X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Biopsja Pipella / biopsja aspiracyjna
Odpowiedz

Biopsja Pipella / biopsja aspiracyjna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakładam nowy temat. Która z Was przeszła biopsję Pipella (inaczej aspiracyjna biopsja endometrium)?
    Jakie są Wasze odczucia? Bolało? Wolałybyście pójść na zwykłą histeroskopię diagnostyczną z pobraniem wycinka do biopsji? Jak długo czekałyście na wynik?
    W ogóle jakie są Wasze historie?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam taką biopsję, bo mialam plamienia przed @ mimo dobrego proga i leczenia duphastonem

sama biopsja trwa tylko chwilę, więc naprawdę można to przeżyć, najpierw gin zakłada wziernik, potem wkłada sondę (do tego momentu nic nie boli ) którą zasysa fragment endometrium- to takie głupie uczucie ciągnięcia, rozpierania, później jeszcze czymś tam poskrobał- to juz zabolało, ale dosłownie minutkę.
    po zabiegu lekkie plamienie i zakaz seksu, na wynik czekałam ok. tygodnia ;)

u mnie biopsja nic nie wykazała, tzn. wyszło, że endometrium jest zgodne z fazą cyklu itp.
    plamienia okazały się być... od nadżerki :)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały biopsję - czy miałyście plamienia po badaniu, a jeśli tak to jak długo? Dzisiaj mój 4. dzień po biopsji i ciągle plamię na jasnobrązowo. Trochę to mnie niepokoi... Żadnych innych dolegliwości nie mam.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ