X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem - cykl sztuczny - kiedy hamuje okres?
Odpowiedz

Estrofem - cykl sztuczny - kiedy hamuje okres?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bombel Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Zaczęłam starania do 3 transferu. Tym razem cykl sztuczny. I mam wątpliwość - przy pierwszym cyklu sztucznym dawka Estrofemu była za niska i okres zamiast mi się skończyć to przerodził się w długie plamienie, lekarz dopiero po kilku dniach zwiększyła mi dawkę najpierw raz, potem drugi raz i złuszczyło mi się dużo endometrium i podejrzewam do dziś, że to mogła być przyczyna nieudanego transferu.

Dziś jestem na 3 dc i od wczoraj biorę Estrofem. Pytanie - kiedy Wam kończył się okres na cyklach sztucznych przygotowujących do transferu? Szukam jakiegoś punktu odniesienia, żeby wiedzieć kiedy powinnam się niepokoić i lecieć do lekarz, że znów mam za małą dawkę :(

Pozdrowienia dla wszystkich starających się!

2 nieudane IUI - marzec 2022 & czerwiec 2022
    2 nieudane ISCI na FET - wrzesień & grudzień 2022

Delikatne PCOS & średnie wyniki plemników.
  • AnaParis Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbije wątek.
    Mam to samo pytanie
    Dziewczyny, pomocy.

Starania od maja 2022 👨‍👩‍👧

4x IUI - ❌

1 ICSI - maj 2023 - ❌ (pęcherzyki popękały przed punkcją)
    2 ICSI - sierpień 2023 - mamy 4 ❄️❄️❄️❄️

10.23 - transfer ❄️ z 5 doby.
    Beta 10dpt 2,3. ❌

13.12.23 - transfer ❄️ z 6 doby.
    Beta 6dpt - 17,6
    Beta 8dpt - 22,6
    Beta 10dpt - 56,4
    Beta 14dpt - 314,9
    Beta 16dpt - 722,9
    Beta 21dpt - 2262,8
    22 dpt - pierwsze USG - pęcherzyk ciążowy 5mm, brak YS
    27 dpt - 6878,1 + krwawienie + nie widać żółtkowego
    29dpt - 8298,0 + USG - jest YS bez echa
    33 dpt - 14250, 1 + USG - brak echa serduszka, odstawiam leki, duże krwiaki 💔

25.04.24 - transfer ❄️❄️ z 6 i 7 doby.
    Beta 10dpt - 0.1

3 ICSI - 5 zbadanych ❄️❄️❄️❄️❄️
    01/2025 transfer ☘️☘️☘️
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kończył się normalnie (tak samo jak na moich własnych cyklach). Aby wiedzieć czy dawki są ok, trzeba zrobić badania hormonów (estradiol i progesteron) dzień przed wizytą kontrolną, albo w dniu wizyty (zwykle 11-13dc). I na tej bazie i patrząc na usg lekarz będzie widział czy endo ma odpowiednią grubość i czy już można wprowadzić progesteron.

💓 39+0

age.png
  • Nat91 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę pierwszy raz ale krwawienie skończyło się normalnie, brałam przez pierwsze 6 dni po 2 tabletki, od 7 po 3. Endo dziś na usg 7,5 mm, progesteron 0,12

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
    CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
    ❤️12.03.2025❤️moje kochane dziecko pojawiło się na świecie i zmieniło wszystko
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ