X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyniku histopatologicznego
Odpowiedz

Interpretacja wyniku histopatologicznego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy może któraś miała taki wynik jak ja i może mi przybliżyć o co tu chodzi, bo do lekarza mam dopiero za miesiąc . Treść wyniku cyt. W materiale głównie śluz i skrzepy krwi, oraz drobne fragmenty endometrium wykazujące cechy zaniku (mała ilość zrębu, zanikowe,nieliczne cewy gruczołowe).

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie miał :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena1988 wrote:
    Nikt nie miał :-(
    W którym dc miałaś wykonywane badanie? Bo wynika jakby świeżo po @?
    Ja miałam w 22dc, ale wynik miałam inny, bo wyszło endo polipowate

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 7dniu cyklu,bo szpital w którym robiłam to badanie, wykonuje je do 10dnia cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena1988 wrote:
    W 7dniu cyklu,bo szpital w którym robiłam to badanie, wykonuje je do 10dnia cyklu.
    Dziwne. To była biopsja endo? Czy jakiś badanie? Bo ja miałam scratching endometrium i musiał być w 2 fazie cyklu. Wydaje mi się, że wynik masz ok jak na tę fazę. Lekarz rozumiem wyniku jeszcze nie widział?

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była histeroskopia w celu sprawdzenia dlaczego przy badaniu drożności kontrast nie poszedł, tylko się zatrzymał w miejscu

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza mam dopiero po cyklach z tamoxifenem czyli jeszcze jeden cykl

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ