GONAL F
-
nick nieaktualnyWitaj. Ja stosowałam już dwukrotnie. Raz dawka była za niska i nie było pęcherzyków, w kolejnym cyklu była za wysoka, owulacja była, ale się nie udało, nie wiem dlaczego. W tym cyklu jestem na hormonach aby mi się wchłonęły torbiele bo hiperstymulacji i startuję po raz trzeci.
-
A to Gonal F wplywa na endometrium korzystnie? Ja juz sie przerazilam, ze podobnie jak Clo, bedzie mial negatywny wplyw na grubosc endo. Zapobiegawczo zaczelam tez pic herbatke z przywrotnika. Wczoraj mialam 6mm i lekarz mowil, ze tyle wystarczy do zagniezdzenia, ale to absolutne minimum.
Ja bralam wczesniej Clomifen, niestety nic nic nie uroslo i lekarz postanowil zamienic na co innego. Poki co mam za soba 4 dni z Clo 50 i od wczoraj 50 Gonal F.
Dziekuje Wam za odpowiedzi.. przynajmniej sie nie nakrecam.
Powodzenia!
-
nick nieaktualny
-
liloe,
chyba tez juz zaczelam czuc, ze gonal ma jakis wplyw na endometrium.
Od wczoraj wyjatkowo bolesnie odczuwam moje ogniska endometriozy.
W srode zobacze, co tam sie u mnie wyhodowalo
Jakby zaskoczylo za pierwszym razem, to naprawde cudem ...z niedroznym jednym jajowodem, drugim droznym tylko czesciowo, przy braku sluzu plodnego i endometriozie.
Niby zdaje sobie sprawe z tych przeszkod, ale jak kazda z nas doskonale wie, nadzieja umiera ostatnia
Powodzenia liloe
Edit: Jak przeczytalam,to co napisalam, to pozostaje mi tylko liczyc na cud. Pisane jakos bardziej do mnie przemawia niz mowioneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 19:06
-
marinareczka wiesz co mi lekarz mowił ze w endometrium najwazniejsze jest jego ukrwienie i czy jest na tyle dobre zeby odżywić jajko, ja miałam najwieksze 7,5 (w tym byla ciaza biochemicza i bralam najwiecej gonalu chyba 6 dawek) i pozniej w innych cyklach np 6,97mm (bez gonalu). I mowil ze jedna z przyczyn moze byc male endo. Nie ma teorii na to endometrium niektórym sie udaje z małym, a niektórym nie. No mam nadzieje ze u mnie teraz bedzie ten cud. Jedno jest pewne u mnie im wiecej dawek gonalu tym wieksze endo, w kazdym cyklu sie sprawdziło
-
ja stosowałam przez 3 cykle menopur z miesiąca na miesiąc coraz większe dawki i zawsze mialam 1 lub 2 pecherzyki bardzo duzo sluzu plodnego pecherzykow powinno byc wiecej przy takich dawkach co ja bralam ale u mnie blokowala to wszystko prolaktyna dopiero jak dostalam bromergon to sie udalo ale jestem pewna ze dzieki menopurowi rowniez
-