Clo, estrofem
-
Eja89 wrote:Czy ktoś stosował i komuś pomógł, mam brać 5-9dc clo, 5-15dc estrofem. Wcześniej brałam aromek około pół roku i nic. Oprócz tego cały czas biorę bromocorn.
Jego celem jest wywołanie owulacji.
Po Aromku nie miałaś owu?
To tylko ułamek tego co potrzebne do ciąży. ..
Masz zbadana drożność jajowodów I nasienie? -
Betti37 wrote:Wszystko zależy co masz na myśli pomóc...
Jego celem jest wywołanie owulacji.
Po Aromku nie miałaś owu?
To tylko ułamek tego co potrzebne do ciąży. ..
Masz zbadana drożność jajowodów I nasienie?
Tak miałam badanie drożności przed pierwszą ciąża i badanie nasienia też mamy. Podobno miałam po aromku owulację ale nie wyszło, po 4 miesiącach stymulacji aromkiem plus estrofem, mój okres trwał 2 tygodnie, nie urosły pęcherzyki, cykl mi się rozregulował stąd lekarz zmienił mi na clo i w niedzielę zacznę brać. Biorę też bromocorn ale lekarz mi nie zleca żadnych badań bo w pierwszą ciążę też zaszłam biorąc bromocorn plus aromek i udało się w pierwszym cyklu a teraz znowu pod górę 🙁 -
Eja89 wrote:Tak miałam badanie drożności przed pierwszą ciąża i badanie nasienia też mamy. Podobno miałam po aromku owulację ale nie wyszło, po 4 miesiącach stymulacji aromkiem plus estrofem, mój okres trwał 2 tygodnie, nie urosły pęcherzyki, cykl mi się rozregulował stąd lekarz zmienił mi na clo i w niedzielę zacznę brać. Biorę też bromocorn ale lekarz mi nie zleca żadnych badań bo w pierwszą ciążę też zaszłam biorąc bromocorn plus aromek i udało się w pierwszym cyklu a teraz znowu pod górę 🙁
Powinnaś zrobić badania żeby wiedzieć gdzie problem -
Betti37 wrote:a ile minęło od 1 ciąży?
Powinnaś zrobić badania żeby wiedzieć gdzie problem
Dokładnie teraz w kwietniu mija dwa lata jak rodziłam. Byliśmy w poradni leczenia niepłodności w Wawie na karowej w sierpniu i badania mamy porobione tylko tej drożności mi nie dali bo pani doktor powiedziała że skoro jedna ciąża była to jest ok. Tam tylko porobilismy badania i poszłam prywatnie do tego lekarza dzięki któremu poprzednio się udało, myślałam że teraz będzie łatwiej, te same leki i się uda ale się myliłam. Wiem że to wszystko jest trudne i ludzie latami walczą żeby mieć chociaż jedno dziecko ale ostatnio znowu mam myśli czemu ja? dlaczego nie mogę jak inni zaplanować i zajść w ciążę? Czuję się jakaś wybrakowana 🙁 -