X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gdy pozostaje tylko in vitro-grupa wsparcia
Odpowiedz

Gdy pozostaje tylko in vitro-grupa wsparcia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hope&Baby Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Łączmy się...
    My chyba a raczej na pewno naturalną walkę o dziecko przegraliśmy. 😢
    Prawie dwa lata starań, badania, zabiegi i nic. Prowadzący ginekolog po laparoskopii skierował nas do poradni niepłodności, tam po jednym monitorowanym cyklu odesłali nas z kwitkiem. 😢 Dr. stwierdził, że owualcja była, wyniki ok więc mamy starać się pół roku i jak coś to wrócić... żenada. Wyniki nie są ok, mam wysoką prolaktyne, której nikt nawet nie zauważa i nie chcą nic z tym zrobić. Ze względu, że mam pcos to hormony są rozjechane. No ale z tym też nic nie zrobili. To jest mój pierwszy cykl po laparoskopii, owulacja była fakt ale ciąży brak. Pęcherzyk w sumie też rósł licho, estradiol był nieco za niski... progesteron lekko ponad 15...
    Rozmawiałam z lekarzem kierującym po tym jak dr z poradni nas odprawił i kazał myśleć o in vitro. 😢 Niewiadomo już w sumie czemu mimo owualcji się nie udało. Jestem załamana.
    Musiałam się wygadać. Czy jest ktoś w takiej sytuacji?
    Robiłam dziś test fascelle ten z rossmana. Zauważyłam lekki ślad drugiej kreski tylko powiedzcie mi czy te testy nie mają tej wady? 🤔

02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • elfi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień kreski to już coś :-) Zrób badanie beta HCG z krwi.

A jeśli chodzi o in vitro, to wpadaj na wątki comiesięczne - aktualny to IN VITRO - KWIECIEŃ :-)

0d1ygov3xuib4nao.png
    mamy ❄️❄️

31 lat, zdrowi, niepłodność idiopatyczna
    8-10.2018 - 3 x IUI :-(
    11.2018 - 1 IVF ICSI; 8.12 blastka 5.1.2 :-(, 17.01 blastka 4.2.2, 9dpt 63,2, cb
    2.2019 - 2 IVF FAMSI; 19.03 blastka 4.1.2, 9dpt 218,5, 11dpt 605,3, 13dpt 1203, 18dpt 6985, 20dpt pęcherzyk, 29dpt serduszko <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ