Hydrotubacja a Inseminacja
-
nick nieaktualny
-
przeszłam hydrotybację, wspominam koszmarnie. z desperacji poszłam, bo okazało się że niedrożne jajowody, zabieg miał je udrożnić. Lekarz szarlatan, badanie nie było pod kontrolą rtg/usg. Ocenił drożność na podstawie poziomu i miejsca odczuwanego bólu. Płakałam z bólu a lekarz z pielęgniarką mnie trzymali, na drugi dzień miałam posiniaczone uda. Nie sądziłam, że takie rzeczy mogą się dziać w XXI wieku. Po zabiegu plamiłam kilka dni.
co do inseminacji to podejrzewam, że podobnie jak po hsg. Najlepiej podpytaj niezależnych lekarzyLuty 2017 spermiogram 3 mln
Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
13.06.2017 hydrotubacja
13.11.2017 hsg jajowody drożne
-
nick nieaktualny
-
Nie nie, oni maja zle napisane na stronie. Hydrotubacja a badanie droznosci z sola fizjologiczna zamiast kontrastu to nie to samo Oni tam po prostu zamiast pianki uzywaja soli, ale jak ktos chce to mozna pianke zamowoc, tylko wtedy troche wiecej sie placi i trzeba poczekac az sprowadza:) Ja mialam w parensie i bylo ok
Aha, i mozna inseminacje w tym samym cyklu, bo nie ma naswietlania rentgenowskiego jak w przypadku tradycyjnego HSGWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 15:11
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Nie nie, oni maja zle napisane na stronie. Hydrotubacja a badanie droznosci z sola fizjologiczna zamiast kontrastu to nie to samo Oni tam po prostu zamiast pianki uzywaja soli, ale jak ktos chce to mozna pianke zamowoc, tylko wtedy troche wiecej sie placi i trzeba poczekac az sprowadza:) Ja mialam w parensie i bylo ok
Aha, i mozna inseminacje w tym samym cyklu, bo nie ma naswietlania rentgenowskiego jak w przypadku tradycyjnego HSG
Czyli to po prostu takie HyCoFy z pianką? Ale mnie uspokoiłaś a robiłaś może Inseminacje w tym samym cyklu? Jakie masz w ogole opinie o tej klinice? -
Dokładnie, takie HyFoSy tylko musisz poprosić lekarza prowadzącego aby tą piankę zamówił. No i czeka się na nią ok. miesiąc. Na a jak solą fizjologiczną to tam robią dokładnie HyCoSy i nie trzeba wtedy czekac czy nic zamawiac Ja inseminacji nie miałam. Na razie jestem pod opieka kliniki od 1,5 mc i na tym etapie jestem zadowolona.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Dokładnie, takie HyFoSy tylko musisz poprosić lekarza prowadzącego aby tą piankę zamówił. No i czeka się na nią ok. miesiąc. Na a jak solą fizjologiczną to tam robią dokładnie HyCoSy i nie trzeba wtedy czekac czy nic zamawiac Ja inseminacji nie miałam. Na razie jestem pod opieka kliniki od 1,5 mc i na tym etapie jestem zadowolona.
-
Pianka jest mniej inwazyjna bo sama sie rozpreza po wpuszczeniu i dzieki temu podobno jest to mniejszy dyskomfort dla pacjentki. Roznica jest tez w cenie bo pianka jest o 200 zl drozsza. Z punktu widzenia samego lekarza i badania podobno nie ma roznicy.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Pianka jest mniej inwazyjna bo sama sie rozpreza po wpuszczeniu i dzieki temu podobno jest to mniejszy dyskomfort dla pacjentki. Roznica jest tez w cenie bo pianka jest o 200 zl drozsza. Z punktu widzenia samego lekarza i badania podobno nie ma roznicy.
Hejka!)Też w klinice Parens przechodzimy z mężem leczenie u lekarza Dawida Maduzi, narazie wszystko się podoba, ale bardzo się martwię o sprawdzeniu drożności jajowodow , boję się tego. Czy bardzo boli?(Oksi -
tym_janek wrote:Pianka jest mniej inwazyjna bo sama sie rozpreza po wpuszczeniu i dzieki temu podobno jest to mniejszy dyskomfort dla pacjentki. Roznica jest tez w cenie bo pianka jest o 200 zl drozsza. Z punktu widzenia samego lekarza i badania podobno nie ma roznicy.
tym_janek wysłałam zaproszenie, chciałabym dopytać o Parens i badanie drożności -