Bakteria Enterococcus faecalis
-
Ja miałam i mąż też. U mnie objawy były tragiczne, nos stop toaleta. Wzięłam 3 antybiotyk i przeszło. Z tym, że nie zbadaliśmy męża pod tym kątem i ponownie zaraziłam się od niego i leczyłam się potem ponad rok... Zaden antybiotyk nie chciał pomoc. U męża też średnio działały. Ta bakteria to paskudztwo. Ostatecznie urolog zamówił z Niemiec szczepionkę na to.. 3 dawki w odstepie tygodnia plus włączył antybiotyk. Jak ręka odjął. A ta szczepionka to Strovag. Proszę poczytać.
Maz musiał zrobić posiew nasienia bakteriologiczny żeby wyszła ta bakteria. W moczu nie było nic. U mnie wystarczył wymaz z cewki moczowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 08:19
Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Laura121 wrote:Ja miałam i mąż też. U mnie objawy były tragiczne, nos stop toaleta. Wzięłam 3 antybiotyk i przeszło. Z tym, że nie zbadaliśmy męża pod tym kątem i ponownie zaraziłam się od niego i leczyłam się potem ponad rok... Zaden antybiotyk nie chciał pomoc. U męża też średnio działały. Ta bakteria to paskudztwo. Ostatecznie urolog zamówił z Niemiec szczepionkę na to.. 3 dawki w odstepie tygodnia plus włączył antybiotyk. Jak ręka odjął. A ta szczepionka to Strovag. Proszę poczytać.
Maz musiał zrobić posiew nasienia bakteriologiczny żeby wyszła ta bakteria. W moczu nie było nic. U mnie wystarczył wymaz z cewki moczowej. -
Misia wrote:A proszę mi powiedzieć czy z moczu też wyjdzie ta bakteria
jak zrobisz posiew moczu z antybiogramem to może wyjdzie... ale u nas kluczowa jest macica... najlepiej zrobić wymaz z kanału szyjki macicy, bo jak tam są te bakterie to w macicy też... oczywiście w pochwie też... a w moczu niekoniecznie... może nie musi... zależy jak rozległa jest już infekcja, czy są jej objawy kliniczne... bo może być bakteria a objawów nie będzie.. ważne żeby dobrze dobrać antybiotyki -
arzu wrote:jak zrobisz posiew moczu z antybiogramem to może wyjdzie... ale u nas kluczowa jest macica... najlepiej zrobić wymaz z kanału szyjki macicy, bo jak tam są te bakterie to w macicy też... oczywiście w pochwie też... a w moczu niekoniecznie... może nie musi... zależy jak rozległa jest już infekcja, czy są jej objawy kliniczne... bo może być bakteria a objawów nie będzie.. ważne żeby dobrze dobrać antybiotyki
-
Misia wrote:A proszę mi powiedzieć czy z moczu też wyjdzie ta bakteria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 15:02
Starania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Laura121 wrote:Ja miałam robiony posiew moczu i nic nie wyszło. Dopiero wymaz z cewki wykazał bakterie. A jak masz w cewce to i w drogach rodnych. Jak masz długo w sobie tą bakterie to objawy ustepuja, u mnie tak było. Najpierw jak okropne zapalenie pęcherza a po jakimś czasie zero objawow. Za to u męża żadnych objawow nie było od początku.
-
Misia wrote:A długo leczłaś się na tą bakterieStarania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Laura121 wrote:Najpierw byłam u jednego urologa, nie mógł znaleźć przyczyny czemu takie mam zapalenie pęcherza bo wyniki z moczu i posiewu moczu nic nie pokazywały i wzięłam jeden antybiotyk, potem drugi i dalej nic. Zmieniłam lekarza i ten od razu powiedział że to musi być bakteria fekalna i tylko z wymazu z cewki wyjdzie i faktycznie. Zapisał mi odpowiedni antybiotyk z antybiogramu i pomogło. Ale za 2 tygodnie byłam również u niego bo zaraziłam się ponownie od męża i wtedy problem się dopiero zaczął bo ta bakteria nabrała mocy i żadwn antybiotyk nie chciał działać. Leczyłam się 1,5 roku... Razem z mężem potem.. Bo u niego od początku żaden antybiotyk nie chciał działać. I wtedy lekarz ściągnął ta szczepionkę z Niemiec i wtedy jak ręka odjął.
-
Witam miałem tą bakterię żadne tabletki nie pomogły tylko osłabiły mi organizm.Pomogła zielarka która doradziła mi picie mocnych herbat z rumianku rzymskiego plus nagietek i mam spokój.Lekarze w błąd wprowadzają nie wiem czy to jest celowo robione bo w internecie nawet idzie się doczytać że rumianek pomaga z różnymi bakteriami.Ja to się po tabletkach rozstroiłem ale w samą porę się wycofałem z brania tego świństwa
-