotyk i przeszło. Z tym, że nie zbadaliśmy męża pod tym kątem i ponownie zaraziłam się od niego i leczyłam się potem ponad rok... Zaden antybiotyk nie chciał pomoc. U męża też średnio działały. Ta bakteria to paskudztwo. Ostatecznie urolog zamówił z Niemiec szczepionkę na to.. 3 dawki w odstepie tygodnia plus włączył antybiotyk. Jak ręka odjął. A ta szczepionka to Strovag. Proszę poczytać.
    Maz musiał zrobić posiew nasienia bakteriologiczny żeby wyszła ta bakteria. W moczu nie było nic. U mnie wystarczył wymaz z cewki moczowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 08:19

Starania od 2016r.
    AMH 4.88

◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
    -HSG
    ◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
    ◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
    -Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
    -Histeroskopia ✅

2021r decyzja o ivf...
    17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
    13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
    26.04 punkcja
    29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
    9dpt beta 91.4❤
    11dpt beta 204.4❤
    13dpt beta 474.8❤
    18dpt beta 4813❤
    27dpt jest Serduszko ♥
    17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
    Pappa -OK ❤
    6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
    Czekamy na córeczkę😍
    2nn3e6hh1q80o0he.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura121 wrote:
    Ja miałam i mąż też. U mnie objawy były tragiczne, nos stop toaleta. Wzięłam 3 antybiotyk i przeszło. Z tym, że nie zbadaliśmy męża pod tym kątem i ponownie zaraziłam się od niego i leczyłam się potem ponad rok... Zaden antybiotyk nie chciał pomoc. U męża też średnio działały. Ta bakteria to paskudztwo. Ostatecznie urolog zamówił z Niemiec szczepionkę na to.. 3 dawki w odstepie tygodnia plus włączył antybiotyk. Jak ręka odjął. A ta szczepionka to Strovag. Proszę poczytać.
    Maz musiał zrobić posiew nasienia bakteriologiczny żeby wyszła ta bakteria. W moczu nie było nic. U mnie wystarczył wymaz z cewki moczowej.
    A proszę mi powiedzieć czy z moczu też wyjdzie ta bakteria

• arzu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:

jak zrobisz posiew moczu z antybiogramem to może wyjdzie... ale u nas kluczowa jest macica... najlepiej zrobić wymaz z kanału szyjki macicy, bo jak tam są te bakterie to w macicy też... oczywiście w pochwie też... a w moczu niekoniecznie... może nie musi... zależy jak rozległa jest już infekcja, czy są jej objawy kliniczne... bo może być bakteria a objawów nie będzie.. ważne żeby dobrze dobrać antybiotyki

• Misia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    jak zrobisz posiew moczu z antybiogramem to może wyjdzie... ale u nas kluczowa jest macica... najlepiej zrobić wymaz z kanału szyjki macicy, bo jak tam są te bakterie to w macicy też... oczywiście w pochwie też... a w moczu niekoniecznie... może nie musi... zależy jak rozległa jest już infekcja, czy są jej objawy kliniczne... bo może być bakteria a objawów nie będzie.. ważne żeby dobrze dobrać antybiotyki
    Dziękuję ci bardzo

• Laura121 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Ja miałam robiony posiew moczu i nic nie wyszło. Dopiero wymaz z cewki wykazał bakterie. A jak masz w cewce to i w drogach rodnych. Jak masz długo w sobie tą bakterie to objawy ustepuja, u mnie tak było. Najpierw jak okropne zapalenie pęcherza a po jakimś czasie zero objawow. Za to u męża żadnych objawow nie było od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 15:02

Starania od 2016r.
    AMH 4.88

-HSG
    -Histeroskopia ✅

2021r decyzja o ivf...
    26.04 punkcja
    9dpt beta 91.4❤
    11dpt beta 204.4❤
    13dpt beta 474.8❤
    18dpt beta 4813❤
    27dpt jest Serduszko ♥
    Pappa -OK ❤
    Czekamy na córeczkę😍
    2nn3e6hh1q80o0he.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura121 wrote:
    Ja miałam robiony posiew moczu i nic nie wyszło. Dopiero wymaz z cewki wykazał bakterie. A jak masz w cewce to i w drogach rodnych. Jak masz długo w sobie tą bakterie to objawy ustepuja, u mnie tak było. Najpierw jak okropne zapalenie pęcherza a po jakimś czasie zero objawow. Za to u męża żadnych objawow nie było od początku.
    A długo leczłaś się na tą bakterie

• Laura121 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    A długo leczłaś się na tą bakterie
    Najpierw byłam u jednego urologa, nie mógł znaleźć przyczyny czemu takie mam zapalenie pęcherza bo wyniki z moczu i posiewu moczu nic nie pokazywały i wzięłam jeden antybiotyk, potem drugi i dalej nic. Zmieniłam lekarza i ten od razu powiedział że to musi być bakteria fekalna i tylko z wymazu z cewki wyjdzie i faktycznie. Zapisał mi odpowiedni antybiotyk z antybiogramu i pomogło. Ale za 2 tygodnie byłam również u niego bo zaraziłam się ponownie od męża i wtedy problem się dopiero zaczął bo ta bakteria nabrała mocy i żadwn antybiotyk nie chciał działać. Leczyłam się 1,5 roku... Razem z mężem potem.. Bo u niego od początku żaden antybiotyk nie chciał działać. I wtedy lekarz ściągnął ta szczepionkę z Niemiec i wtedy jak ręka odjął.

Starania od 2016r.
    AMH 4.88

-HSG
    -Histeroskopia ✅

2021r decyzja o ivf...
    26.04 punkcja
    9dpt beta 91.4❤
    11dpt beta 204.4❤
    13dpt beta 474.8❤
    18dpt beta 4813❤
    27dpt jest Serduszko ♥
    Pappa -OK ❤
    Czekamy na córeczkę😍
    2nn3e6hh1q80o0he.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura121 wrote:
    Najpierw byłam u jednego urologa, nie mógł znaleźć przyczyny czemu takie mam zapalenie pęcherza bo wyniki z moczu i posiewu moczu nic nie pokazywały i wzięłam jeden antybiotyk, potem drugi i dalej nic. Zmieniłam lekarza i ten od razu powiedział że to musi być bakteria fekalna i tylko z wymazu z cewki wyjdzie i faktycznie. Zapisał mi odpowiedni antybiotyk z antybiogramu i pomogło. Ale za 2 tygodnie byłam również u niego bo zaraziłam się ponownie od męża i wtedy problem się dopiero zaczął bo ta bakteria nabrała mocy i żadwn antybiotyk nie chciał działać. Leczyłam się 1,5 roku... Razem z mężem potem.. Bo u niego od początku żaden antybiotyk nie chciał działać. I wtedy lekarz ściągnął ta szczepionkę z Niemiec i wtedy jak ręka odjął.
    A twój ginekolog na to coś mówił

• Zioła Nowa

Wysłany: 3 listopada, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam miałem tą bakterię żadne tabletki nie pomogły tylko osłabiły mi organizm.Pomogła zielarka która doradziła mi picie mocnych herbat z rumianku rzymskiego plus nagietek i mam spokój.Lekarze w błąd wprowadzają nie wiem czy to jest celowo robione bo w internecie nawet idzie się doczytać że rumianek pomaga z różnymi bakteriami.Ja to się po tabletkach rozstroiłem ale w samą porę się wycofałem z brania tego świństwa

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ