Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Doktor Lublin, Warszawa
Odpowiedz

Doktor Lublin, Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem z okolic Lublina pochodziliśmy do invitro 3 razy i nic i tak sie zastanawiamy nad zmianą lekarza.czy możecie kogoś polecić z Lublina ewentualnie z Warszawy moze.prosze o odpowiedź bede bardzo wdzięczna bo juz sama niewiem co mamy robić

• Piękno Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie może dr Romanek-Piva? W Warszawie nie podchodziłam, więc nie wiem. Czy znasz przyczynę niepowodzeń? Zlecają Ci dodatkowe badania albo sama robisz? Jak immunologia?

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔 naturals (zarodek zdrowy)
    04.2025 9 tydzień 💔 naturals
    07.2025 8 tydzień 💔 naturals
    09.2025 5 tydzień cb 💔 naturals
    06.2026 4 tydzień cb ❄️ 4AA 💔 IVF
    08.2026 4 tydzień cb ❄️ 2AA 💔 IVF

Przyczyna strat: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI). Zdarza się w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%, a i leczenie często jest nieskuteczne. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% ✅.

02.2025 punkcja
    03.2026 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    Hej. Jestem z okolic Lublina pochodziliśmy do invitro 3 razy i nic i tak sie zastanawiamy nad zmianą lekarza.czy możecie kogoś polecić z Lublina ewentualnie z Warszawy moze.prosze o odpowiedź bede bardzo wdzięczna bo juz sama niewiem co mamy robić

Hej ja Lublin przerobiłam a konkretnie klinika Bocian Lublin i nie polecam. Najpierw byliśmy u dr Aszkielowicz, potem dr Gąsior i na końcu dr Olcha. Przenieśliśmy się do Angeliusa do Katowic.
    Z poleceń to w Lublinie dr Romanek Piva
    Warszawa dr Czekańska Rawska

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram
    3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
    Mój mały waży 2400 gram.

preg.png
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy porobione badania pod kątem immunologiczny wizytę tez miałam u Pani drJarosz I stwierdziła ze nic takiego złego w wynikach nie mam. Bralam equoral przez miesiąc przed transferem i myślałam ze to pomoże ale dalej nic

• ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej ja Lublin przerobiłam a konkretnie klinika Bocian Lublin i nie polecam. Najpierw byliśmy u dr Aszkielowicz, potem dr Gąsior i na końcu dr Olcha. Przenieśliśmy się do Angeliusa do Katowic.
    Z poleceń to w Lublinie dr Romanek Piva
    Warszawa dr Czekańska Rawska

To my u dr Gasiora tez bylismy a teraz jesteśmy w Ovum a tam Pani dr Romanek Piva tez pracuje ale my jesteśmy u kogo innego. To chyba ze zmienić lekarza ale zostać w tej samej klinice

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    To my u dr Gasiora tez bylismy a teraz jesteśmy w Ovum a tam Pani dr Romanek Piva tez pracuje ale my jesteśmy u kogo innego. To chyba ze zmienić lekarza ale zostać w tej samej klinice

Ja w Bocianie przerobiłam tych trzech lekarzy, niestety nie poznali się ze mam wodniaka jajowodu i musiałam szukać pomocy dalej. Z Facebooka wyszukałam i trafiłam do Angeliusa do Katowic i tam już zostałam. Ale właśnie jak czytałam to dużo osób poleca panią doktor Romanek Piva. Może spróbuj jednej konsultacji u pani doktor.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram
    3 Prenatalne 💙 - 1700 gram
    Mój mały waży 2400 gram.

preg.png
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    Mamy porobione badania pod kątem immunologiczny wizytę tez miałam u Pani drJarosz I stwierdziła ze nic takiego złego w wynikach nie mam. Bralam equoral przez miesiąc przed transferem i myślałam ze to pomoże ale dalej nic

Spróbuj może jeszcze u dr Jankowskiej w Warszawie pod kątem immunologicznym. A jakie badania robiłaś?

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Przyczyna strat: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI). Zdarza się w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%, a i leczenie często jest nieskuteczne. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% ✅.

02.2025 punkcja
    3 zastrzyki Diphereline
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Spróbuj może jeszcze u dr Jankowskiej w Warszawie pod kątem immunologicznym. A jakie badania robiłaś?

Dużo tych badan robiliśmy. Kiry i HLA-C, kariotyp, trombofilia, biopsja, subpopulacje limfocytow, homocysteina, cytokiny białko c i S

• ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopowiem jeszcze ze 2 razy cos zaskoczyło raz podczas inseminacji i drugi raz przy pierwszym invitro ale wyszło puste jajo płodowe 2 razy. Czytałam o tym i tak naprawdę nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje i ze moze sie tak zdarzyć z jeden raz a u mnie to juz 2 razy sie zadziało. Badania niby ok ale cos jest nie tak.czy jeszcze jakies badania powinnam zrobić

• Piękno Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jeszcze coś w takim razie trzeba zrobić, może warto zasięgnąć opinii innego immunologa, zrobić histeroskopię diagnostyczną? W każdym razie na pewno warto drążyć. Powodzenia!

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

02.2025 punkcja
    3 zastrzyki Diphereline
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ