X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncertum problem męski
Odpowiedz

Gyncertum problem męski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    kogo polecacie w Gyncentrum (Ślask, Małopolska ) dla par z problemem męskim?

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w Katowicach u Androloga,uduś,nie pamiętam,ale tam mają chyba tylko jednego doktora.Przyszlismy już z gotowymi badaniami.Nie życzył sobie partnerki przy badaniu (taki dziwak), ale konkretny.Od razu posiew z antybiogramem. Antybiotyki trafione. Wyleczony i po trzech miesiącach wyniki poprawione,tak więc u nas był problem bakterii.

Miphuhiz lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dotyczył nas problem męski natomiast wiem o jakiego lekarza androloga/urologa chodzi, bo byliśmy u niego na 2-3 wizytach lecząc się w Katowicach. Dr M. Sz., przyjmował też wtedy pacjentów spoza kliniki wystarczyło się zapisać, terminy dość odległe. Pamiętam, że przyjmował tylko w soboty. Odnośnie wizyty bez partnerki, według mnie ma to sens, faceci dość mocno stresują się badaniem i lekarz chce też na osobności porozmawiać o problemach. W czasie tych naszych wizyt w momencie, gdy chciał już obgadać sprawy, które dotyczyły nas razem typu jak długo się staramy, czy decydujemy na in vitro itd. zapraszał mnie do gabinetu, wiadomo faceci w tych różnych terminach bywają zieloni i wtedy to już wolą jak my gadamy. Według mnie sensownie jest zapisać się do niego na początku wizyt w klinice, bo odniosłam wrażenie, że lekarz prowadzący zlecił mnóstwo badań, które on trochę zakwestionował tzn. uznał, że jeśli badania wyszły ok to robienie kolejnych i kolejnych i tak dokładnej analizy nie było potrzebne. Po podpisaniu umowy okazało się, że jedno z tych drogich badań jest w cenie, a wcześniej za nie zapłaciliśmy. Ale to już osobny temat i to nie pytanie o moje zdanie na temat kliniki...Ostatecznie wyszły jakieś bakterie w nasieniu, nie w dużej ilości, ale mieliśmy wspólne leczenie. Inne parametry były ok. Polecam wizytę, konkretny lekarz i zna się na tym co robi. Czekając na wizyty usłyszeliśmy o nim dużo pozytywnych opinii od pacjentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2024, 21:18

Atika lubi tę wiadomość

• elaela10 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Hej,
    kogo polecacie w Gyncentrum (Ślask, Małopolska ) dla par z problemem męskim?

Bardzo dobre opinie słyszałam o dr Targońskim, ale on w invimedzie przyjmuje. Z czym u Was jest konkretnie problem?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    lipiec 2024 - transfer 😞
    wrzesien 2024- biochem
    listopad 2024 - transfer 😞
    marzec 2025 - 4AB❄️
  • Atika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Nie dotyczył nas problem męski natomiast wiem o jakiego lekarza androloga/urologa chodzi, bo byliśmy u niego na 2-3 wizytach lecząc się w Katowicach. Dr M. Sz., przyjmował też wtedy pacjentów spoza kliniki wystarczyło się zapisać, terminy dość odległe. Pamiętam, że przyjmował tylko w soboty. Odnośnie wizyty bez partnerki, według mnie ma to sens, faceci dość mocno stresują się badaniem i lekarz chce też na osobności porozmawiać o problemach. W czasie tych naszych wizyt w momencie, gdy chciał już obgadać sprawy, które dotyczyły nas razem typu jak długo się staramy, czy decydujemy na in vitro itd. zapraszał mnie do gabinetu, wiadomo faceci w tych różnych terminach bywają zieloni i wtedy to już wolą jak my gadamy. Według mnie sensownie jest zapisać się do niego na początku wizyt w klinice, bo odniosłam wrażenie, że lekarz prowadzący zlecił mnóstwo badań, które on trochę zakwestionował tzn. uznał, że jeśli badania wyszły ok to robienie kolejnych i kolejnych i tak dokładnej analizy nie było potrzebne. Po podpisaniu umowy okazało się, że jedno z tych drogich badań jest w cenie, a wcześniej za nie zapłaciliśmy. Ale to już osobny temat i to nie pytanie o moje zdanie na temat kliniki...Ostatecznie wyszły jakieś bakterie w nasieniu, nie w dużej ilości, ale mieliśmy wspólne leczenie. Inne parametry były ok. Polecam wizytę, konkretny lekarz i zna się na tym co robi. Czekając na wizyty usłyszeliśmy o nim dużo pozytywnych opinii od pacjentów.

Zgadza się, dr Sz. 😉

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elaela10 wrote:
    Bardzo dobre opinie słyszałam o dr Targońskim, ale on w invimedzie przyjmuje. Z czym u Was jest konkretnie problem?
    u nas żaden :)
    koleżanka która nie ma tu konta poprosiła o polecajke :)

Dziękuję dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 18:44

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ