Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Diagnostyka niepłodności-invitro
Odpowiedz

Diagnostyka niepłodności-invitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żonka123 Nowa

Wysłany: 4 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam do was kilka pytań.
    Jakie badania zrobić sobie i mężowi przed pierwszą wizytą w klinice niepłodności? Aby ta wizyta coś wniosła, a nie służyła tylko wypisaniu listy badań do zrobienia.
    Coś tam mamy porobione, ale nie wiem czy niezaktualizować ich.

Drugie pytanie odnośnie kwalifikacji do programu invitro. Ile z was zostało zakwalifikowanych do programu na 1 wizycie? Co wystarczyło?
    Czy np posiadanie jednego jądra może być od razu wskazaniem?

Trzecie pytanie ktoś jest z Białegostoku? Którą klinikę i jakiego lekarza polecacie, bocian, Artemida, kriobank?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• TrochesamotnaAsia Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Na pierwszej wizycie lekarz zakwalifikował nas do programu in vitro. Do kliniki zostaliśmy skierowani z poradni diagnostyki i leczenia niepłodności gdzie robili nam troche badań. Na ich podstawie lekarz stwierdził, że możemy przystąpić do programu. U nas ze względu na czynniki męskie - słabe nasienie. Ta pierwsza wizyta byla płatna, ale juz wszystkie następne wizyty i zlecone od tego momentu badania są bezpłatne.

Mysle, że badania zalezą od tego z jakim problemem mierzy sie para. U nas jest to czynnik meski wiec ja miala chyba takie podstawowe badania :
    Cytologia, usg piersi, badanie krwi ( TSH, różyczka, CMV, AMH, wirus zapalenia watroby typ B, toksoplazmoza, HCV, kiła, HIV, panel urogenny). Z tych badan na wlasna reke musialam zrobic dwa pierwsze, badanie krwi mialam bezplatnie bo bylam juz w programie.
    Tak jak pisalam nas zakwalifikowal czynnik meski, maz mial w sumie z 5 badan nasienia i jedno zrobilismy tak by wynik na wizycie mial nie wiecej jak miesiac wiec nie musial już tego badania powtarzac. Dodatkowo rowniez mial badanie krwi (kiła, wirus zapalenia watroby typ B, HCV, HIV, cytomegalowirus).
    Jeszcze na etapie chodzenia do poradni nieplodnosci lekarz mowil ze nie ma sensu robic na wlasna reke badan, ponieważ niektóre sa naprawde kosztowne, a mogą sie w ogole nie przydac w diagnostyce, szkoda tracic czas i pieniadze.
    Dzieki temu, ze najpierw chodzilismy do poradni to tak naprawde ze wszystkich badan zaplacilismy tylko za 2 badania nasienia.
    Po takim czasie myśle, że zybciej staralabym sie o dostanie do programu invitro bo troche z tym zwlekalam. Na próżno liczyłam, ze uda nam sie naturalnie.
    Teraz będąc w programie czekam juz na wizytę żeby zacząć pierwszy transfer.
    Chętnie dowiem sie co dalej mnie czeka i jak to wyglada z perspektywy kobiety. Lekarz opowiada o całej procedurze, ale wiadomo, że doświadczenia i uwagi kogos kto przez to przebrnął ( a jeszcze jak sie udało) są najcenniejsze.

👧34 🧔‍♂️38 🦎3

Starania od 04.2021

---
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ