X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Hydrotubacja a Inseminacja
Odpowiedz

Hydrotubacja a Inseminacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was miała wykonywane badanie droznosci jajowodow metodą hydrotubacji? Czy jest możliwe wykonanie Inseminacji w tym samym cyklu co badanie? Pozdrawiam serdecznie!

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeszłam hydrotybację, wspominam koszmarnie. z desperacji poszłam, bo okazało się że niedrożne jajowody, zabieg miał je udrożnić. Lekarz szarlatan, badanie nie było pod kontrolą rtg/usg. Ocenił drożność na podstawie poziomu i miejsca odczuwanego bólu. Płakałam z bólu a lekarz z pielęgniarką mnie trzymali, na drugi dzień miałam posiniaczone uda. Nie sądziłam, że takie rzeczy mogą się dziać w XXI wieku. Po zabiegu plamiłam kilka dni.
    co do inseminacji to podejrzewam, że podobnie jak po hsg. Najlepiej podpytaj niezależnych lekarzy

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w klinice Parens badają droznosc jajowodow metodą hydrotubacji. Czytałam, że jest to przestarzała metoda i dziwię się, że w takiej klinice stosują te metody...

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, oni maja zle napisane na stronie. Hydrotubacja a badanie droznosci z sola fizjologiczna zamiast kontrastu to nie to samo :) Oni tam po prostu zamiast pianki uzywaja soli, ale jak ktos chce to mozna pianke zamowoc, tylko wtedy troche wiecej sie placi i trzeba poczekac az sprowadza:) Ja mialam w parensie i bylo ok :)

Aha, i mozna inseminacje w tym samym cyklu, bo nie ma naswietlania rentgenowskiego jak w przypadku tradycyjnego HSG ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 15:11

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Nie nie, oni maja zle napisane na stronie. Hydrotubacja a badanie droznosci z sola fizjologiczna zamiast kontrastu to nie to samo :) Oni tam po prostu zamiast pianki uzywaja soli, ale jak ktos chce to mozna pianke zamowoc, tylko wtedy troche wiecej sie placi i trzeba poczekac az sprowadza:) Ja mialam w parensie i bylo ok :)

Aha, i mozna inseminacje w tym samym cyklu, bo nie ma naswietlania rentgenowskiego jak w przypadku tradycyjnego HSG ;)

Czyli to po prostu takie HyCoFy z pianką? Ale mnie uspokoiłaś:) a robiłaś może Inseminacje w tym samym cyklu? Jakie masz w ogole opinie o tej klinice?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, takie HyFoSy tylko musisz poprosić lekarza prowadzącego aby tą piankę zamówił. No i czeka się na nią ok. miesiąc. Na a jak solą fizjologiczną to tam robią dokładnie HyCoSy i nie trzeba wtedy czekac czy nic zamawiac ;) Ja inseminacji nie miałam. Na razie jestem pod opieka kliniki od 1,5 mc i na tym etapie jestem zadowolona.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dokładnie, takie HyFoSy tylko musisz poprosić lekarza prowadzącego aby tą piankę zamówił. No i czeka się na nią ok. miesiąc. Na a jak solą fizjologiczną to tam robią dokładnie HyCoSy i nie trzeba wtedy czekac czy nic zamawiac ;) Ja inseminacji nie miałam. Na razie jestem pod opieka kliniki od 1,5 mc i na tym etapie jestem zadowolona.
    A jest jakaś różnica pomiędzy pianką a solą? My leczymy się u doktora Janeczko i również póki co jesteśmy zadowoleni. Miałam mieć badanie droznosci w tamtym miesiącu, ale w wymazie wyszła mi bakteria i muszę ją najpierw wyleczyć :(

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka jest mniej inwazyjna bo sama sie rozpreza po wpuszczeniu i dzieki temu podobno jest to mniejszy dyskomfort dla pacjentki. Roznica jest tez w cenie bo pianka jest o 200 zl drozsza. Z punktu widzenia samego lekarza i badania podobno nie ma roznicy.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Oksi Nowa

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Pianka jest mniej inwazyjna bo sama sie rozpreza po wpuszczeniu i dzieki temu podobno jest to mniejszy dyskomfort dla pacjentki. Roznica jest tez w cenie bo pianka jest o 200 zl drozsza. Z punktu widzenia samego lekarza i badania podobno nie ma roznicy.

Hejka!)Też w klinice Parens przechodzimy z mężem leczenie u lekarza Dawida Maduzi, narazie wszystko się podoba, ale bardzo się martwię o sprawdzeniu drożności jajowodow , boję się tego. Czy bardzo boli?(

Oksi
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:

tym_janek wysłałam zaproszenie, chciałabym dopytać o Parens i badanie drożności :)

7u229jcgzsq578gy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ