X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Beta HCG nie przekracza 30
Odpowiedz

Beta HCG nie przekracza 30

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tamis Znajoma

Wysłany: 14 października 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zaobserwować ciąże, która szybko się kończy. W tym cyklu dwa dni przed miesiączka zrobiłam test, wyszedł pozytywny. Tego samego dnia zrobiłam bete wynik 24,7, progesteron prawie 24, ale przed badaniem wzięłam luteinę, wiec nie wiem czy miło to wpływ na wynik progesteronu. Beta po 48 h wynosiła ledwo 28, progesteron spadł do 14. Luteinę odstawiłam. Po kolejnych 72 h beta spadła do 6,5. I w tym samym dniu dostałam krwawienia. W poprzednim cyklu robiłam bete do badania drożności, zrobiłam ją w 3 dniu cyklu kiedy jeszcze miałam miesiączkę i beta wynosiła 1,23. Wtedy pomyślałam, ze to błąd labolatorium, albo jakas inna anomalia. Wydaje mi się, ze moim problemem może być to, że w ciąże zachodzę, ale szybko się ona kończy, a że nie jest zwolenniczką ciągłego testowania, to nie udało mi się tego wykryć wcześniej. To są moje przypuszczenia oczywiście, będę to konsultować z lekarzem. Ale zastanawiam się co może być tego przyczyna? Jakie badania powinnam tutaj zrobić? Jestem przerażona, bo sądziłam ze moim jedynym problem jest brak owulacji przy PCOS ….

• ola3737 Znajoma

Wysłany: 14 października 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że lek który wzięłaś jak najbardziej miał wpływ na wynik progesteronu. Mi lekarz zalecał leki z progesteronem brać po badaniach i tłumaczył że bezpieczny jego poziom to co najmniej 20. Miałam taką sytuację że beta wynosiła 24, a progesteron 13.9. Po konsultacji z lekarzem natychmiast miałam zwiększyć dawki progesteronu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ