X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Infekcja po transferze
Odpowiedz

Infekcja po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • awoz Znajoma

Wysłany: 3 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w poniedziałek miałam 1 w życiu transfer 5 dniowej mrożonej blastki, cykl sztuczny. W nocy po transferze wybudził mnie katar i ból gardła. Od razu zaczęłam się ratować domowymi sposobami + dozwolonymi lekami, ale dziś jest 4dpt a ja dalej jestem przeziębiona. Na szczęście jestem na zwolnieniu więc leżę i śpię jak najwięcej się da, nje jest gorzej ale przeziębienie twardo mnie trzyma. Max temperatura to 37 stopni.

Popadam już oczywiście w paranoję, że transfer przez to na pewno się nie uda.

Podzielcie się proszę swoimi historiami, jeśli też byłyście chore po transferze a mimo wszystko dobrze się skończyło.

Błagam, bo chce mi się tylko płakać.

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    Dziewczyny, w poniedziałek miałam 1 w życiu transfer 5 dniowej mrożonej blastki, cykl sztuczny. W nocy po transferze wybudził mnie katar i ból gardła. Od razu zaczęłam się ratować domowymi sposobami + dozwolonymi lekami, ale dziś jest 4dpt a ja dalej jestem przeziębiona. Na szczęście jestem na zwolnieniu więc leżę i śpię jak najwięcej się da, nje jest gorzej ale przeziębienie twardo mnie trzyma. Max temperatura to 37 stopni.

Popadam już oczywiście w paranoję, że transfer przez to na pewno się nie uda.

Podzielcie się proszę swoimi historiami, jeśli też byłyście chore po transferze a mimo wszystko dobrze się skończyło.

Błagam, bo chce mi się tylko płakać.

Ja byłam mega chora w 1 ciąży 7dpt, wypluwalam płuca, katar, gorączka. Tranfer się powiódł. Słyszałam dużo takich historii także głowa do góry. Kciuki za powodzenie! 😊

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻
    Czekamy na 2 synka 👶🏼

preg.png
  • awoz Znajoma

Wysłany: 3 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ja byłam mega chora w 1 ciąży 7dpt, wypluwalam płuca, katar, gorączka. Tranfer się powiódł. Słyszałam dużo takich historii także głowa do góry. Kciuki za powodzenie! 😊

Dziękuję, takich historii potrzebuje 🙏🏼 najbardziej martwię się że to się zaczęło od razu po, w tym kluczowym momencie implantacji….
    Poza tym nie mam absolutnie żadnych objawów, plamienia implantacyjnego itp… więc w mojej głowie już porażka na 100% i same negatywne myśli :( dziękuję Ci!

• Patabr Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    Dziękuję, takich historii potrzebuje 🙏🏼 najbardziej martwię się że to się zaczęło od razu po, w tym kluczowym momencie implantacji….
    Poza tym nie mam absolutnie żadnych objawów, plamienia implantacyjnego itp… więc w mojej głowie już porażka na 100% i same negatywne myśli :( dziękuję Ci!

Ja plamienie implantacyjne mialam w 7dpt, takze nie patrz na to, bo nie jest powiedziane, ze w ogóle się musi pojawić i wcale to nic złego nie znaczy :) Ja też mysle, ze takie objawy przeziębienia to mogą nawet ze stresu wyjść, organizm sobie próbuje radzić, także bedzie dobrze 💙 masz możliwość odpoczywania, korzystaj i powodzenia ☀️

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie typu katar bez gorączki >38 st nie szkodzi dzidziusiowi, a na tak wczesnym etapie ciąży to w ogóle :) Niebezpieczne mogą być infekcje wirusowe (np. Covid, opryszczka), wysoka gorączka. Głowa do góry! Za kilka dni zrobisz betę, dowiesz się co i jak.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ