X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG- udrażnianie jajowodów- Salve Medica Łódź
Odpowiedz

HSG- udrażnianie jajowodów- Salve Medica Łódź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlas Znajoma

Wysłany: 8 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Czy, któraś z was miała udrażniane jajowody podczas hsg (za pomocą mikronarzędzi) w klinice Salve Medica w Łodzi?

1.5 roku starań
    Styczeń 2017 - sono hsg - podejrzenie obustronnej niedrożności jajowodów
    Lipiec 2017- planowana laparoskopia + histeroskopia
    10.03.17 - dwie kreski :):):):):)
    15.03.17 - pęcherzyk 5 mm :):):):)
    11.04.17 - [*] 10 tc
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam robione hsg w Salve, ale jajowody okazały się drożne, więc nie miałam żadnych dodatkowych zabiegów.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również miałam robione HSG i drożne jajowody a te ci miały niedrożne to nie miały uch udrażnianych więc niestety nie pomogę .

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Kornelka Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny - jaki rodzaj znieczulenia stosuje ta klinika?
    Bo ostatnio rozmawiałam ze znajoma i mówiła, że mimo tego iż miała to badanie ze znieczuleniem to ja bolało....chyba coś nie tak jest....;/

• Muffina_92 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie kwalifikacyjnej zachęcona informacją na stronie internetowej, że za dopłatą znieczulenie ogólne.
    Dr Lech (ciężki człowiek który chyba nie uznaje dialogu a monolog) stwierdził, że jako znieczulenie jest NLA (Neuroleptoanalgezja), które polega na tym że jesteście przytomne ale otumanione.
    Czy któraś z Was miała to badanie w tym znieczuleniu? Jak było? Nie ukrywam, że wybrałam Salve bo zależy mi na znieczuleniu ogólnym.

👩🏻 32
    MTHFR homo, PAI hetero, adenomioza podśluzówkowa, CD4/CD8=2,8

🧑🏼 33
    Słaba morfologia, obniżona objętość nasienia

2 straty za nami 😭, teraz nie możemy zajść w ciążę
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffina_92 wrote:
    Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie kwalifikacyjnej zachęcona informacją na stronie internetowej, że za dopłatą znieczulenie ogólne.
    Dr Lech (ciężki człowiek który chyba nie uznaje dialogu a monolog) stwierdził, że jako znieczulenie jest NLA (Neuroleptoanalgezja), które polega na tym że jesteście przytomne ale otumanione.
    Czy któraś z Was miała to badanie w tym znieczuleniu? Jak było? Nie ukrywam, że wybrałam Salve bo zależy mi na znieczuleniu ogólnym.

Nadal to praktykują? Chyba w 2018 miałam takie badanie. No nie było przyjemne i nie mogę powiedzieć żebym nic nie czuła. Czuć ból, chwilami
    mocny. Zabieg nie trwa długo a to co dają (ten środek) otumania Cię, potem pielęgniarki zaprowadzają Cię na łóżko i leżysz aż z Ciebie ten lek zejdzie. Ja źle wspominam całe Salve i uważam że standardy opieki mają niskie. Mam porównanie z 2 innymi klinikami. W Salve Łódź byłaś na kwalifikacji?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Muffina_92 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Nadal to praktykują? Chyba w 2018 miałam takie badanie. No nie było przyjemne i nie mogę powiedzieć żebym nic nie czuła. Czuć ból, chwilami
    mocny. Zabieg nie trwa długo a to co dają (ten środek) otumania Cię, potem pielęgniarki zaprowadzają Cię na łóżko i leżysz aż z Ciebie ten lek zejdzie. Ja źle wspominam całe Salve i uważam że standardy opieki mają niskie. Mam porównanie z 2 innymi klinikami. W Salve Łódź byłaś na kwalifikacji?

Tak, byłam na kwalifikacji u dr Lecha. Może to i dobry specjalista, ale zraził mnie do siebie brakiem możliwości zadawania pytań, a jak już udało się o coś zapytać to odpowiedź nie dotyczyła pytania 🤷🏻‍♀️ Ten lekarz jest bardzo zadufany w sobie, już lekarze na NFZ lepiej traktują 😣
    Skusiłam się na Salve bo miałam kiedyś u nich operację ortopedyczną i było naprawdę dobrze.

Dzięki, że opisałaś jak to u nich wygląda. Poszukam innej kliniki. Z uwagi na moją chorobę neurologiczną, ewentualny ból mógłby narobić mi dodatkowych kłopotów. Szkoda, że dr Lech tego nie rozumie 😒

👩🏻 32
    MTHFR homo, PAI hetero, adenomioza podśluzówkowa, CD4/CD8=2,8

🧑🏼 33
    Słaba morfologia, obniżona objętość nasienia

2 straty za nami 😭, teraz nie możemy zajść w ciążę
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffina_92 wrote:
    Tak, byłam na kwalifikacji u dr Lecha. Może to i dobry specjalista, ale zraził mnie do siebie brakiem możliwości zadawania pytań, a jak już udało się o coś zapytać to odpowiedź nie dotyczyła pytania 🤷🏻‍♀️ Ten lekarz jest bardzo zadufany w sobie, już lekarze na NFZ lepiej traktują 😣
    Skusiłam się na Salve bo miałam kiedyś u nich operację ortopedyczną i było naprawdę dobrze.

Dzięki, że opisałaś jak to u nich wygląda. Poszukam innej kliniki. Z uwagi na moją chorobę neurologiczną, ewentualny ból mógłby narobić mi dodatkowych kłopotów. Szkoda, że dr Lech tego nie rozumie 😒

Zdecydowanie szukaj innej z uwagi na swoje problemy o których piszesz. Również nie rozumiem dlaczego się tak upierają przy tym braku znieczulenia. Powodzenia!

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ