X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem - odstawienie
Odpowiedz

Estrofem - odstawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem 17dpt. Wczoraj na wizycie w klinice podczas USG był widoczny pęcherzyk ciążowy.

Lekarz prowadzący kazał mi od wczoraj schodzić z dawki estrofemu - przez trzy dni 2x1, potem przez trzy dni 1x1 i potem całkiem odstawić. Oprzytomniałam dopiero w domu i zaczęłam czytać i wszędzie pisze, że powinno się brać estrofem dłużej. I jestem teraz w kropce. Jak to jest z odstawieniem tego leku?

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
    beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
    5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • PoskromionaZłośnica Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jednej klinice kazali odstawiać po 14 dpt, teraz mam rozpisane do co najmniej wizyty serduszkowej.

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1.
    6dpt - beta 52,2
    8 dpt - beta 92,5
    11 dpt - beta 236,7
    13 dpt - beta 600
    15 dpt - beta 1448
    22 dpt - beta 9820
    25 dpt - beta 22546 jest ❤️
  • Myszka1212 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę estrofem i mam odstawić około 14-15 tygodnia ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ