X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

GONAL F

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marinareczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    czy ktoras z Was stosowala Gonal F ale tylko w cyklu stymulowanym z naturalnym zaplodnieniem, tzn. bez in vitro?
    Jakie odczucia, efekty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Ja stosowałam już dwukrotnie. Raz dawka była za niska i nie było pęcherzyków, w kolejnym cyklu była za wysoka, owulacja była, ale się nie udało, nie wiem dlaczego. W tym cyklu jestem na hormonach aby mi się wchłonęły torbiele bo hiperstymulacji i startuję po raz trzeci.

• HANA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam teraz w tym cyklu od 2dc-12dc, 10x50j i 2x75, wynik endo 8mm największe jakie miałam i jeden pecherzyk. Pomoglo mi na moje marne endo , a myslalam ze go nic nie ruszy. Walka o kazdy milimetr. Pozdrawiam i powodzenia

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Gonal F wplywa na endometrium korzystnie? Ja juz sie przerazilam, ze podobnie jak Clo, bedzie mial negatywny wplyw na grubosc endo. Zapobiegawczo zaczelam tez pic herbatke z przywrotnika. Wczoraj mialam 6mm i lekarz mowil, ze tyle wystarczy do zagniezdzenia, ale to absolutne minimum.
    Ja bralam wczesniej Clomifen, niestety nic nic nie uroslo i lekarz postanowil zamienic na co innego. Poki co mam za soba 4 dni z Clo 50 i od wczoraj 50 Gonal F.

Dziekuje Wam za odpowiedzi.. przynajmniej sie nie nakrecam.

Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko o słabe endo przy gonalu, tyle że ja stosuję sam Gonal, bez CLO. Nie ma co się nakręcać, chociaż życzę Ci, abyś zaskoczyła przy pierwszym podejściu z Gonalem.

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe,
    chyba tez juz zaczelam czuc, ze gonal ma jakis wplyw na endometrium.
    Od wczoraj wyjatkowo bolesnie odczuwam moje ogniska endometriozy.
    W srode zobacze, co tam sie u mnie wyhodowalo :)

Jakby zaskoczylo za pierwszym razem, to naprawde cudem :) ...z niedroznym jednym jajowodem, drugim droznym tylko czesciowo, przy braku sluzu plodnego i endometriozie.

Niby zdaje sobie sprawe z tych przeszkod, ale jak kazda z nas doskonale wie, nadzieja umiera ostatnia :)

Powodzenia liloe :)

Edit: Jak przeczytalam,to co napisalam, to pozostaje mi tylko liczyc na cud. Pisane jakos bardziej do mnie przemawia niz mowione :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 19:06

• HANA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marinareczka wiesz co mi lekarz mowił ze w endometrium najwazniejsze jest jego ukrwienie i czy jest na tyle dobre zeby odżywić jajko, ja miałam najwieksze 7,5 (w tym byla ciaza biochemicza i bralam najwiecej gonalu chyba 6 dawek) i pozniej w innych cyklach np 6,97mm (bez gonalu). I mowil ze jedna z przyczyn moze byc male endo. Nie ma teorii na to endometrium niektórym sie udaje z małym, a niektórym nie. No mam nadzieje ze u mnie teraz bedzie ten cud. Jedno jest pewne u mnie im wiecej dawek gonalu tym wieksze endo, w kazdym cyklu sie sprawdziło

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam przez 3 cykle menopur z miesiąca na miesiąc coraz większe dawki i zawsze mialam 1 lub 2 pecherzyki bardzo duzo sluzu plodnego pecherzykow powinno byc wiecej przy takich dawkach co ja bralam ale u mnie blokowala to wszystko prolaktyna dopiero jak dostalam bromergon to sie udalo ale jestem pewna ze dzieki menopurowi rowniez

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwmar gratuluje :)Widze,ze juz blizej niz dalej :))

Hana zycze ,aby endo roslo i roslo!!:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ