Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston po owulacji (niski prog)
Odpowiedz

Duphaston po owulacji (niski prog)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katie_o_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zaczynam starania ze wspomaganiem duphastonem po owulacji - w związku z niskim progesteronem w fazie lutealnej.
    Wcześniej udało mi się po 6 cyklach zajść w ciążę, ale niestety ją straciłam (nie przez prog) - już wtedy miałam niski progesteron ale jednak jakoś się udało.
    Teraz jednak zaczynamy na nowo i lekarz zalecił mi takie wspomaganie się.
    Jestem ciekawa czy będąc w podobnej sytuacji udało się Wam szczęśliwie zajść w upragnioną ciążę z pomocą duphaston?
    Szukam jakiejś nadziei, bo póki co bez leków nie udaje się nam…

👩🏼🧔🏼‍♂️ 32 l.
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto
    Niski progesteron

16.03.23 - 15.07.23 💔 17tc

11.2023 - włączenie progesteronu w fazie lutealnej

Nie poddajemy się 👊🏻
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katie_o_ wrote:
    Hej dziewczyny :) zaczynam starania ze wspomaganiem duphastonem po owulacji - w związku z niskim progesteronem w fazie lutealnej.
    Wcześniej udało mi się po 6 cyklach zajść w ciążę, ale niestety ją straciłam (nie przez prog) - już wtedy miałam niski progesteron ale jednak jakoś się udało.
    Teraz jednak zaczynamy na nowo i lekarz zalecił mi takie wspomaganie się.
    Jestem ciekawa czy będąc w podobnej sytuacji udało się Wam szczęśliwie zajść w upragnioną ciążę z pomocą duphaston?
    Szukam jakiejś nadziei, bo póki co bez leków nie udaje się nam…

Mój lekarz mówi, że wg niego to jednak nie była kwestia progesteronu, ale ja czułam, że faza lutealna jest za krótka i progesteron za niski. Udało mi się zajść w ciążę i ja uważam, że progesteron pomógł :)

• KoKos Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. I ja mam niski progesteron po potwierdzonych owulacjach. Wyniki były różne od 3 do 10 maksymalnie 🙄😓 w zeszłym cyklu zaczęłam Duphaston przez 10 dni po owulacji i pierwszy raz udało się uzyskać, ale ciążę biochemiczną, też wierzę, że trochę pomógł :o

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - często niski progesteron w drugiej fazie cyklu obrazuje po prostu problemy z owulacja - myślę , że można by wprowadzić jakieś leki w pierwszej fazie też, żeby ta owulację wspomóc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ