SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Infekcja po transferze
Odpowiedz

Infekcja po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2025, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w poniedziałek miałam 1 w życiu transfer 5 dniowej mrożonej blastki, cykl sztuczny. W nocy po transferze wybudził mnie katar i ból gardła. Od razu zaczęłam się ratować domowymi sposobami + dozwolonymi lekami, ale dziś jest 4dpt a ja dalej jestem przeziębiona. Na szczęście jestem na zwolnieniu więc leżę i śpię jak najwięcej się da, nje jest gorzej ale przeziębienie twardo mnie trzyma. Max temperatura to 37 stopni.

Popadam już oczywiście w paranoję, że transfer przez to na pewno się nie uda.

Podzielcie się proszę swoimi historiami, jeśli też byłyście chore po transferze a mimo wszystko dobrze się skończyło.

Błagam, bo chce mi się tylko płakać.

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2025, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    Dziewczyny, w poniedziałek miałam 1 w życiu transfer 5 dniowej mrożonej blastki, cykl sztuczny. W nocy po transferze wybudził mnie katar i ból gardła. Od razu zaczęłam się ratować domowymi sposobami + dozwolonymi lekami, ale dziś jest 4dpt a ja dalej jestem przeziębiona. Na szczęście jestem na zwolnieniu więc leżę i śpię jak najwięcej się da, nje jest gorzej ale przeziębienie twardo mnie trzyma. Max temperatura to 37 stopni.

Popadam już oczywiście w paranoję, że transfer przez to na pewno się nie uda.

Podzielcie się proszę swoimi historiami, jeśli też byłyście chore po transferze a mimo wszystko dobrze się skończyło.

Błagam, bo chce mi się tylko płakać.

Ja byłam mega chora w 1 ciąży 7dpt, wypluwalam płuca, katar, gorączka. Tranfer się powiódł. Słyszałam dużo takich historii także głowa do góry. Kciuki za powodzenie! 😊

age.png

age.png

Synek 1 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg
    Synek 2 👶🏼 Ur 18.12.2025 55cm, 3,6kg
  • awoz Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2025, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ja byłam mega chora w 1 ciąży 7dpt, wypluwalam płuca, katar, gorączka. Tranfer się powiódł. Słyszałam dużo takich historii także głowa do góry. Kciuki za powodzenie! 😊

Dziękuję, takich historii potrzebuje 🙏🏼 najbardziej martwię się że to się zaczęło od razu po, w tym kluczowym momencie implantacji….
    Poza tym nie mam absolutnie żadnych objawów, plamienia implantacyjnego itp… więc w mojej głowie już porażka na 100% i same negatywne myśli :( dziękuję Ci!

• Patabr Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2025, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    Dziękuję, takich historii potrzebuje 🙏🏼 najbardziej martwię się że to się zaczęło od razu po, w tym kluczowym momencie implantacji….
    Poza tym nie mam absolutnie żadnych objawów, plamienia implantacyjnego itp… więc w mojej głowie już porażka na 100% i same negatywne myśli :( dziękuję Ci!

Ja plamienie implantacyjne mialam w 7dpt, takze nie patrz na to, bo nie jest powiedziane, ze w ogóle się musi pojawić i wcale to nic złego nie znaczy :) Ja też mysle, ze takie objawy przeziębienia to mogą nawet ze stresu wyjść, organizm sobie próbuje radzić, także bedzie dobrze 💙 masz możliwość odpoczywania, korzystaj i powodzenia ☀️

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2025, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie typu katar bez gorączki >38 st nie szkodzi dzidziusiowi, a na tak wczesnym etapie ciąży to w ogóle :) Niebezpieczne mogą być infekcje wirusowe (np. Covid, opryszczka), wysoka gorączka. Głowa do góry! Za kilka dni zrobisz betę, dowiesz się co i jak.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ