Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Doktor Lublin, Warszawa
Odpowiedz

Doktor Lublin, Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem z okolic Lublina pochodziliśmy do invitro 3 razy i nic i tak sie zastanawiamy nad zmianą lekarza.czy możecie kogoś polecić z Lublina ewentualnie z Warszawy moze.prosze o odpowiedź bede bardzo wdzięczna bo juz sama niewiem co mamy robić

• Piękno Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie może dr Romanek-Piva? W Warszawie nie podchodziłam, więc nie wiem. Czy znasz przyczynę niepowodzeń? Zlecają Ci dodatkowe badania albo sama robisz? Jak immunologia?

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
    04.2025 9 tydzień 💔
    07.2025 8 tydzień 💔
    09.2025 5 tydzień cb 💔

Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.

06.2026 4 tydzień cb IVF 💔

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.

02.2025 punkcja
    Dwa ❄️ 2AA i 4AA

03.26 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline
    08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    Hej. Jestem z okolic Lublina pochodziliśmy do invitro 3 razy i nic i tak sie zastanawiamy nad zmianą lekarza.czy możecie kogoś polecić z Lublina ewentualnie z Warszawy moze.prosze o odpowiedź bede bardzo wdzięczna bo juz sama niewiem co mamy robić

Hej ja Lublin przerobiłam a konkretnie klinika Bocian Lublin i nie polecam. Najpierw byliśmy u dr Aszkielowicz, potem dr Gąsior i na końcu dr Olcha. Przenieśliśmy się do Angeliusa do Katowic.
    Z poleceń to w Lublinie dr Romanek Piva
    Warszawa dr Czekańska Rawska

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy porobione badania pod kątem immunologiczny wizytę tez miałam u Pani drJarosz I stwierdziła ze nic takiego złego w wynikach nie mam. Bralam equoral przez miesiąc przed transferem i myślałam ze to pomoże ale dalej nic

• ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej ja Lublin przerobiłam a konkretnie klinika Bocian Lublin i nie polecam. Najpierw byliśmy u dr Aszkielowicz, potem dr Gąsior i na końcu dr Olcha. Przenieśliśmy się do Angeliusa do Katowic.
    Z poleceń to w Lublinie dr Romanek Piva
    Warszawa dr Czekańska Rawska

To my u dr Gasiora tez bylismy a teraz jesteśmy w Ovum a tam Pani dr Romanek Piva tez pracuje ale my jesteśmy u kogo innego. To chyba ze zmienić lekarza ale zostać w tej samej klinice

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    To my u dr Gasiora tez bylismy a teraz jesteśmy w Ovum a tam Pani dr Romanek Piva tez pracuje ale my jesteśmy u kogo innego. To chyba ze zmienić lekarza ale zostać w tej samej klinice

Ja w Bocianie przerobiłam tych trzech lekarzy, niestety nie poznali się ze mam wodniaka jajowodu i musiałam szukać pomocy dalej. Z Facebooka wyszukałam i trafiłam do Angeliusa do Katowic i tam już zostałam. Ale właśnie jak czytałam to dużo osób poleca panią doktor Romanek Piva. Może spróbuj jednej konsultacji u pani doktor.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • Piękno Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia162 wrote:
    Mamy porobione badania pod kątem immunologiczny wizytę tez miałam u Pani drJarosz I stwierdziła ze nic takiego złego w wynikach nie mam. Bralam equoral przez miesiąc przed transferem i myślałam ze to pomoże ale dalej nic

Spróbuj może jeszcze u dr Jankowskiej w Warszawie pod kątem immunologicznym. A jakie badania robiłaś?

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
    04.2025 9 tydzień 💔
    07.2025 8 tydzień 💔
    09.2025 5 tydzień cb 💔

Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.

06.2026 4 tydzień cb IVF 💔

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.

02.2025 punkcja
    Dwa ❄️ 2AA i 4AA

03.26 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline
    08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2
  • ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Spróbuj może jeszcze u dr Jankowskiej w Warszawie pod kątem immunologicznym. A jakie badania robiłaś?

Dużo tych badan robiliśmy. Kiry i HLA-C, kariotyp, trombofilia, biopsja, subpopulacje limfocytow, homocysteina, cytokiny białko c i S

• ewcia162 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopowiem jeszcze ze 2 razy cos zaskoczyło raz podczas inseminacji i drugi raz przy pierwszym invitro ale wyszło puste jajo płodowe 2 razy. Czytałam o tym i tak naprawdę nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje i ze moze sie tak zdarzyć z jeden raz a u mnie to juz 2 razy sie zadziało. Badania niby ok ale cos jest nie tak.czy jeszcze jakies badania powinnam zrobić

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ