X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

GONAL F

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marinareczka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    czy ktoras z Was stosowala Gonal F ale tylko w cyklu stymulowanym z naturalnym zaplodnieniem, tzn. bez in vitro?
    Jakie odczucia, efekty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Ja stosowałam już dwukrotnie. Raz dawka była za niska i nie było pęcherzyków, w kolejnym cyklu była za wysoka, owulacja była, ale się nie udało, nie wiem dlaczego. W tym cyklu jestem na hormonach aby mi się wchłonęły torbiele bo hiperstymulacji i startuję po raz trzeci.

• HANA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam teraz w tym cyklu od 2dc-12dc, 10x50j i 2x75, wynik endo 8mm największe jakie miałam i jeden pecherzyk. Pomoglo mi na moje marne endo , a myslalam ze go nic nie ruszy. Walka o kazdy milimetr. Pozdrawiam i powodzenia

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Gonal F wplywa na endometrium korzystnie? Ja juz sie przerazilam, ze podobnie jak Clo, bedzie mial negatywny wplyw na grubosc endo. Zapobiegawczo zaczelam tez pic herbatke z przywrotnika. Wczoraj mialam 6mm i lekarz mowil, ze tyle wystarczy do zagniezdzenia, ale to absolutne minimum.
    Ja bralam wczesniej Clomifen, niestety nic nic nie uroslo i lekarz postanowil zamienic na co innego. Poki co mam za soba 4 dni z Clo 50 i od wczoraj 50 Gonal F.

Dziekuje Wam za odpowiedzi.. przynajmniej sie nie nakrecam.

Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko o słabe endo przy gonalu, tyle że ja stosuję sam Gonal, bez CLO. Nie ma co się nakręcać, chociaż życzę Ci, abyś zaskoczyła przy pierwszym podejściu z Gonalem.

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe,
    chyba tez juz zaczelam czuc, ze gonal ma jakis wplyw na endometrium.
    Od wczoraj wyjatkowo bolesnie odczuwam moje ogniska endometriozy.
    W srode zobacze, co tam sie u mnie wyhodowalo :)

Jakby zaskoczylo za pierwszym razem, to naprawde cudem :) ...z niedroznym jednym jajowodem, drugim droznym tylko czesciowo, przy braku sluzu plodnego i endometriozie.

Niby zdaje sobie sprawe z tych przeszkod, ale jak kazda z nas doskonale wie, nadzieja umiera ostatnia :)

Powodzenia liloe :)

Edit: Jak przeczytalam,to co napisalam, to pozostaje mi tylko liczyc na cud. Pisane jakos bardziej do mnie przemawia niz mowione :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 19:06

• HANA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marinareczka wiesz co mi lekarz mowił ze w endometrium najwazniejsze jest jego ukrwienie i czy jest na tyle dobre zeby odżywić jajko, ja miałam najwieksze 7,5 (w tym byla ciaza biochemicza i bralam najwiecej gonalu chyba 6 dawek) i pozniej w innych cyklach np 6,97mm (bez gonalu). I mowil ze jedna z przyczyn moze byc male endo. Nie ma teorii na to endometrium niektórym sie udaje z małym, a niektórym nie. No mam nadzieje ze u mnie teraz bedzie ten cud. Jedno jest pewne u mnie im wiecej dawek gonalu tym wieksze endo, w kazdym cyklu sie sprawdziło

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam przez 3 cykle menopur z miesiąca na miesiąc coraz większe dawki i zawsze mialam 1 lub 2 pecherzyki bardzo duzo sluzu plodnego pecherzykow powinno byc wiecej przy takich dawkach co ja bralam ale u mnie blokowala to wszystko prolaktyna dopiero jak dostalam bromergon to sie udalo ale jestem pewna ze dzieki menopurowi rowniez

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwmar gratuluje :)Widze,ze juz blizej niz dalej :))

Hana zycze ,aby endo roslo i roslo!!:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ