X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Chorapur zamiast Zivafert - czy brałyście?
Odpowiedz

Chorapur zamiast Zivafert - czy brałyście?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tesasa Nowa

Wysłany: 23 listopada 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa😉
    To moja kolejna procedura, ale tym razem zamiast Zivafert (przed punkcją) dostałam Chorapur w aptece jako zamiennik. W ulotce jest napisane, czy podanie domięśniowe, ale bez szczegółów. Dotychczas wszystko podawałam w brzuch i nawet przy jednym zastrzyku (nie pamiętam już jakim też położne w klinice sugerowały, ż jednak w brzuch pomimo tego, że w ulotce też było domięśniowe). Jak będę miała okazję to podpytam znowu, ale to chyba jakiś nowy lek i jestem ciekawa, czy któraś z Was brała już to i jak podawałyście?
    Najbardziej stresują mnie te „ostatnie” zastrzyki i dlatego już się tym przejmuję chociaż jeszcze parę dni😉 Niestety Zivafert słabo dostępny teraz.
    Dziękuję Wam z góry za informację, jeśli macie już z tym doświadczenia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ